בעיה בפרק הירך/ירך

שלדגית1

New member
בעיה בפרק הירך/ירך

מזה כשנה, אני סובלת מבעיה בפרק ירך שמאל בעיקר וכן בירך של אותה רגל. זה התחיל בכאבים בפרק הירך, הירך והברך שהלכו והתגברו ובנוסף לא יכולתי ועדיין אינני יכולה לעלות במדרגות עם שתי הרגלים אלא רק על ידי הרמת רגל ימין כל פעם (כלומר רגל-רגל). זה אובחן על ידי האורטופד כ"בורסיטיס" בפרק הירך, ולשם כך קיבלתי כדורי "אטופן" אשר הקלו במקצת על הכאב ולאחר זמן מה קיבלתי שוב כדורים אלה והכאב השתפר, אם כי לא עבר לגמרי ועדין זה כואב אם אני עושה תנועה לא נכונה בזמן הליכה, ישיבה או עמידה. ניסיתי טיפול של "אוסטאופטיה" במסגרת רפואה משלימה על מנת לשפר המצב אך הכאב החמיר מאוד ולקח שבועיים עד שהוא חלף וחזרתי למצב הסטטי של רגישות עקב תנועות לא נכונות, (שהן נורמליות עבור אנשים רגילים), ועליה במדרגות במצב של רגל-רגל (אני מתגוררת בקומה שלישית בלי מעלית כך שכל ירידה החוצה מהבית נשקלת היטב עקב הצורך לעלות בחזרה במצב זה....). האם זה עלול להחמיר עם הזמן? מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב ? עלי לציין כי אני הולכת די הרבה ברגל ומשתדלת לתפקד כרגיל אך המצב הנוכחי מגביל אותי מבחינת העליה במדרגות או ביציאה לטיולים רגליים, קלים יחסית, מאחר ומסלולים שנראים סבירים לאנשים רגילים עלולים להוות לגבי מכשול - אפילו בהליכה לים בקיץ או לפארק - עלי להישמר ממדרגות גבוהות מידי, עליות או ירידות תלולות קצת, מאחר וכל תנועה לא נכונה גורמת לכאבים ול"נסיגה" במצב. נסיון אחד לעלות במדרגות בצורה נורמלית לפני מספר חודשים הסתיים בכאבים חזקים ולקח זמן רב עד שחזרתי למצב ה"סטטי". אני גם אוהבת מאוד לרקוד וכעת אני יכולה לרקוד קצת, אבל יש ריקודים מסויימים כמו "סמבה" או אפילו ריקודים עדינים יותר שבהם תנועות הרגלים גורמות לכאבים מפרק הירך עד לברך. צר לי על התיאור הארוך אך המצב מציק לי מאוד - האם יש מה לעשות?

שלדגית1

New member
השאלה -בקיצור

הבעיה העיקרית: עליה במדרגות (חוסר יכולת להרים את רגל שמאל בעליה במדרגות) או הליכה בכל מסלול שבו יש מדרגות גבוהות, זה מגביל, מציק ופוגע באיכות החיים. כל נסיון לטיפול הסתיים בהגבלה גדולה יותר. האם יש חת-התמחות באורטופדיה בנושא זה, האם יש מישהו שנתקל אי פעם בבעיה דומה?

בורסיטיס

יש התמחות באורתופדיה במחלות מפרקים גדולים (ברכיים פרקי ירכיים). בורסיטיס זו אבחנה קלינית, אם הכאב ממשיך לאורך זמן כדאי אכן להבדק שוב ולשקול הדמיה נוספת כגון מיפוי עצמות ועוד.

LuNa MaJnUnA

New member
בקיצור

היא שואלת אם זה קרה למישהו פעם, שהוא לא יכל לעשות פעולות פשוטות כמו לרקוד או לעלות במדרגות בגלל איזושהי בעיה בירך שיש לה. יש כאן משהו שתוכל לעזור בו?

למעלה