בעיה בקטנוע (?)

anna127

New member
בעיה בקטנוע (?)

הי,
לפני שנה וקצת התייעצתי איתכם כאן לגבי רשיון ורכישת קטנוע, ומאז אני בעיקר נכנסת מדי פעם לקרוא.
היום בבוקר היתה לי בעיה שהייתי רוצה להתייעץ איתכם לגביה.
הקטנוע הוא ויז'ן, נקנה (חדש) לפני שנה וחודש בערך, טיפול לפני חודש. פעם אחרונה שנסעתי עליו היתה ביום שני, נסיעה סטנדרטית שלי - חצי שעה לעבודה וחצי שעה חזרה.
היום בבוקר הוא סירב להתניע. בבוקר זה סביבות 9:30, לא קר במיוחד. הנורה הרגילה של ההתנעה נדלקה, הוא עשה רעש של "מנסה להתניע" אבל לא הצליח. כיביתי, ניסיתי שוב, בנסיון השלישי הוא בכל זאת הצליח. בנסיעה הרגיש לי רגיל, כשחניתי ניסיתי לכבות ולהתניע שוב והוא התניע בלי שום בעיות.
אז מה זה יכול להיות? משהו במצבר בכל זאת, למרות שהוא לא נסע בסה"כ יום אחד? בעיה במגעים איפשהו? משהו יותר רציני?
כדאי לקחת למוסך לבדיקה או לחכות ולראות אם זה קורה שוב?

תודה

אם פי 3

New member
לדעתי

אפשר לחכות לראות אם קורה שוב.
&nbsp
יכול להיות שהמצבר התעייף והגיע זמנו, או תקלה אחרת אבל אם זו היתה תקלה חד פעמית, אז אפשר עוד למשוך... זה לא מסכן אותך, סתם מעיק.
&nbsp

anna127

New member
תודה!

יש מצב שמצבר בן שנה וקצת כבר הלך?...
מה אגב עושים במצב כזה אם הקטנוע לא מניע בגלל מצבר? אני מניחה שכבלים לרכב זה קצת מוגזם בשביל קטנוע?

פרארי1

New member
אפשר להניע עם כבלים מרכב

רצוי שהרכב לא יהיה מונע (להבדיל מהנעת רכב אחר).
לגבי אורך חיי המצבר, שנה זה באמת מעט, בעיקר למצבר מקורי של הונדה, אבל זה גם תלוי בשימוש.
הרבה התנעות ונסיעות קצרות, בהן הטעינה לא מספיקה, עלולות לקצר את אורך חיי המצבר.

anna127

New member
תודה!

לפני כמה חודשים עברנו דירה אז הנסיעות שלי קצת התארכו, אבל בשנה הראשונה באמת היו לי כמעט אך ורק נסיעות קצרות, בית - עבודה - לימודים שכולם בטווח של רבע שעה זה מזה.

אם פי 3

New member
הלך לי מצבר אחרי חודש...

לא מקורי... הוחלף לאיכותי יותר בתשלום רק על ההפרש במחיר.
&nbsp

Cow23

New member
גם לי לפעמים קורה אחרי כמה ימים בלי התנעה

אני דווקא חשבתי על משקעים בדלק.. יכול להיות?

anigodin

New member
יש לקטנוע מנגנון כיבוי מנוע ברמזורים?

ב-PCX שהוא גם הונדה יש את המנגנון הזה שמכבה את המנוע ברמזורים ומחזיר אותו מיד לפעולה ברגע שמסובבים את המצערת (זה עובד נהדר).
אחרי שקניתי PCX נאמר לי ע"י מישהו שגם רכב על PCX, שהמנגנון הזה עלול לקצר את חיי המצבר כך שהוא ייגמר אחרי כשנה וחצי.. (קרה לו).

אני אישית לא חויתי בעיה כזו אבל זה בגלל שהייתי משתמש במנגנון הזה בחצי השנה הראשונה כדי לבדוק אם יש לו תרומה לחיסכון בדלק. בשורה התחתונה - אין לו ממש. החסכון זניח. כיום אני משתמש בו לעיתים רחוקות.

אצלי

ג'וירייד. מתניע בנגיעה אפילו אחרי שעמד כמה שבועות.
גיליתי שאם אני מפספס בסטרטר הראשון (עוזב את הכפתור מהר מדי, לפני ש-"תפס"), נוצרת בעייה, וצריך כמה סטרטרים טובים עד שנדלק. אין לי מושג למה. אין לו קרבורטור שעשוי להיות מוצף. אבל ככה זה.
אולי קרה אצלך משהו דומה.

anna127

New member
מענין

גם אצלי בדרך כלל אין בעיות. הכי הרבה שהוא עמד בלי נסיעה היה שבועיים, ונדלק בשניה אחרי זה.
מאז התקלה הזאת גם הכל בסדר. אולי באמת משהו דומה... מענין מה הסיבה

למעלה