בעיה.... בקשר לבן שלי

בעיה.... בקשר לבן שלי

הוא מיועד להתגייס לתאריך ה-5/12 ואמרו לו שזה לתותחנים ויש לו פרופיל 82. אני חייה לבד , עם שני הבנים שלי והשני בן 18 מתקרב גם לגיוס , ואינני רוצה שהוא יתגייס לקרבי. הצבא לא רוצה להכיר אותו בתור יותם מאבא , והוא שולח אותו לקרבי עדיין. שלחנו מכתבים אבל עדיין לא עשו כלום , רק מלשנות תאריכי גיוס. מה עושים?

מה ז"א "אמרו לו שזה תותחנים" לפי

הידוע לי גיוס דצמבר הוא לא גיוס קרבי.אם תאריך הגיוס עבר שינוי, זה מרמז שהשיבוץ שלו גם עבר שינוי. אני כמעט בטוח שהוא לא קרבי.

מצטערת להגיד......

אבל הגיוס הזה לפי פורם מתגייסים בתפוז , הינו תותחנים והגיוס קרבי עד מרץ.

oshiko

New member
5/12 זה אכן תותחנים

זה התאריך לתותחנים של הגיוס הקרבי של נובמבר-דצמבר. אפשר לראות גם מרשימת תאריכי הגיוס בשירשור בפורום שלנו. השאלה המרכזית היא קודם כל מה רוצה הבן. מנסיונו בפורום, לא תמיד מה שנדמה כטוב בעיני ההורה זה באמת מה שטוב לבן. ומה שלא טוב לבן - חד משמעי, לא טוב גם להורה. בין מכלול הדאגות ומחוללי חוסר השקט - חוסר שביעות רצון מן השיבוץ, על סמך הניסיון, הוא הגורם מספר אחת. מעבר לכך, אם המצב הוא לא כזה שפוטר מקרבי לפי הכללים של צה"ל - בן יחיד, פרופיל נמוך מ-72, סעיף של קשיי הסתגלות - קשה עד בלתי אפשרי לקבל שיבוץ לא קרבי. אפשר לתמרן במידה מסויימת בין השיבוצים לקרבי.

תשובה..........

הבן גם לא רוצה להתגייס לקרבי , והוא רוצה להתגייס ליחידת שח"ם שזה לבעלי פרופיל 64 והדבר הכי מעניין אותו , וק"לב. מה אני עושה במצב כזה? לאן אני פונה? הרי שלחתי המון מכתבים ללשכת הגיוס ורק משנים לו את התאריכים , והם כל פעם מחליטים לגייס אותו לקרבי.

לדעתי לשלוח מכתב עם בקשה להפגש

עם קב"ן,ביום הגיוס או לפני כן. זה לא מבטיח כלום, בטח לא יח' שח"ם, אבל אולי קל"ב.

י רדן

New member
את מתארת מצב לא קל. אני מצטרפת

לדעתו של רימון רסס.. לכתוב מכתב או לשלוח פקס ולבקש להיפגש עם קבן.. בהצלחה..

oshiko

New member
אם אתם רוצים ללכת בכיוון הזה

ישנה אפשרות שהקב"ן ייקבע סעיף של קשיי הסתגלות. במקרה כזה הוא לא יוריד פרופיל. הבן ישובץ בתפקיד לא קרבי המיועד לבעלי פרופיל קרבי. בדרך כלל זה מ"כ טירונים או תפקידים מסויימים במשטרה צבאית. הבן יזומן לקב"ן לבד - אין צורך לבוא איתו. הקב"ן יתרשם מן המצב של יתום מאב על הבעיות המיוחדות הקשורות לכך, ובהתאם ייתכן שייקבע סעיף של קשיי הסתגלות. אם הקב"ן ייתרשם שיש בעיה יותר עמוקה, לא סביבתית-חברתית אלא בתחום הנפשי, כגון חרדות, טראומה וכדומה, הוא ייקבע סעיף נפשי והורדת פרופיל. במקרה כזה מגוון התפקידים מצומצם הרבה יותר אם הפרופיל הוא 45 נפשי, או פטור משירות אם הפרופיל הוא 21. בכל מקרה, לא כדאי להינעל על אפשרות אחת בלבד, שח"ם במקרה הזה. את זה כנראה לא תשיגו בכל אחת מהדרכים האלה, מפני שנוהלי הקבלה לשם שונים מן המצבים האפשריים עבורכם. אני לא חושב שיקבלו אותו לשם עם קשיי הסתגלות או עם סעיף נפשי. בעניין הקבלה לשח"ם אין לנו שום אפשרות לעזור. תוכלו לנסות, כמו בכל מקרה של הליכה נגד הנוהלים הרגילים, לשכנע, לנדנד, ויטמין P, מציאת בעיה רפואית שתוריד פרופיל ל-64, מה שעולה בדעתכם. הזמן קצר והסיכויים קטנים. אנחנו רק יכולים לאחל בהצלחה.

שנייה , אני מנסה להבין פה משהו.....

הצבא אמר לו: אם תקבל קל"ב , תוכל להתקבל לשח"ם! או אם תוריד פרופיל ל-64 תתקבל לשח"ם. להוריד פרופיל אינו יכול , יש לו צלקת והצלקת הורידה לו לפרופיל 82. אבל , אם הוא יקבל קל"ב , אז הוא יכול להתקבל ליחידה שהוא מאוד רוצה להתקבל אליה. איך אפשר להשיג את הקל"ב הזה?

oshiko

New member
קל"ב זה עניין של ת"ש

בכל מקרה, הוא עדין מלש"ב ועובד דרך לשכת גיוס. שיבקש ראיון ת"ש (תנאי שירות), יסביר את עובדת היותו יתום והצורך בקירבה למשפחה יום-יום. שייתכונן ויבוא עם נימוקים חזקים ומשכנעים.

