בעיה.. בעיה... בעיה

מיני 3

New member
בעיה.. בעיה... בעיה

שלום לכולם! חבר שלי ואני יוצאים שנה וחצי. יש לנו אחלה זוגיות (טפו טפו). אני ממש רואה אותו כבעלי לעתיד, אבא לילדיי... ממש מתאימים! ועכשיו לבעיה... אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו, אין לי מושג! אני חייבת לציין שאף פעם לא הרגשתי שאני אוהבת את האקסים שלי. אני לא מבינה למה כולם יכולים לאהוב ורק אני לא? או שאולי אני לא יודעת מה זאת אהבה כזאת, בין בני זוג? ועוד בעיה... אנחנו מתכננים להתחתן בקרוב. בטח תחשבו שאנחנו לא נורמלים. מה אתם חושבים, כל דעה ועצה תעזור.

lilaaa1

New member
אם להגיד לך את דעתי...

אני חושבת שדבר ראשון והכי חשוב זה שיהיה לך פרטנר לחיים, כלומר מישהו שדואג לך, שיעזור לך, שיהיה מתאים לך וכל... מה שכתבת שכבר יש לכם.. אהבה זה דבר טוב, ואני בטוחה שהיא נמצאת, כי איך שהבנתי הוא יקר לך וזה מה שהכי חשוב.. אבל לפעמים אהבה עוורת גם גורעת, גוררת קנאה, כאב לב, והתייחסות לדברים שבעצם לא נמצאים שם.. מה שאני מנסה להגיד זה שיש אנשים בעלי אהבה גדולה אבל לא מסתדרים, רבים, מתווכחים ובעצם לא מתאימים. אני חושבת שאם מצאת את הפרטנר לחיים שיעשה אותך מאושרת ויעניק לך מה שאת צריכה, אז יש לך הכל. ככה אני רואה את הדברים

מיני 3

New member
ברור לי שיש הרבה

כאלה שיש בינהם אהבה ותשוקה לוהטת, ואחרי שנה מתגרשים.והמון זוגות ששידכו אותם ולא התחתנו מתוך אהבה, אלא בגלל התכונות הטובות שבגללן שודכו. ושיש כאלה שפיתחו אהבה אחד לשני במשך הזמן. אבל מצד שני איך אפשר להתחתן עם מישהו אם את לא יכולה להגיד שאת אוהבת אותו?? שהוא לא שמע שאאשתו לעתיד אוהבת אותו. גם אם עכשיו מקבל את זה ומבין שאני אולי פחות סגורה בנושא הזה או לא יודעת מה. אולי בעוד 4 שנים יקום ויגיד: " רגע הבנתי אז... אבל גם אחרי 4 שנים לא יכולה להגיד שהיא אוהת אותי. ואכן כמו שאמרת לדעתי מצאתי את הפרטנר לחיים שייעשה אותי מאושרת ויעניק לי מה שאני צריכה.אבל אולי זה לא בטוח אם אני לא יכולה להגיד שאני אוהת אותו, כי אני לא יודעת.

Miss פטל

New member
אני חושבת..

אני חושבת שאת מתעסקת יותר מידי בלנסות להגדיר מזה אהבה במקום פשוט לזרום עם הרגש. את חושבת שהוא נהדר וטוב לך איתו, ואת רוצה תמיד להיות איתו-מדמיינת עתיד איתו
אם זה לא אהבה אז מה כן?!? לדעתי את מנסה להדחיק את זה, כאילו את פוחדת מהמילה הזאת..אבל בעצם התיאור שלך על היחסים שלכם מצביע על אהבה דו צדדית.

uhu

New member
ואם היתה לך ההרגשה שאת מאוהבת -

האם זה היה מבטיח לך משהו? לפעמים אפילו לא שנה אחת של אושר. דרך החיים מתעקלת לפעמים, ומה שרואים משם לא רואים מכאן. כמו שאמרו לפני - תצטרכי לשבת עם עצמך ולהחליט: ולידיעה כללית - אף פעם זה לא רק "אהבה".

