בעיה בנתיבים

באסטר1

New member
בעיה בנתיבים

אני נוסע בדו נניח יש שני נתיבים אני אמור לנסוע בצד ימין עד פה טוב עכשיו אני אמור לפנות שמאלה אני פונה לנתיב השמאלי ליד ומשם שמאלה? או שאני נשאר בצד ימין ומימין פונה? ונניח אני רוצה לפנות מדו סיטרי של 2 נתיבים לדו סיטרי של 3 נתיבים אני פונה לנתיב הכי ימיני? עוד שאלה אני נוסע בחד סיטרי יש 2 נתיבים אני נוסע צד ימין אני אמור לנסוע ישר והגעתי לרמזור עכשיו הנתיב הימיני זה גם ישר וגם ימינה והשמאלי זה רק ישר אני נוסע בשמאלי או ימיני? (נסעתי בימיני המורה הזיז אותה לשמאלי) בכלל אני אמור לנסוע צד ימין ורק אם צד ימין חסום או הרבה תנועה אני פונה לנתיב אחר.. זה הבעיה העיקרתי שלי אני שיעור 29 ותקוע בבעיה הזאת (בהתחלה לא היה לי את הבעיה שיעור 26 זה התחיל פתאום..)

MrJacKasS

New member
תשובות

1. פנייה מדו סיטרי לדו סיטרי צריכה להתבצע מהנתיב הכי שמאלי בכיוון הנסיעה לנתיב הכי שמאלי בכיוון הנסיעה בכביש שאליו פונים. אבל לפעמים יש רמזורים שבהם מקצים מספר נתיבים לפנייה שמאלה, ולכן עדיף לקחת את הימני ביותר של הפנייה שמאלה, במידה ואינו עמוס (אם עמוס, קח את השמאלי). 2. אתה יכול לנסוע גם בשמאלי וגם בימני. רק לרוב ברחובות ראשיים בערים מסוימות (ולא רק ברחובות ראשיים) צד ימין חסום ע"י מכוניות חונות, ולכן אולי זו הסיבה שהמורה הזיז את ההגה, כדי שתתכנן את נסיעתך, לא כי אסור לך לנסוע בנתיב שמורה גם ישר וגם ימינה. אם הוא היה מיועד רק לפנייה ימינה, היה בו רק חץ לפנייה ימינה.

Krishi

New member
../images/Emo13.gif

אני נוסע בדו נניח יש שני נתיבים אני אמור לנסוע בצד ימין עד פה טוב עכשיו אני אמור לפנות שמאלה אני פונה לנתיב השמאלי ליד ומשם שמאלה? או שאני נשאר בצד ימין ומימין פונה? אם ניתן לפנות גם מהנתיב הימני שמאלה אתה נשאר עליו. אם לא ניתן אז מן הסתם אתה פונה לנתיב השמאלי ורק ממנו אתה פונה שמאלה. ונניח אני רוצה לפנות מדו סיטרי של 2 נתיבים לדו סיטרי של 3 נתיבים אני פונה לנתיב הכי ימיני? אתה פונה לנתיב הכי שמאלי. אמנם שוב, אם אתה יכול לפנות שמאלה גם מהנתיב הימני אז אתה תיכנס לנתיב השני משמאל ברחוב אליו פנית. עוד שאלה אני נוסע בחד סיטרי יש 2 נתיבים אני נוסע צד ימין אני אמור לנסוע ישר והגעתי לרמזור עכשיו הנתיב הימיני זה גם ישר וגם ימינה והשמאלי זה רק ישר אני נוסע בשמאלי או ימיני? (נסעתי בימיני המורה הזיז אותה לשמאלי) אם הנתיב הימני משמש גם לנסיעה ישר אתה בהחלט יכול להישאר עליו.. אולי המורה שלך הזיז אותך שמאלה כי היה רכב לפניכם שרצה לפנות ימינה ועיכב אותכם או כי הוא ראה שבהמשך של הרחוב הזה אחרי הצומת הנתיב שלך חסום ע"י מכוניות חונות. אתה אמור לנסוע בנתיב הימני תמיד אלא אם הוא כמובן חסום. אם יש בו הרבה תנועה אתה יכול לעקוף אותם כל עוד אתה לא עובר על המהירות המותרת. באם יש הרבה תנועה אבל מהירות הנסיעה היא במהירות המותרת אתה מחוייב להישאר בנתיב הימני. אמנם, מותר לך לעבור לנתיב שמאלי יותר כאשר אתה מתקרב לרמזור ובו הנתיב הימני הרבה יותר מלא משאר הנתיבים.

One Echoe

New member
מה?!

אם פונים מכביש דו סטרי לדו סטרי פונים מימין לשמאל?!

popapipu

New member
ממש לא

פונים מהנתיב הכי שמאלי לכיוון הנסיעה שלך לנתיב הכי שמאלי לכיוון הנסיעה שלך. כשזה דו סטרי בעל נתיב אחד לכל כיון נסיעה, זה יוצא מימין לימין. כשזה יותר מנתיב אחד, זה יוצא ממרכז הכביש לשמרלי ביותר. בחד סיטרי אותו רעיון.

למעלה