בעיה בקשב

בעיה בקשב

שלום ומצטערת על העילום, עדיין לא נוח לי לדבר על הבעיה... ביתי בת שנה ו8 חודשים. הלכנו לאיבחוןאצל קלינאית תקשורת, בגלל איחור בדיבור (יש לה אוצר מילים קטן, כ-30 מילים) והיא איבחנה "בעיה בקשב" (עדיין לא סופי נלך גם לרופא התפתחותי). הילדה לא מתרכזת לאורך זמן במשחק אחד, וכשיש הרבה גרויים בסביבה עוברת מדבר לדבר. אשמח לשמוע כל הידוע לכם על המצב. תודה

נעה גל

New member
אני, קודם כל ממליצה בחום לפנות

לפורום מעולה שיש כאן בתפוז הנקרא "הפרעות קשב וליקוי למידה". הפורום מספק גם תמיכה ואחת המנהלות היא אשת מקצוע, כך שאפשר לקבל שם גם תמיכה מקצועית. בטוח שהם יוכלו לעזור יותר מאיתנו בכל הקשור לנושא. מעבר לזה, אני חייבת להודות שאני די מופתעת מההודעה שלך. איתמר, הבן שלי הוא בן שנה ושבעה חודשים ואוצר המילים שלו מסתכם אולי ב-10 מילים (אמא, אבא, סוס, כן, לא, הנה, פה, שם), ואפילו לא עלה על דעתי שיש לו איזו בעיה. היו עוד סימנים שבגללן נגשת לקלינאית תקשורת? האם אפשר בכלל לאבחן הפרעות קשב בגיל כלכך צעיר? מה אמרו לך?

אפרת_ח

New member
אולי בגלל שהיא בת מצפים ממנה ליותר?

אבל את צודקת שזה מוקדם.

חוה 1

New member
נראה לי ממש מוזר להגיד על פעוטה

בת שנה ושמונה חודשים שהיא סובלת מהפרעות קשב. 30 מילים לא נראה לי כל כך נורא. יש ילדים שהדיבור שלהם מתפתח מאוחר.

vered4

New member
אוצר מילים ותקשורת

גם אצלינו, חמודי בן כמעט שנתיים, יש לו אוצר מילים שכולל כמה חיות, אברי גוף, בגדים, עצמים מהסביבה, אוכל והוא משלב גם ביי, בוא, הלך. התפתחות הדיבור אצל האחים שלו, היתה הרבה יותר מרשימה, אבל עם אוצר המילים שלו הוא מתקשר, מעונין לתקשר (מיד עובר לשיחה על מיאו והאו וכל מה שהוא יודע), רוצה שנגיד לו שמות של דברים. למרות שההתפתחות שלו שונה, אני מרגישה שהוא מתקשר יפה. מה את מרגישה? איך היא מתקשרת איתכם, מה היא יודעת על הסביבה שלה, מה היא לומדת על הסביבה? אולי זה מוקדם מדי והיא פשוט מתפתחת בקצב שונה.

תודה לכן על התגובות.. ועוד קצת עלינ

ביתי מתקשרת נהדר איתנו ועם אנשים שקרובים לה (הקלינאית תקשורת ציינה שהקשר שלה אלינו חזק ומשמעותי). קשה לה עם אנשים זרים והיא לא כ"כ מתעניינת בילדים. היא נמצאת אצל מטפלת מקסימה אבל לא פוגשת הרבה ילדים ולכן אחה"צ אנחנו משתדלים להפגיש אותה עם ילדים. אם באים ילדים אלינו היא לא רגועה ורוצה כל צעצוע שילד אחר לוקח. אצל אחרים ובחוץ היא יותר רגועה (אחרי תקופת הסתגלות בה היא צמודה אלינו). זה לגבי תקשורת... לגבי ריכוז, גם בבית קשה להושיב אותה להתרכז במשחק אחד (למשל פאזל, למרות שיש לה מוטוריקה טובה וקל לה), סף התסכול שלה נמוך (מתעצבנת בקלות אם משהו לא מצליח). בחוג גימבורי היא היחידה שאף פעם לא יושבת עם כולם במעגל, ישר רצה למתקנים וגם אותם "דוגמת" - קצת בכל מתקן, בלי להתעמק וממשיכה הלאה. לגבי שפה, השימוש שלה בשפה פאסיבי: אם נשאל אותה "מה זה" על תפוח היא תגיד, אבל אם היא תרצה תפוח היא תצביע עליו ברוגז ומקסימום תגיד "את זה". חשוב לי לציין שאין לה הרבה גבולות בבית: הבית מותאם לילדים ואנחנו אוסרים רק את מה שמסכן - חשמל, ארון כלי ניקיון וכאלה דברים. בנוסף, יש לה המון משחקים שנגישים לה. אולי זה יצר עודף גרויים. יסורי המצפון שלנו כהורים עובדים שעות נוספות... אשמח לשמוע מה דעתכם. ושאלה נוספת - רשמנו אותה לגן באפריל (גן מקסים בקיבוץ, 10 ילדים ו-3 מטפלות) ועכשיו, לאור האבחון (החלקי אמנם) אנחנו מתלבטים אם לשלוח לגן או להמתין. מה דעתכם? ביום רביעי נלך לרופא התפתחותי ואז אעדכן תודה תודה תודה וסליחה על האורך והבלבול

