בעיה בצילום לילה

montella

New member
בעיה בצילום לילה

אני מצלם עם קנון EOS 300 בלי פלאש חיצוני יש לומר (עדיין לא קיבלתי המלצה לדגם טוב...) אני מצלם עם האפשרות האוטומטית (יש פרוטרט, נוף וכו') של המצלמה צילום לילה. הבעיה היא שמשך החשיפה שנקבע הוא בין שניה לשתי שניות מה שמכריח אותי לעמוד יציב ושלא יזוזו המצולמים. כיצד מתגברים על זה? (ועדיין בלי פלאש חיצוני...) ואיזה פלאש חיצוני טוב ולא יקר מומלץ?

montella

New member
אהה שכחתי...

גם חצובה אין לי... הכוונה שלי הייתה שאולי אני אגדיר את מהירות התריס אבל לכמה להגדיר את הצמצם?

chatul

New member
הצמצם המקסימלי שלך

לא יספיק להחזקה יציבה של המצלמה בצילומי לילה, גם ב-1.8. חצובה היא הפתרון. גם פלאש זה רק לטווחים קצרים.

montella

New member
צמצם מקסימלי ומהירות תריס גבוהה

יתנו צילום טוב יותר? או שלהשתמש בחצובה יחד עם ה"רצונות" (תריס וצמצם) של המצלמה?

chatul

New member
חצובה חובה

לצילומי לילה. אם יש לך מצלמה שמאפשרת לך לשלוט בפרמטרים שונים, למה להשתמש בצילום אוטומטי?

© DrorZi

New member
פתרון מושלם :

אל תצלם בתנאים האלה. אתה רוצה תוצאות אבל בוחל באמצעים....
דרור זי.

montella

New member
האם צמצם פתוח לגמרי ומהירות

תריס גבוהה יעזרו לי? או שלהשתמש בחצובה וההגדרות שבוחרת המצלמה?

לצילום לילה חייבים שהמצלמה תהיה

ללא תזוזה בכלל במשך החשיפה: חצובה ,ואם אין,מעמידים על משהו יציב כמו ספסל,ומפעילים בעזרת הטיימר (עדיף שלט רחוק חוטי,כי ניתן לחשוף מיידית ברגע הלחיצה ולא לחכות את כל ה10 שניות לטיימר) לא תוכנית אוטומטית,אבל בתוכנית קדימה לצמצם תנסה לקבוע כל פעם צמצם אחר - פעם פתוח,פעם סגור יותר,והמצלמה תשלים את זמן החשיפה.מתקבלים אפקטים שונים.אם יהיה פלאש על האנשים הקרובים הוא יקפיא חלק מתנועתם. לצילום רחוב או מכוניות בכביש אין צורך בפלאש. בכל מקרה החשיפה תהיה ארוכה מדי להחזקה ביד - אלא אם כן יש ברשותך עדשה צמצם 1.4 ,ורחבת זוית או רגילה - עד 50 מ"מ. במקרה כזה - כדאי כבר לצלם בסרטים עם רגישות גבוהה - למשל 1600 אסא - אבל אז יש גרעיניות - סרטי שחור -לבן הם אופציה מומלצת,שכדאי לנסות. פלאש חיצוני - של קנון כמובן - ה420ex או ה380 ,הקודם לו בסידרה,אם תשיג במחיר טוב,יתאימו - גם אוטומטיים וגם קלים וקומפקטיים.יש לסיגמה גם תואמים - שעולים מחצית.כפלאש ראשון הכל מתקבל - העיקר שתשתמש בכזה - עולם אחר יחסית לפלאש הבנוי במצלמה. וחצובה?כמה מאות שקלים ויש לך ,לא חייבים חצובה מקצועית שכולה מתכת יצוקה - המצלמה שלך קלה - צילום בחצובה מעלה בכמה רמות את איכות הצילום - גם ביום וגם בלילה.

montella

New member
מה ההבדל בין 420 ל380?

ואני אכן אנסה לתת עדיפות לצמצם ולתת למצלמה לבחור את מהירות החשיפה

ה420 החליף את ה380 - טיפה חזק

יותר,אבל בעיקרון - אותו הדבר - שניהם אוטומטיים.ייתכן שב420 הראש ניתן להטייה גם לצדדים (בנוסף להטייה למעלה שקיימת בשניהם) כמובן ש: ה420 יהיה יקר הרבה יותר מה380 ולכן הזכרתי כאופציה נוחה כספית,אבל רק במידה והוא במצב טוב מאוד מאוד.

תמיד עדיף,אם יש אפשרות ורצון../images/Emo6.gif

אבל כפלאש שלומדים עליו,לדעתי כדאי להשקיע ב'יד שניה' ,לנסות ולראות , ליהנות ולהתרשם ,ואת הכסף הגדול להשקיע אח"כ בפלאש הממש טוב של קנון,ה550ex .או לרכוש בחנות המאפשרת גם טרייד אין במקרה שרוצים,נאמר לאחר שנה .גם נקודה לבדיקה בטרם קנייה.

LazyGecko

New member
סביר להניח שמצלמה כבר בחרה

את הצמצם הגדול ביותר בנסיון נואש להוריד את זמן החשיפה. זה לא יעזור, אתה חייב חצובה או להניח את המצלמה על משהו.

LazyGecko

New member
וגם לפלאש יש טווח מוגבל

לצילומי לילה של נוף, עיר, כבישים וכדומא פלאש לא ישנה כלום.

PbD

New member
חצובה, או...

יש מעט מאד בני אדם שמסוגלים להחזיק מצלמה בצורה יציבה לחשיפות לילה ארוכות. גם הטווח שמכסה פלאש ממוצע מוגבל לכמה מטרים. כשהמדובר בצילום נוף, חצובה או כל דרך אחרת של ייצוב המצלמה, כך שהרעידות הקלילות של היד המצלמת לא ישפיעו היא הדרך לקבל חשיפה חדה וברורה בצילום יחסית ארוך. כאשר יש בתמונה גם אנשים, לא קל לדרוש מהם שלא יזוזו במהלך הצילום - כאן נדרשות דמויות סטאטיות או מרוחקות, אם הטשטוש של החשיפה הארוכה אינו מוסיף חן לתוצאה הסופית. פלאש יכול לעזור כשהמדובר באנשים במרחק סביר מהמצלמה, במצב חשיפה רגיל או Fill-In (מצב שבו משך החשיפה מותאם לתנאי האור הטבעי, והפלאש בא להאיר את האנשים המצולמים). כדי לנסות צילום בלי חצובה, ניתן להעמיד את המצלמה על משטח יציב (כמו שולחן) או על גוף המאפשר לייצב אותה לכיוון הנדרש (כמו שקית אורז). לאחר מכן מעבירים את המצלמה למצב של טיימר לצילום עצמי או לשלט רחוק. את הצילום מבצעים על ידי ליצה על השלט-רחוק או על הכפתור לצילום בטיימר. כך אנחנו נמנעים מהרעידות המלוות לחיצה על ה"הדק" של המצלמה. [ ולמתקדמים - ניתן לסגור את הצמצם למקסימום, לגשת קרוב לאנשים בצילום, אך מחוץ לפריים, ולהפעיל את המצלמה מרחוק. כעת מפעילים את המבזק (פלאש בעברית) מקרוב כך שיאיר את האנשים. ניתן לשחק עם מפתח הצמצם ועוצמת/מרחק הפלאש עד לקבלת האפקט הרצוי. ניתן לשלב עם תנועה של הדמויות, כך שתתקבל תנועה של "רוחות" בין נקודות פלאש אחת לשניה. בהצלחה! ]

למעלה