בעיה בעייתית...

ronshira

New member
בעיה בעייתית...

אני אמורה להתחיל לחפש עבודה חדשה. איך מתחילים עבודה (בתקווה שאמצא בקרוב) כשנמצאים בטיפולי פוריות? איך אפשר כבר בהתחלה להתחיל להעדר מהעבודה או לאחר כל הזמן בגלל הבדיקות בבית החולים? ואם אצליח להכנס להיריון כבר עכשיו (חמסה חמסה), מי יקבל לעבודה אישה בהיריון? ואם לא אדווח, אלא רק בחודש החמישי, יוכלו לפטר אותי (מותר לפטר עובדת בהיריון אם לא עבדה חצי שנה במקום) ואז כבר יראו את ההיריון, ולא אתקבל למקום חדש, ולכן גם לא אהיה זכאית לדמי לידה. כלומר - אני נידונה עכשיו לשנה שלמה ללא עבודה וללא משכורת מה עושים?

נועה 35

New member
זו באמת בעיה קשה

במצב התעסוקה כיום, מפטרים נשים בהריון גם אם עבדו הרבה שנים במקום העבודה שלכם, כך ששום דבר, ממילא, לא מבטיח לך עבודה. ישנם גם מעסיקים טובים שמוכנים לקבל אשה בטיפולים ו/או בהריון. אולי תצליחי למצוא אחד כשזה. שיבין וילך לקראתך. ישנה עוד אפשרות, היא כואבת וקשה ואני בטוחה שזה לא קל לקבל אותה, אבל אולי כדאי לך לדחות את הטיפולים במספר חודשים, עד שתוכלי להתבסס במקום העבודה החדש. בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה ואני מחזיקה לך אצבעות

באמונה

New member
לא לא לא!זו לא סיבה לדחות!

כמו שכתבו לך:תמיד יכולים לפטר בתירוצים שונים ואז גם אם תדחי תטיפול-ימצאו תירוץ או שבאמת תהיה סיבה אחרת ושום דבר לא מבטיח לך קביעות... ד"א במה את עובדת? אני מפחדת עלייך... שלא תצאי קרחת מכאן ומכאן...אל תדחי טיפולים. כסף בא והולך, מקוה שבשבילך הוא יבוא עכשיו ובקלות, יחד עם הגוזל...

שרילי

New member
היי, לא להתייאש מראש!

אני רוצה לספר לך שאני בשנים האחרונות, בזמן טיפולים, החלפתי כבר 2 מקומות עבודה. לא בגללי (למרבה הפלא..
)2 מקומות העבודה האחרונים היו חברות היי טק, שבראשונה קיצצו בעובדים ובשנייה, החברה נסגרה. במקום העבודה הנוכחי(כבר כמעט שנה ובתקווה, עד הפנסיה)יודעים מהטיפולים כבר די מההתחלה. את צריכה לבדוק מי נגד מי, איך האנשים ואז לפעול. אם הם ניראים לך נוקשים אז באמת כדאי לדחות מעט את הטיפולים. ואם את רואה שמדובר באנשים אנושיים אז כמובן, זה יכול ללכת בקלות יותר. כעיקרון בתקופה שהייתי מובטלת, לא דחיתי טיפול. אבל מה שקורה לי היום הוא הכי אירוני וזה שאני כרגע דוחה טיפול כי חודש הבא אני טסה לתאילד ואני לא רוצה ש"ייוצר מצב" שאני לא יוכל לטוס... שיהיה לך בהצלחה בחיפוש עבודה! שירלי

yannir

New member
הסירי דאגה מלבך

מנסיון, גם אני נכנסתי לעבודה חדשה עם תחילת הטיפולים ותמרנתי. לצערי הטיפולים אורכים זמן ולא תמיד מניבים הריון מהר. מאחלת לך שזו תהיה הבעיה שלך, אבל מה שבטוח שבזמן הטיפולים את חייבת להיות עסוקה כדי לא להשתגע ואל תדאגי למה שיהיה. אני מכירה הרבה בעבודה שלי שהתחילו לעבוד ומהר מאוד בצבצה הבטן ולא מיהרו לפטרן כי עובדת טובה לא מוצאים כל כך מהר. אז לדעתי חפשי עבודה והתמקמי והלוואי שמהר מאוד תתבשרי בבשורות טובות. חוץ מזה מה יכול להיות: אם יפטרו אותך בגלל הריון אז תרוויחי כמה חודשי משכורת בינתיים, תעסוקה בעת הטיפולים והכי הכי חשוב - תינוק קטן. המון בהצלחה והילד/ה (או שניהם) כבר יביאו את המזל.

הוג

New member
אין מה לחשוש

אני לצערי כבר שלוש שנים בטיפולים ועזבתי מקום עבודה אחד ונקלטתי מהר בשני ואף אחד לא יודע כלום. הטיפולים באסותא לפחות נעשים בשעות הערב, בדיקות דם בבוקר מוקדם ואחרי שכבר שכבתי 10 ימים ללא תזוזה ולא נקלטו העוברים אני חוזרת לעבודה אחרי יום-יומיים וזה באמת לא נורא כל כך.(אלא אם כן זו עבודה פיזית שמצריכה עמידה על הרגליים כל היום). בכל אופן תתחילי לחפש עבודה ואל תחשבי על העובדה שאם תמצאי תחסירי ימים זה לא הזמן להלחם בכל החזיתות. מה שכן יצא פסק דין תקדימי הקובע שאישה בהריון לא מפטרים גם אם לא עברו שישה חודשים מיום התחלת העבודה, כי הריון זה הריון לכל דבר ואין משמעות לזמן שבו התחילה (זו הייתה בחורה שתבעה משרד יחסי ציבור פרטי ששכר אותה ולאחר חמישה חודשי עבודה שגילתה שהיא בהיריון סיפרה לבוסית (! בוסית - נשים יותר גרועות מגברים!), ופוטרה. בקיצור זה כבר שיפור לטובה. אז שיהיה בהצלחה והכי חשוב שהתינוק יגיע הכי מהר!

