בעיה בקיר

הילית111

New member
בעיה בקיר

הי לכולם יש לי בקיר במטבח הקיר שממול לארונות מטבח בחלק מסוים בקיר יש מין כמו בועות כאלו בטיח- מין מרקם כזה כמו בועות קטנות בליטות קנטנטות בקיר . אני כמה שנים בדירה וזה היה שם מהתחלה ורק בחלק מסוים בקיר של המטבח. הקיר הזה הוא ארוך ומהצד השני שלו יש את חדר האמבטיה . כל כמה זמן בעל הבית היה משייף את זה וצובע אבל אחרי כמה זמן זה היה נוצר מחדש. בעל הבית גם אמר לי שהוא בדק את הנושא לעומק לפני כמה שנים בדק שלא מדובר ברטיבות בקיר (כפי שהרבה אנשים שראו הקיר אמרו לי ) הוא בדק את הצינורות בקיר וקיבל הוכחה שזו לא רטיבות הקיר לא רטוב. מה שהוא אמר לי שמדובר בבעיה בקיר שפעם עשו באזור הזה טיח על הקיר עם טיח לא "אמיתי" או לא נקי (לא יודעת בדיוק מה הכונה ואם יש דבר כזה ) ואז הבליטות האלו הן מין תגובה כימית של הטיח שנוצרת כל כמה זמן –נשמע לי מוזר לכל מי שמבין בבנייה וטיח שמעתם על דבר כזה או שמישהו פה מוכר לי לוקשים ?:) מה הפיתרון לדבר כזה ? כלומר זה מפריע לי בעין מבחינה אסטתית –לא משהו שאי אפשר לחיות איתו אבל אשמח אם יש איזשהוא פיתרון למצב הזה של הקיר ןיותר מענין ממה זה נגרם אשמח לעצות ותובנות תודה

גאוי 7

New member
צריך להתעניין באייסים

אני לא בעל מקצוע... ויש לי תחושה שזה מצנרת או רטיבות - מה יש בצד השני של הקיר "? בפורום עשה זאת בעצמך ידריכו אותך טובים ממני . ממה שאני צברתי בחיי אני יודעת כך : גם אם זה מרטיבות לא אבדה תקוותנו ! יש חומר מסויים נגד רטיבות , שקודם כל מורחים והוא חוסם רטיבות לעבור לצד הזה של הקיר . לדעתי די יעיל. לתת לו להתייבש כמה שצריך - צריך 3 ימים ? שיתייבש . הרבה אנשי מקצוע משתמשים איתו - עובדתית . לפניו חובה ! לנקות את הקיר ואז למרוח .מה זה לנקות ? בשפע, לא בקמצנות, לשייף הכל להעיף הכל לא להדשאיר שום סימן לג'יפה הזו שיש לך .לעבוד עם שפכטל וכל מה שצריך ולגרד ממש את השכבה המגעילה. סיימת ? - יפה, תני לזה להתייבש , ועל זה תמרחי עם שפכטל איכותי טיח גמיש אקרילי נחמד שנקרא : למשל טיח PVA של טמבור. לתת להתייב שמאד אפילו עם פן. לא לקנות בושם אופן במיכל גדול יש במיכלים קטנים באייסים . אם ינסו לדחוף לך מיכל גדול ויגידו שאין קטן ? לא נכון , את תשיגי קטן - בדוק, כמוני . בסוף - צבע . זה מה שאני הייתי עושה . כמה זה כבר עולה ? 200 שקל ? מעלה את האנרגיות, ממש מקפיץ אותן ...

הילית111

New member
תודה

במקום אחר אמרו לי שאולי מדובר במקרה של טיח שהתנפח שמעת על דבר כזה? למה זה 'קורה ? ואז איך אני פותרת.? בדרךשתיארת? ואיך אני מונעת היוצרות חוזרת של ההתנפחות הזו של הטיח? שוב תודה

גאוי 7

New member
אני במקומך לא הייתי נכנסת למחקרים אקדמיים

מה שהיה היה, התנפח לא התנפח , אני גם לא מבינה מי החוכמולוגים משספרים לך את הסיפורים האלה מה מטרתם - לקבל עבודה ? הרי אם תעשי לבד זה נורא קל ועולה גרושים , שלא יספרו לך סיפורים . ונגיד שיש טיפונת רטיבות בקיר - תחיי עם זה נהדר שנה ועוד שנה תתקני שוב, ודרך אגב זה מה שכולם עושים, לא על כל בעייה הולכים ופותחים קירות והשד יודע מה עוד . תקני טיח טוב כמו שאני המלצתי לך עליו הוא קצת יותר יקר מהפושטי והוא עושה את העבודה הרבה יותר. בהתחלה כשהתחלתי עם עשה את זה בעצמך גם שיגעו אותי בפורומים כל יהודי עם 5 דעות, ואת חייבת להתמקד על תכנית פעולה . מה שכן לחברת טמבור יש קוו ייעוץ טלפוני מעולה ומדהים , ואני ממליצה בחום לנצל אותם הם ידריכו אותך אחד לאחד ויש לי הרגשה שזה יהיה בדיוק מה שאמרתי לך. ותדעי עוד דבר כשמתחילים בזה רק לומדים וגם אם טועים צוברים המון ידע , קחי בחשבון שאולי תיטעי , נו אז מה ? תתקני את זה שוב . ואל תספרי לאף אחד, כמוני ...
, ומיפלט אחרון - תיקחי את השיפוצניק שלי לעבודה קטנטונת ולא יקרה - טעויות ממש דרמטיות שלי הוא פשוט בא אני קוראת לו sos ומתקן ולו בניגוד אליי יש ידי זהב !! .צנוע ולא יקרן נראה לי זה כל הסיפור...

גאוי 7

New member
להילית

אין מה לעשות התחום הזה ממש דורש ניסוי וטעייה , אין שום דרך אחרת לישפוצים קטנים . אם את ממש חוששת , חומרים תשיגי ממישהו שקרוב אלייך ועובד בתחום , ותעשי סתם ניסוי במקום קטן ונסתר. אין לך מה להפסיד .

נועם@בת

New member
האם בצד השני יש קרמיקה/ חרסינה/ פינת דוש?

יש מצב שהקיר בצד השני נרטב וזה עובר לצד במטבח? בתיה

למעלה