בעיה בפה

djtal

New member
בעיה בפה

אני כבר תקופה מסויימת סובל מטעם וריח רע בפה..אני מצחצח שיניים ומשתמש במיי פה שרופא המליץ וזה לא עוזר.. עשיתי בדיקה וקמתי בבוקר וצחצתי שיניים ואחרי 10-30 דקות ממתי שצחצחתי לא אכלתי כלום ונהיה לי הטעם והריח רע בפה.. הלכתי לרופא אף אוזן גרון והוא אמר שהוא לא רואה משהו מיוחד.. אשמח לעזרה בנושא..למי לפנות וכו'..(אני גר בשפלה)

אסתר84

New member
הי

למה הכוונה טעם רע בפה? האם זה טעם מר? האם זה בשעות הבוקר כשאתה קם(בהנחה ואתה ממשקימי קום..
)? האם יש מזונות מסויימים שגורמים לתחושה הזאת יותר?(למשל אוכל חמוץ או חומצי מזון מעובד... שזה חלק לא קטן מהמזון המהיר כולל חטיפים וכד)... אסביר את עצמי - יתכן כי מדובר בהפרשת יתר של מיצי מרה. ריח רע בפה בד"כ לא נובע משיניים וזאת טעות נפוצה... הרבה פעמים זה קשור לקיבה שלנו או לחיידקים המצויים על גבי הלשון והחיך שניזונים מחום פנימי .האם איי פעם היה לך או יש לך אפטות (פצעים בחיך)? חום בקיבה גורם לריח רע.. מזון שהותסס בקיבה נקרב ומסריח.. וגם זה קשור לחום בקיבה (אחד הסימפטומים זה גם גזים, צואה מסריחה במיוחד...) וגם גורם למחלות חניכיים שהם גם גורם לא קטן לריח רע בפה. אגב בטן ריקה זה מתכון בדוק לריח מאוד רע מהפה לכן חשוב לאכול מסודר ולא להשאר על בטן ריקה. באופן כללי שטיפה טובה למערכת העיכול ובפרט לכבד ולכיס מרה לתקופה קצרה חצאי לימון עם מים פושרים בבוקר (אם אפשר לוותר על הסוכר מה טוב..)לפני הכל זה ממש שוטף את הקיבה. זה מאזן את מילחי המרה... 6 חצאים ביום. אח"כ אפשר רק בבוקר. הלימון אומנם חמוץ אך בגוף הוא בסיסי. אם אפשר להמנע בתקופה זאת מלעיסת מסטיקים זה יהיה ממש נפלא כי הם מפעילים את הקיבה (במיוחד אם זה נעשה על גבי קיבה ריקה!). לילה טוב אסתר

djtal

New member
את הלימון אני ינסה..אבל

כמו שאמרתי..אפילו אם אני יקום בבוקר ויצחצח שיניים ולא יאכל כלום זה יתחיל..אז זה לא קשור לאוכל..וזה כל היום..זה לא טעם מר..זה פשוט טעם מגעיל..אין לי איך להסביר.

אסתר84

New member
כן

יש מצב שזה קשור למיצי מרה. אבל מה שניסיתי להסביר לך וכדאי שתדע שאתה חייב לאכול .... חשוב לא להיות עם קיבה ריקה כי זה גורם לסירחון בפני עצמו. הקיבה מפרישה מיצים על מנת לפרק תוצרי מזון.. הצחצוח הוא לשם רענון הפה אך אין לו יכולת למנוע ריח פה במצבים בהם זה לא נובע מסתם לילה שלם שהפה לא התאוורר.לא קשור בקשר ישיר למה אתה אוכל (שום בצל או עמבה) אך זה קשור לחום בקיבה (שמזון יכול להגביר אותו או לגרום לו להתמשך) ואם יש חום בקיבה כן מומלץ לאכול מאכלים שלא מחממים. חוץ מזה יש אנשים שנוהגים לפני שהם מצחצחים את השיניים להוציא את השכבה הלבנה שמצטברת מעל גבי הלשון והיא מכילה אין סוף חיידקים שגם גורמים לריח רע. כמו כן ממש מנקים את החיך. יש שעושים זאת עם מברשת שיניים (שזה קצת בעייתי כי זה נכנס למחזור הדם) ויש מן ספטולה (בכל סופר פארם) שמנקה וממש מוציאה את זה. זה פעולה לא הכי נעימה אך חיובית. תנסה. בכל אופן אתה צריך לעשות עתה מה שנקרא ניסוי ולראות מאיפה זה בא. רק טוב זה יעבור אסתר

ינוקא1

New member
מכיר את זה . . .

אני הגעתי לרפואה הסינית כמטופל בגלל הבעיה הזאת (בנוסף לבעיות אחרות של הרגשת חום תמידית, בעיות עור , רעב ועוד. כמובן ברפואה מערבית לא מצאו כלום וגם השיניים היו אחלא). בזכות הטיפול בבעיה הזו בעזרת רפואה סינית החלטתי שזה מה שאני רוצה ללמוד ועתה אני בעצמי מטפל. למותר לציין כי כבר שנים שאין לי ריח רע בפה והכל נעלם. אני ממליץ כמובן על רפואה סינית אצל מטפל טוב(ברפואה סינית ריח רע בפה מתקשר בדרך כלל ל"אש בקיבה" - חום גדול שנמצא בגוף ובקיבה וגורם לזה. אם כי צריך בדיקה טובה כדי לאבחן) שבת שלום וחג פורים שמח

hal767

New member
בעיה בפה

מתוך הנחה שאינך סובל מרקבונות שיניים ודלקות חניכיים או מכל מחלה אחרת בפה, קיימת סבירות גבוהה שמקור הריח הרע הוא מתוך מערכת העיכול (ושט, קיבה, מעיים וכד'). הריח הרע עלול להצביע על רקבונות מזון במערכת העיכול. אלה נובעים מתזונה לא מתאימה, הכוללת מרכיבי מזון לא מתאימים (בעיקר מזונות מהחי נרקבים במערכת העיכול האנושית), מאי הקפדה על צירופי מזון מתאימים וכד'. גם שימוש בתרופות מכל סוג עלול לגרום לשיבוש במערכת העיכול, וכמובן שגם מחלות בדרכי עיכול עלולות להיות קשורות לבעיה. הפתרון במקרים אלה קשור לסילוק גורמי הבעיה ומעבר לדרך תזונתית מתאימה הלוקחת בחשבון את כל הכללים, תוך התייחסות למצבך. אני בדעה שתזונה צמחונית אורגנית מתאימה תהווה דרך פתרון טבעית מתאימה לסוג זה של בעיות.

יעל ND

New member
ריח רע מהפה

ממליצה לך להיבדק אצל רופא שיניים, אצל רופא גסטרואנטרולוג, אצל רופא אף-אוזן-גרון. תוודא, שאין לך עצירות.

למעלה