טיפטיפ29

New member
שאלה להוג-

רציתי לדעת לגבי פסק הדין, כי בעלי עו"ד (אמנם לא עוסק בעריכת דין בפועל) אבל לא שמע על זה, מה את יודעת בענין? דבר שני, אני גם מטופלת באסותא, ותמיד השאיבה וההחזרה בצהריים, כי הבנתי שהם עובדים (הצוות הרפואי) עד שעה 17:00 אז ככה שתמיד יצא לי לבוא בצהריים, כשעבדתי, זה לא פגע לי בעבודה, כי עבדתי עד הצהריים. ועכשיו אני גם תקועה בנושא עבודה, (גם ככה אין סיכוי למצוא עכשיו שום דבר, אז אני בכלל לא יודעת אם להלחם בשביל עבודה). זאת הסיבה שאני לא אפסיק את הטיפולים עכשיו בשביל לעבוד ולצבור "פז"מ" כי אין סיכוי למצוא שום דבר, אז לפחות שיהיה לי איזה "משהו" (
ביד...

טיפטיפ29

New member
אני בדיוק במצבך...

אותי פיטרו מהעבודה בגלל שאני עוברת טיפולים (למרות שכמעט לא נעדרתי) אני בדיוק במצב שלך. אני לא יודעת אם לחפש עבודה בכלל. ולפני חצי שנה נכנסתי להריון, אבל הייתי צריכה להפסיק אותו בגלל סיבוכים, אז עכשיו אני צריכה להתחיל מההתחלה. וגם לספור מההתחלה כמעט שנה, כי אני ממש לא יודעת במה לחפש עבודה, לכמה שעות, ובכלל מי אמר שאפשר למצוא משהו בימים אלה.. אז אני שואלת את אותן שאלות.

נתנאלה2

New member
דיה לצרה בשעתה

קודם כל לחפש עבודה, כרגע (בראיון) זה לא עניינו של אף אחד שאת עוברת טיפולים, להתחיל לעבוד ולהוכיח את עצמך, ברגע שהמעביד יראה שאת חשובה ותורמת ותרגישי קצת יותר ביטחון תחזרי לטיפולים. מה עדיף? ציפור אחת ביד או שניים על העץ? את לא יכולה לשים את החיים שלך על "הולד" עד שיבוא ההריון, החיים ממשיכים ומה תעשי אם ההריון יתאחר קמעה? מצאי עבודה ותמשיכי עם החיים כרגיל עד כמה שאפשר, בסוף הכל יבוא על מקומו בשלום!

אפרסקה

New member
לדעתי אין לך מה להפסיד

אלא אם כן תחליטי לעשות הפוגה בטיפולים. מקווה שתקלטי כבר החודש! אבל הכי גרוע, אם את מתקבלת לעבודה, את יכולה לעשות הפסקה קטנה, אפילו לחודשיים, עד שקצת תבססי את מעמדך. אני זוכרת שבמשך כשנה דחיתי את הפסקת הגלולות מכיוון שהייתי בעבודה זמנית אחר כך הגעתי לתפקידי הנוכחי שהתחיל כתפקיד לשלושה-ארבעה חודשים חיכיתי עוד קצת התחלתי לנסות ונלחצתי מה יהיה אם אני אצליח ועבודתי תפסק כשאהיה בחודש רביעי. אז קרו כמה דברים: הבחורה שהחלפתי החליטה לא לחזור מצד שני השחלות החליטו לא לבייץ וכך, כמעט 15 חודש אחרי, אני עדיין כאן... אגב, עוד טיפ: ישנן עבודות שמוגדרות מלכתחילה כזמניות, למשל עבודה שמבקשים רק ל-4-5 חודשים או משהו כזה. כשאני דאגתי מה יהיה אם אתקע בחודש רביעי בלי עבודה, אמרתי שאחפש משהו זמני שבו לא יפריע שאני בהריון, למשל מחליפה לפקידה שיצאה לחופשת לידה, כל דבר שזה מראש מוגדר שלא תשארי שם ולכן זה פחות עקרוני... זה אמנם לא מסדר אותך לטווח הרחוק, אבל זה לפחות עוד כמה חודשים של משכורת.

Yosepha

New member
ל - ronshira

גם אני במצבך, ואחרי הטיפול השלישי שנכשל הבנתי שאי אפשר לעצור את החיים. מאחלת לך שיצליח לך בקרוב, אבל את הרי יודעת שזה יכול לקחת זמן. אז, אל תתחשבי באף אחד אחר כשאת מחפשת עבודה. אולי תמצאי מקום שלא ישימו בו לב שאת מאחרת (יש הרבה מקומות עם שעת התחלה גמישה), ואולי תמצאי בוס שיבין מה את עוברת. ובכל מקרה - אל תתחבטי בבעיות שעוד לא קיימות, ואולי בכלל לא יהיו. תחפשי עבודה בכיף, ושיהיה בהצלחה בכל! יוספה.

למעלה