בעיה בקבוצה

בעיה בקבוצה

היי, אני מדריכה 12 ילדים מכיתות ג'-ד'. יש לי בעיה מאוד רצינית בקבוצה, בעיקר של אי הקשבה ואי סבלנות אחד כלפי השני, וגם לא כלפינו, המדריכים. למשל רציתי להסביר להם את המשחק תפסוני, ורוב הקבוצה כבר ידעה אותו, אבל ראיתי על חמישה ילדים שהם לא ממש הבינו את המשחק. אז אמרתי שייתנו לי להסביר כמה דקות את המשחק ואז נתחיל. אלו שכבר ידעו את המשחק, התחילו לצעוק "מה?! נו עכשיו יקח לך הרבה זמן להסביר את המשחק, בואו כבר נתחיל וזהו". ניסיתי להסביר להם שיש ילדים שלא מבינים את המשחק, ואני רוצה להסביר להם, אבל הם פשוט לא מוכנים להקשיב. עוד מקרה היה שבאתי להסביר משחק חדש,והיו איזה 4 חניכים שהחליטו שהם רוצים לשחק משחק שהם יודעים והם ניסו להסביר לי אותו כדי שנשחק אותו. ניסיתי להסביר להם שזה לא מתאים, אבל הם התחילו לצעוק שאם לא נשחק את המשחק שהם רוצים, הם הולכים. הקבוצה היא קבוצה די היפר אקטיבית. רוב הילדים צועקים, צורחים, לא מקשיבים ולא סבלניים. שיחקנו גם את המשחק "לספור עד 10", עד 4 הם בקושי הגיעו. ניסיתי גם להושיב אותם בסוף הפעולה כמה דקות לדבר איתם, וזה פשוט בלתי אפשרי. כל פעולה זה כמו לצאת למלחמה. מה לעשות?

10 הדיברות למדריך האומלל

א. משחק לא מסבירים - משחק משחקים ב. אין לך בעיה רצינית בקבוצה! החניכים הם הכי ממושמעים בעולםם! מן הסתם אם הם ממשיכים לבוא סימן שהם בקשר כלשהו... המדריך צריך להתאים את עצמו לסוג הקבוצה - הקבוצה שלך זה כאלה שצריכים להוציא אנרגיה תני להם ה-ר-ב-ה לשחק ולרוץ ולהשתולל (כמובן בגדר האפשרי) משחקים של שיתוף פעולה, כדור, מונופול משימות...והאפשרויות עוד רבות ג. חוסר סבלנות/הקשבה כלפי הקבוצה - לא קיים דבר כזה! כלפי מדריכים - יש לזה סיבה טובה...תחשבו על זה! ד. בכל זאת רוצה להרוס את הכלל הראשון? תני לכוווולם להתחיל במשחק ותיקחי את הבודדים הצידה להסבר. ה. משחקים חדשים מתקבלים בברכה - ב-מ-י-ו-ח-דדד מכיוון החניכים!!!!!! ו. כל פעולה זה חוויה - ממש לא מלחמה!! אם ככה את מרגישה תעזבי את זה את כנראה כ"כ לא בנוייה להדרכה... ז. תני לחניכים חלק בפעולה - מי מכיר את המשחק הזה? בוא תעזור לי להסביר (ושהואאא יסביר!!) ח. תשתפי את החניכים בהחלטות - רוצים לשחק משחק כזה או כזה? ט. תציבי עובדות - אחרי המשחק הזה אנחנו יושבים לשיחת סיכום פעולה. י. רוצים ללכת?? לכו! הפסד שלכם...

tamaguchi girl

New member
אני נאלצת שלא להסכים עם כמה..

בעיקר לא עם ו'.. אני חושבת שלומדים את ההדרכה, ושאם כמה פעולות מרגישות כמו מלחמה, זה לא אומר שצריך להרים ידיים ולפרוש מההדרכה.. לא כולם נולדים להיות מנהיגים, יש כאלה שלומדים להיות מנהיגים

חולקת עלייך

היא כתבה בכל כך הרבה אומללות ויאוש שזה נשמע שזה כבר משהו שחוזר על עצמו יותר מפעם אחת... אז אני אומרת לך מניסיון של כמה שנים טובות ואחרי שעברתי את רווב סוגי הקבוצות שאלה עובדות שמבוססות בשטח.

אין כל כך הרבה אומללות כמו את חושבת

הפעולות הראשונות היו קשות, אבל אחר כך הכל היה הרבה יותר טוב. ניסיון של כמה שנים טובות לא עושה עלי שום רושם, אין מדריך שלא עבר כמה פעולות לא טובות ואני מאמינה שלרוב המדריכים כן קשה בהתחלה. הקבוצה היא סבבה, ואני אוהבת אותה מאוד. אבל מה לעשות יש מציאות והמציאות היא שיש בעיה בקבוצה. חוסר סבלנות - אני דווקא חושבת שכן קיים דבר כזה. במיוחד אם כל ילד רוצה תשומת לב מאוד גדולה, מה שכן יש אצלי בקבוצה. ולסיכום - לא, אני לא מיואשת ואני דווקא מאוד אוהבת להדריך. תמיד יש מכשולים, אבל אפשר לעבור אותם.