הוא דיבר בטלפון עם הקצינה:

דיבור השיחה: סיבות: יתום מאבא אמא גרה איתי ועם אחי בן ה-17 וחצי עם אני יתגייס לקרבי , וגם אח שלי עומד להתגייס לקרבי אז אנחנו הולכים להשאיר את אמא שלנו לבד בבית , וחבל שאמא שלי תבכה על קבר אחד , ויהיה לה עוד אבדה נוספת שהיא אחי הקטן. סיבות מספיק חזקות לא?

oshiko

New member
מבחינה רגשית - כן, מבחינת קל"ב - לא

החשש לנורא מכל משותף לכל מי ששולח לקרבי. הוא לא מהווה נימוק בעד או נגד השירות קרוב לבית, הוא לא רלוונטי לעניין הזה. נימוקים רלוונטיים לקל"ב הם צורך להיות יום יום בבית כדי לעזור בבעיות פרנסה או להורה שלא מסתדר בכוחות עצמו. יכול להיות שקצינת הת"ש תזיל דמעה מהתרגשות, אבל זה היא לא יכולה להכניס את זה כנימוק בעד קל"ב. אחרת כל מי שהולך לקרבי היה צריך לקבל קל"ב, וזה בלי להפחית חלילה מהבעיה הרגשית הקשורה ליתמות. צריך לעשות הפרדה ברורה בין העניין הזה, שייתכן שהוא כן רלוונטי לקל"ב, לבין החשש מן העתיד לקרות, שכאמור משותף לכל מי שנשלח לקרבי, או לכל אדם בכלל, ושרק נהיה בריאים ושלמים.

אני מצטערת

אבל שכחתי להגיד עוד משהו..... הוא אמר לה שאני מובטלת , ושהוא רוצה לעזור בבית. אז היא אמרה לו שזה כבר בעיה שאפשר להגיש סיוע כספי ( והיא לא התכוונה בכך שהוא יהיה קרוב לבית ויעזור ) אז אם אתם אומרים שהוא היה צריך לקבל קל"ב בשביל לעזור לי למה לא נתנו לו?

oshiko

New member
לא יודע, שינסה שוב

אני לא יכול לענות במקום צה"ל, אני לא הרמטכ"ל ולא ראש אכ"א ולא הנציג או הדובר שלהם, אני יכול רק לייעץ ממה שאני אולי יודע בתור אזרח שיש לו ילדים ששירתו או משרתים בצבא. נא לא לבוא בטענות אלי ... שיבקש שוב ראיון פנים אל פנים. שיצטייד במכתב ממך המאשר את הבעיה הכלכלית עקב המצב שתיארת. שיסביר בפירוט שאי אפשר להסתדר כלכלית בלעדיו, שקל"ב עם האפשרות של שח"מ עשוי לפתור את הבעיה. אם הוא יהיה נחוש ויצליח לעורר את הרושם שאי אפשר להסתדר אחרת - אולי הקצינת ת"ש תשתכנע.

oshiko

New member
עוד כמה דברים ...

בקשר לקל"ב, כמו שאמרתי, זה דורש הוכחה שהמצב הכלכלי מצדיק את זה. לצורך העניין צריך להציג: 1.צילום ת"ז על כל צדדיה 2.תעודת פטירה של האב 3. דפי חשבון של 3 חודשים אחרונים מהבנק 4.פירוט כל סכום שהוא זיכוי - מה מקורו 5.אישור על חובות מהבנק 6. אישור מהבנק על גובה משכנתא ויתרת חוב 7.אישור מלישכת עבודה שאת חותמת 8. אישור מביטוח לאומי על גובה הקצבאות וסוג הקצבאות שאת מקבלת 9.צילום תדפיס בנק של כל מי שמתגורר איתך והסבר על כל זיכוי מה מקורו לגבי השירות בקרבי, אני יודע לגבי משתתפת אחרת בפורום שהיא גם כן חד הורית במצב כלכלי לא קל. בסופו של דבר הבן שלה לא קיבל קל"ב והוא בקרבי - ולדבריה השירות בקרבי עשה לו רק טוב וחיזק את הדימוי העצמי שלו, ובסופו של דבר זה משליך גם על מצב הרוח שלה. אני לא בא לשכנע, רק מביא דוגמא לכך שמצב הרוח של החייל וההורה לא תלוי בהכרח בשירות בקרבי או לא-קרבי.

סמדר בנ

New member
קבלת קל"ב

על סמך מצב כלכלי בבית אינה אוטומטית ובודאי שאינה מסתמכת על דברי החייל עצמו. ישנו תהליך של הגשת בקשה לקל"ב, צירוף אישורים שונים כפי שתיאר לך אושיקו. אמורים גם לערוך אצלכם ביקור בית. הנה קישור לאתר עולים על מדים שם מוסבר בקצרה הנושא וכן טפסים שונים. נסו להגיש בקשה ואני מקווה בשבילכם שאם ימצא לנכון, הבן יקבל שירות קל"ב. אין זה מבטיח כמובן שהוא יקבל בקל"ב דוקא מה שמעניין אותו. בהצלחה!

למעלה