יש לי משימה בשבילך

לכי לספריית הוידאו וקחי סרט בשם "אהבה ממבט שלישי". בקצרה הוא מספר על בחורה אמריקאית יהודיה, רווקה בשנות ה-30. היא מסתובבת בחוגי הבוהמה ויש לה חבר צייר מפורסם (ונשוי). סבתא שלה יוצאת מדעתה מרוב דאגה ומביאה לה....שדכנית. ואת מי זאת מוצאת בשבילה? את מוכר החמוצים השכונתי.בחור לא חתיך אבל נעים. לא משכיל אבל עם חוכמת חיים. הבחורה מסכימה לצאת איתו פעם אחת מתוך כבוד לסבתא. מהון להון היא מזלזלת בו ובסוף מגלה שהחבר הצייר הוא סתם %^&&* ואילו מוכר החמוצים הוא גבר מדהים. והיא לא ידעה אבל היא התאהבה בו אהבה אמיתית וחזקה. סתם נזכרתי פתאום בסרט המקסים הזה. את לא יודעת אם את אוהבת אותו? אז אולי שאלון קצר: * האם את יכולה לדמיין את החיים בלעדיו? * האם כשאת איתו רוב הזמן טוב לך? * האם את חולמת עליו מדי פעם? מדמיינת את החיים בעתיד איתו? אם ענית לפחות על 2 בכן, לדעתי את אוהבת אותו. ואולי זו לא אהבה כמו בסרטים אבל זו אהבה כמו במציאות.

מיני 3

New member
אני כל הזמן מדמיינת את החיים בעתיד

איתו..מדמיינים גם ביחד כל הזמן. ולדעתי איתו הם יהיו הכי טובים וכמו שאני חולמת שיהיו. זה באמת נראה לי הכי טוב עבורי... אבל שוב כמו שכתבתי בהודעה הקודמת איך אפשר להתחתן בלי לדעת שאת אוהבת את הבן אדם. אולי זאת עלולה להיות טעות. שתעלה לנו ביוקר בעתיד. אני לא הייתי רוצה להתחתן עם מישהו שלא אמר לי שאוהב אותי. אני לא מבינה איך הוא יכול, אבל מבחינתי זה מושלם ואני ממש מעריצה אותו על כך! רק מפחדת ומפחידים אותי שזאת עלולה להיות טעות.

תפסיקי לחשוב יותר מדי

כל מה שאת מתארת נראה כמו אהבה טובה ויציבה. אבל מרוב מחשבות ופחדים את יכולה להרוס הכל. מה זאת אהבה? נראה לי שאת מדברת על התאהבות כמו בסרטים. וזה אין לך. אבל זה לא אומר שאין לך אהבה, היא פשוט שונה ממה שהורגלת לדמיין. חזרי על ההודעה הראשונה שלי והסרט שסיפרתי לך עליו. גם שם הבחורה לא חשבה שהיא אוהבת אותו. לא היו לה את הפרפרים שאמורים להיות לפי דעתה. וברגע האחרון, לפני שהיא זרקה את האחד והיחיד, היא גילתה את הטעות שלה. אז את לא עושה טעות כזאת. את בונה קשר יציב וחושבת על התמסדות. רק את צריכה לשנות את הסטיגמה שיש לך על אהבה. לדעתי לא היית מגיעה לשלב כל כך מעמיק ביניכם ללא רגש.

סרטנית20

New member
אנשים תמיד

חושבים שכשהם יתאהבו יהיו זיקוקים באויר..ופרפרים בבטן.. לא כל ההתאהבויות הן עוצמתיות כאלה.. ואולי את רואה אותו יותר כפרטנר, שותף מתאים לחיים.. אני לא חושבת שמישהו רודף אחרייך ולמרות שאת רואה עתיד משותף איתו אני לא חושבת שצריך למהר להתחתן כשאין דיעה מגובשת.. תעשי רשימה של הדברים שאת אוהבת בו ואת חושבת שייחודיים רק לו לעומת דברים שאת שונאת בו..הרשימה היותר ארוכה תבהיר לך את התשובה.. תשאלי את עצמך : מה אני מוצאת בו? האם הוא מסב לי אושר? תגדירי לעצמך את הגבר המושלם בעינייך(לא רק מבחינת חיצוניות), אם הוא עונה רק רוב התכונות,תסיקי את המסקנות.. מקווה שעזרתי קצת...

למעלה