בעיה בעבודה

ליבי א

New member
בעיה בעבודה

שלום, יש לנו עסק משפחתי (משרד עו"ד) אבי הוא המעביד ובעלי אחותי אני ודודה שלי עובדים ביחד במשרד. היום היה ריב בין בעלי לאבי בעלי נכנס למשרדו של אבי וטען שהוא מרגיש מקופח מכיוון שאחותי עובדת פחות שעות ממנו ומקבלת משכורת גבוהה ממנו ובעלי שעכשיו קיבל העלאה במשכורת מרגיש שזה לא הוגן (יש לציין שלאחותי יש יותר וותק במשרד מבעלי בכמה שנים) ואבא שלי מאוד התרגש שבעלי אמר לו שיוריד לאחותי במשכורת ואמר לו תצא מהחדר ואין לך זכות להתערב בכמה אני נותן לכל אחד ואחד. ואפילו אמר לו אם אתה לא מרגיש טוב אתה יכול ללכת. ואני נמצאת באמצע ואני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני מבינה את בעלי שמציג לו שאחותי הולכת מוקדם והוא נשאר אבל מצד שני אני לא חושבת שהוא צריך לחשוב כך ואבי יחליט כמה הוא יתן לכל אחד במיוחד שאחותי היא יותר וותיקה ממנו בכמה שנים טובות. בעלי לקח את הרגליים שלו והלך ואמר שהוא לא בא יותר. ואני ממש נמצאת בבעיה אני לא יודעת מה לעשות. אשמח אם תוכלו לתת לי עצה איך להתנהג. אולי באמת כדאי שבעלי לא יעבוד ביחד עם אבא שלי ויחפש מקום עבודה אחר? אשמח לקבל עצה. תודה וסליחה שיצא הודעה ארוכה ליבי

זה

ממש לא בסדר שבעלך חשוף לשכר. מלכתחילה הוא לא היה צריך לדעת כמה אחותך מרוויחה. הוא לא צודק. הוא לא היה צריך להתנהג כך. אם השכר לא מתאים לו, והוא חושב שבשוק הוא יכל להרוויח יותר. אז שיחפש מקום חדש.

ליבי א

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לו

שזה לא עניינו כמה כל אחד מקבל ואם הוא חושב שבחוץ הוא יקבל יותר טוב אז שינסה ויראה על בשרו מה קורה בחוץ. ואני ממש נשברתי מכל הסיפור תודה רבה על תשובתך המהירה אני פשוט נשברת מבפנים ואתמול בפשוט אמרתי לאבא שלי שיפטר אותו ושהוא יראה כמה שזה קשה הוא יעריך את מה שהיה לו קודם. אני ממש לא מצליחה להבין מדוע הוא מרגיש שמפלים אותו הוא מקבל כל מה שהוא רוצה אם זה ימים חופשיים כמה שהוא רוצה ביטוחים למיניהם והיום בעלי לא בא לעבודה נשאר בבית מקווה שיהיה טוב.

ענתרג

New member
לליבי - אם השאלה עדיין בתוקף

ליבי שלום, אני מקוה ששאלתך עדיין בתוקף. ראשית, כל הכבוד לך על כך שאת מצליחה להיות אמפטית גם לרגשותיו של בעלך וגם לאלה של אביך בסיטואציה כל כך לא פשוטה. חשוב גם לציין שעסקים משפחתיים לעיתים קרובות מערבים מצבים רגשיים לא פשוטים ו"פלונתרים" בין אישיים. כך שהרגשות שלך בהחלט משקפות משהו שמתאים לסיטואציה. אולי לפני שאת מייעצת לבעלך איך להמשיך את יכולה לחשוב מה את היית רוצה ? איך היה נראה המצב האופטימלי לו את היית יכולה לנתב אותו ? אני חושבת שאולי הבלבול שלך נובע מן המקום הטוב של היכולת האמפטית שלך לשני הצדדים. נראה שאת מרגישה קרועה ביניהם. אני חושבת שאולי את צריכה לעצור ולחשוב מה ההעדפות שלך בתוך הסיטואציה. האם את רוצה שבעלך ימשיך לעבוד בחברה או ימצא לעצמו מקום אחר ? ואם ימשיך לעבוד בחברה באילו תנאים ? אם ימצא מקום אחר איזה מן מקום ? מה יהיו תנאיו שם ? אולי לאחר שתבררי באופן הזה את רגשותייך ומחשבותייך יהיה לך יותר קל לחשוב איך תוכלי להמשיך לנתב בתוך הסיטואציה ואיך תוכלי לעזור לבעלך להחליט על כיוונים אפשריים. בהצלחה רבה ענת – מאמנת אישית בשילוב אומנויות

ליבי א

New member
היי ענת ותודה רבה על התייסחותך המצב הוא כזה

זה אכן מצב לא פשוט בכלל אני חשבתי על כך המון ואני החלטתי שעדיף גם לי וגם לבעלי ולאבי שהם יפרדו ולא יעבדו ביחד כי הם ממש לא מסתדרים בעבודה ולכן הצעתי לבעלי שיחפש עבודה אחרת ואני עזור לו ואתמוך בו לאורך כל הדרך ואין שום בעיה עם כך שהוא לא יהיה עו"ד ושיפנה למקצוע אחר וזה יהיה רק טוב לכולם ורק מה שחשוב לי שהם ידברו בניהם ויסדרו את כל הפינות ויעזרו אחד לשני וגם אבא שלי הסכים איתי שזה צעד מאוד נכון לעשות והוא מוכן לעזור לו למצוא עבודה אחרת ויעסיק אותו עד שהוא ימצא עבודה ו/או עד שאבא שלי ימצא עו"ד חדש וכך אף אחד לא יפגע וכולם יהיו מרוצים וביום שני האחרון בעלי חזר לעבודה והם דיברו ושניהם הסכימו על אותו הדבר שאני נמצאת באמצע ואני חשובה להם יותר מהכל ולכן עדיף להם שלא יעבדו ביחד ושניהם יצאו בחיוך ואני מקווה שאכן הכל יהיה בסדר ושוב תודה רבה לך על התמיכה ליבי

למעלה