בעיה בעייתית!

niznaz333

New member
בעיה בעייתית!

תפרתי מכנס מפיתוח שעשיתי לגזרת יסוד במידה 38..התדמית נכונה ותוספות התפרים והכל בסדר, עברתי על זה כמה פעמים בכדי לבדוק אבל משומה המכנס יצא גדול .. אפילו בכמה מידות.. מה עשיתי לא נכון?? השתמשתי בדריל עם לייקרה..יכול להיות שזה הבד שגרם לבעיה? ברוב המכנסיים שמייצרים היום יש אחוזי לייקרה אז זה נראה לי ממש מוזר =/ אשמח אם תעזרו לי להבין מה הבעיה

lirola

New member
כמה אפשרויות

או שגיזרת היסוד מראש היתה רחבה מדי. או שהעתקת מידה יותר מדי גדולה, אולי העתקת 40 במקום 38? או שיש טעות בפיתוח, פתיחה שלא התייחסת אליה כראוי בתפירה עצמה, או מתפרים שהתעלמת מהם. או שאת בכלל מידה 36 על פי הקריטריונים של הגיזרה שממנה לקחת את הבסיס או שזה הבד לפעמים כשמשאירים לתפרים סנטימטר אחד ותופרים במרחק 0.7 זה גם יגדיל לך את המכנס בכחצי מידה, כך שלפעמים גם זה קורה. בהצלחה בפיענוח הבעיה.

הדור

New member
לדעתי צריך להגיע ליסוד של הליקרה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

רות מלר

New member
להקטין ביחס ישר לאחוז המתיחה של הלייקרה

אני תפרתי לי בחורף קורדרוי מתיח נהיו זלמן אחרי כל לבישה

aviviye

New member
איך כדאי לחשב אחוז מתיחה?

האם הקטנת מידה ביחס לאחוז מתיחה נכונה עבור כל בד עם מתיחה מסוימת?

lirola

New member
מדידת מתיחה

מה שעושים הוא לבדוק את אחוז המתיחה ולפי זה בונים בלוק של גיזרה, וישנם סוגים של בלוקים בהתאם למתיחות של הבד שמיועד להיתפר הגזרות תהיינה או fitted או semi fitted או unfitted קחי את הבד שלך (לא קרוב לקצה הגזור כי זה ישפיע על המדידה, החלק הגזור יימתח יותר מאשר חלק שנמצא בחלק הבד הפנימי) והחזיקי עם האצבעות, עשי סימון של 10 או 20 סנטימטר, הניחי ליד סרגל ותבדקי כמה את יכולה למתוח בנוחות. אם ה10 סמ הפכו ל15 סמ אז יש מתיחה של 50% (התוספת שהתקבלה, 5 סמ מתוך הגודל המקורי -10, שווה ל50%) בודקים כמובן מתיחת רוחב ומתיחת אורך כי הן יכולות להיות מאוד שונות-למשל 50% ברוחב ו5% באורך. כעיקרון לבד נמתח צריך לעשות גיזרה מתאימה, שאינה כוללת ease-חופשיות לתנועה , או שכוללת מעט מאוד ease, משום שהבד הנמתח מאפשר את החופשיות בתנועה, ואין צורך במרחב נוסף כדי לאפשר זאת ואם יש מתיחה רבה לאורך של הבד אז יהיו שינויים גם בקווי המפשעה, אחרת המכנס יירד למטה ולא ייצמד לגוף. אז לשאלתך התשובה היא כן, אחוז המתיחה נכנס לגיזרה עצמה, במקרים מסויימים גם תהיה חופשיות שלילית, כלומר הבגד יהיה קטן יותר ממידות הלובש, שוב כתלות באחוז המתיחה, בדרך כלל זה יקרה כשאחוז המתיחה הוא גבוה מאוד, למשל בבגדי ים, טייצים, שמלות צמודות מבד rib וכו'..

דריל לייקרה דורש גיזרה קטנה יותר

מזו הנדרשת לבדים ללא לייקרה. נסי להרתיח את המכנסיים - סביר שהם יתכווצו. זו הבשורה הטובה. הבשורה הרעה היא שסביר שהם יתכווצו גם באורך, גם בכביסה רגילה.

niznaz333

New member
כלומר

להכין גזרה של מידה 36 ולעבוד לפיה? או פשוט לעבוד עם בד בלי לייקרה?.. הלכתי לחפש בדים ללא לייקרה וקשה למצוא. המוכרת אמרה שברוב הבדים היום שמתאימים למכנסיים מכניסים אחוז מסויים של לייקרה. תודה רבה על העזרה:)

יש משהו במה שאמרה לך המוכרת.

רוב הדרילים היום מכילים כ-3% לייקרה. עדיף באמת לרדת מידה או שתיים, לתפור נסיון ולהעביר תיקונים לגזרת יסוד, אם את מתכוונת לתפור לעצמך מכנסיים מבדים כאלה בעתיד.

למעלה