נעה גל

New member
בעילוםשם...

בקשתי מד"ר נויה ספקטור להכנס לפורום ולענות במיוחד על השאלה שלך, אני לא בטוחה שהיא אכן תכנס ותענה, אבל אני מציעה שתעקבי אחרי הדיון במידה והיא כן תענה לך.. ד"ר נויה ספקטור היא מאבחנת ומטפלת מומחית בליקויי למידה.

לעילום שם-גם אני עצמי....

סובלת מלקויות למידה ובדומה לבתך קשה לי למשל לשבת הרבה זמן במקום אחד ולהביע את עצמי,אפשר לעשות הפסקה באמצע פעילות או לערוך את הפעילויות בהתאם אליה,בקשר לדיבר המילולי אני מסכימה עם ההמלצה של נעה,טיפול טוב יעזור לה. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
והנה התגובה של ד"ר נויה ספקטור

(ואני מצטטת מדבריה כפי שנשלחו אלי במייל): "אבחנה" בשלב זה היא "השערה", ושנכון וחשוב ביותר לפנות לרופא התפתחותי, כדי לקבוע את הסיבה למצב - אם הרקע לבעייה הוא התפתחותי או אחר, ולהמשיך לטפל בדיבור ובשפה, וגם לבדוק המלצות אחרות מן הרופא. גם אם האבחנה מוקדמת מדי או אינה מדוייקת, חשוב ביותר שההורים יקבלו הדרכה וילמדו כיצד לצמצם גרויים סביב הילדה, ללמד אותה גבולות, ללמד אותה להקשיב. אלה בדרך כלל נעשים ע"י מומחה לליקויי למידה שיודע לטפל בגיל הרך. במרכזים התפתחותיים מפנים למטפלים בדיבור ובעיסוק ולפסיכולוג - ולא תמיד הצד של הלמידה המוקדמת והמטרימה והחשבה ביותר מכוסה." או בקיצור, היא אומרת תהיו עם היד על הדופק. המון בהצלחה!

יונת ש.

New member
נשמע לי נורמלי לחלוטין

א) 30 מלים לגיל שנה ושמונה חודשים זה נורמלי לחלוטין. (אולי התכוונת גיל שנתיים ושמונה חודשים?) ב) המון ילדים בגיל הזה וגם יותר מבוגרים לא מרגישים נוח עם זרים. ג) ילדים רבים לא אוהבים שאורחים לוקחים את הצעצועים "שלהם", ומגינים עליהם. ד) להרבה ילדים בגיל הזה וגם גדולים יותר אין סבלנות למשחקי שולחן. ה) לגבי הגן - כדאי ללכת לבקר שם ולהתייעץ עם הגננת.

אני הייתי מחכה עוד כמה חודשים עד

לבירור מקצועי. הבן שלי אמנם מקשקש אוטוסטרדה בגיל 20 חודשים, אבל לעומת זאת רק עכשיו הואיל להתחיל ללכת, ואילו לגיסתי יש ילד בדיוק באותו הגיל שאומר בערך שתיים וחצי מילים, וגם כן לא ברורות. מאוד ברור שהוא מבין כל דבר, כי הוא מגיב לעניין ומשחק מאוד יפה עם אחיו הגדולים, וגם הם, כמוהו, התחילו לדבר מאוחר.

למעלה