כרגע..

בהודעה הזאת את הסברת את המציאות בפן שונה לחלוטין בהודעה הקודמת רק כתבת כמה רע לך וכמה בלאגן הם עושים הניסיון זה לא בשביל הרושם - הוא בשביל להבין שזה אחרי שכבר קרו דברים... חוסר סבלנות מרמז שאת לא מעניינת אותם (מהבחינה של הפעולה - לא מדברת אליהם או משו בסגנון) את באת, לפי מה שהבנתי, לבקש עזרה כדי שיהיה יותר טוב.. זה ברור שיש מכשולים וזה עוד יותר ברור שאם נתנו לך להדריך-סומכים עלייך שתעברי אותם. אני לא מזלזלת בך לשנייה אפילו... אם המציאות שונה ממה שהבנתי אני שמחה בשבילך =]

בארבאבא

New member
לא מסכימה עם חלק מהדברים פה..

1.לא להסביר משחק?ואם אף חניך לא יודע?גם אם רק חניך אחד לא יודע צריך להסביר.. החניכים צריכים להיות חשובים לך במידה שווה. 2.יש דבר כזה חניכים לא ממושמעים.יכול להיות שהם באים כדי שלהורים שלהם יהיה קצת שקט.. אם הם היו שם כי הם באמת רוצים הם לא היו מפריעים בצורה בלתי נסבלת. 3.כל פעולה היא חוויה,השאלה אם היא טובה או נוראית.לא תתבאסי אם תכיני פעולה ממש ממש מושקעת ולא תוכלי להעביר אותה כמו שצריך בגלל חניכים שמפריעים? 4.מדריך הוא מדריך.מה זה אומר?הוא חבר,אבל הוא גם צריך להראות קצת סמכות.את לא יכולה לבוא ולשאול אותם איזה משחק הם רוצים,זה ייצור בלאגן.יהיו כאלה שירצו מחניים ויהיו כאלו שיירצו חממות.מה עושים אז? 5.המטרה שלך היא שיהיו חניכים,לא לסלק אותם..

אל תסכימי !

1. אם את מביאה משחק לקבוצה ההיגיון הוא שתביאי משחק שהם מכירים או פחות או יותר על אותו עיקרון של משהו דומה... החניכים בהחלט צריכים להיות חשובים באותה מידה...אם תסתכלי טוב תראי סעיף של חניך שמסביר את המשחק - קחי את אותו אחד שיודע. 2. יש בעיה של משמעת - אחרי שפנית לממונה עלייך ודיברת עם ההורים ועם הילד...ר-קק אז היא באמת קיימת. 3. אם את מעניינת את החניכים ומפעילה אותם בצורה שהם אוהבים - אין שום סיבה בעולםם שהם יפריעו. 4. למה לא? הוא חבר שלהם והם יודעים לבד שיש לו סמכות - אם הוא יודע להראות אותה כמובן, את מציעה להם אפשרויות ומצביעים מי רוצה את זה מי רוצה את זה והרוב קובע. 5. אם הם מפריעים לך, לחניכים ולמהלך הפעולה אין שום סיבה שישארו שם...!!!

צודקת

את צודקת דיברות פשוטות וקולעות איך את יכולה לחשוב על זה.. כנראה יש לך ניסיון אדיר.. כמה שנים את מדריכה ??

חנה יקרה

קבוצה היפרית זאת קבוצה לא קלה, אבל בידנו הכח להפיק ממנה את המירב. לפני שאת ניגשת לשיחה עם הקבוצה, תנסי לחפש ולראות מהיכן מגיעות הבעיות:
יכול להיות שישנם 2-3 "כוכבים" שפשוט גורמים לכל הבלאגן. במקרה הזה תני להם להרגיש שהם מנהיגים, תני להם משימות. תהפכי אותם לעוזר אישי וכל מה שאת צריכה תבקשי מהם. בשלב מסויים הם ירגישו את הצורך להשתיק את הקבוצה ולהיות חלק מקבוצה אחראית ובוגרת.
במידה וכל הקבוצה מתנהגת כך תשוחחי עימם ויכול להיות שישנה בעיה עם החוזה הקבוצתי. במידה ולא בניתם תקנון- זה הזמן. תבנו אותו יחד והם ירגישו מחוייבות לקבוצה. לגבי משחק. עדיף להסביר תוך כדי משחק. במיגה והילדים לא מבינים וזה חמישה את לוקחת אותם לצד, מסבירה להם ושולחת אותם לשחק.אבל זכרי שאין דרך טובה יותר מלהביר משחק תוך כדי משחק.
בהצלחה

הגיע הזמן לעשות סדר

הפורום הזה לא מגבש דעה .. אני חושבת שהדיברות צודקות אני מציעה שחנה תנסה להשתמש בדיברות בצורה נבונה וכך אפשר יהיה להוכיח שירדני שליי צודקת ... אני מאמינה שהדיברות האלה עובדות באמת אחת שיודעת ..=]

בארבאבא

New member
כי לכל אחד יש דעות שונות

ושיטות הדרכה שונות. אני למשל לא לגמרי מסכימה עם זה..אני מדריכה אחרת ואצלי זה עובד.

למעלה