בעיה במכון טסטים.

כדי לעבור טסט במכון אומרים לך שצריך לתקן כל מיני דברים כמו מגבים או פנס. ואני נאלצתי להחליף מגבים פעמיים אבל המגבים שהתקינו לי במכון עצמו היה גרוע .אחרי כמה זמן הוא התפרק ולא עבד כהוגן.
הרי הם בצורה שרירותית אומרים לך מה לתקן אחרת לא תעבור טסט. וכך עושים קופה על התיקונים שלהם (המכון שלהם ) שלא מחזיקים מעמד. לי קרה פעמים שהחליפו לי מגבים והם לא החזיקו מעמד וגם לא ניגבו את השימשה כמו שצריך. .מה כדאי לעשות?

חן 1111

Active member
אתה לא חייב לתקן אצלם. אבל זה חוסך לך זמן לתקן אצלם לעומת לנסוע לתקן ואז לחזור לבדיקה חוזרת.
עוד אפשרות היא להחליף מגבים מראש לפני הטסט.

ולי קרו 2 דברים מעניינים
1. לגבי צמיגים התקנה אומרת שעד 6 שנים במידה והם תקינים (חריצים יובש וכדומה) אין חובה להחליף אבל תמיד הם דורשים החלפנ אם הצמיג מעל 3 שנים. לך תתוכח עם הבוחן והרב בוחן שתמיד יצדיק את עמדת הבוחן.
2. במכון אלישע בנתניה הוצרכתי להחליף נורת ברקס. בסדר. שילמתי 25 שח אבל העובד לא הצליח להחליף את הנורה. נתן לי אותה ביד, חתם על הטופס כאילו ביצעתי תיקון ושלח אותי למוסך הרכב שם יחליפו לי נורה (בתשלום עבור העבודה כן / לא תלוי במזל)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ולי קרו 2 דברים מעניינים
1. לגבי צמיגים התקנה אומרת שעד 6 שנים במידה והם תקינים (חריצים יובש וכדומה) אין חובה להחליף אבל תמיד הם דורשים החלפנ אם הצמיג מעל 3 שנים. לך תתוכח עם הבוחן והרב בוחן שתמיד יצדיק את עמדת הבוחן.
2. במכון אלישע בנתניה הוצרכתי להחליף נורת ברקס. בסדר. שילמתי 25 שח אבל העובד לא הצליח להחליף את הנורה. נתן לי אותה ביד, חתם על הטופס כאילו ביצעתי תיקון ושלח אותי למוסך הרכב שם יחליפו לי נורה (בתשלום עבור העבודה כן / לא תלוי במזל)
אין אמונה בשרלטנים. אנשים לא ישרים עובדים שם ומנצלים את כוחם לעושק ועשיית רווח מתוכנן עם הצמיגאים שאגב אחרי שאתה מחליף אצלם צמיג תקין אך ישן הם מוכרים אותו למישהו אחר בחצי מחיר על מנת שיעבור טסט.
גם לי היו לאורך השנים נסיונות שליליים עם מכוני רישוי. צריך לדעת למצוא מקום אמין ומקצועי, שמתנהל בצורה מסודרת. יש אחד כזה בראשון לציון (החלק הישן) בשם קומפיוטסט. גם המכון במודיעין מקצועי ומתוקתק. בשני המקומות הללו מעולם לא הרגשתי שפוסלים אותי על שטויות (גם הוא נקרא קומפיוטסט, אבל שייך לחברה אחרת)

חן 1111

Active member
ולי קרו 2 דברים מעניינים
אין אמונה בשרלטנים. אנשים לא ישרים עובדים שם ומנצלים את כוחם לעושק ועשיית רווח מתוכנן עם הצמיגאים שאגב אחרי שאתה מחליף אצלם צמיג תקין אך ישן הם מוכרים אותו למישהו אחר בחצי מחיר על מנת שיעבור טסט.
1. אתה בטוח שרק בגלל הגיל? אף פעם לא קרה לי. פעם אחת הכשילו אותי על צמיג שחשבתי שהוא טוב, אבל הראו לי שבאמת היו בו סדקי יובש. אם הייתי רואה מראש הייתי מחליף.
2. נראה לי שהלכו לקראתך, סמכו עליך שתחליף לבד. האפשרות השנייה היתה לשלוח אותך לתקן ואז לחזור לבדיקה חוזרת.
נדמה לי שצריך למצוא מכון שאין לו בשכנות עסקים שיכולים להרוויח מזה. דווקא בצמיגים נראה לי שהתופעה פחות קיימת. בכל מקרה, צמיג שנכשל בטסט אי אפשר למכור למישהו אחר כדי שיעבור טסט...

1. אתה בטוח שרק בגלל הגיל? אף פעם לא קרה לי. פעם אחת הכשילו אותי על צמיג שחשבתי שהוא טוב, אבל הראו לי שבאמת היו בו סדקי יובש. אם הייתי רואה מראש הייתי מחליף.
2. נראה לי שהלכו לקראתך, סמכו עליך שתחליף לבד. האפשרות השנייה היתה לשלוח אותך לתקן ואז לחזור לבדיקה חוזרת.
נדמה לי שצריך למצוא מכון שאין לו בשכנות עסקים שיכולים להרוויח מזה. דווקא בצמיגים נראה לי שהתופעה פחות קיימת. בכל מקרה, צמיג שנכשל בטסט אי אפשר למכור למישהו אחר כדי שיעבור טסט...
חן, התכוונת שאסור למכור - זה דבר שונה מאשר "אי אפשר למכור"...

חן 1111

Active member
חן, התכוונת שאסור למכור - זה דבר שונה מאשר "אי אפשר למכור"...
לא. התכוונתי שאם הצמיג לא עבר טסט פעם אחת, כנראה שהוא לא יעבור גם פעם שנייה. אז אפשר למכור אותו סתם למישהו שמחפש בזול, אבל אי אפשר למכור "על מנת שיעבור טסט" כמו שהוא כתב.

גם אם תבוא מוכן לטסט עדיין יגידו שצריך להחליף משהו. לדעתי אין תקנות ברורות ואין כנראה פיקוח על המכונים האלה.

PDC

Member
גם אם תבוא מוכן לטסט עדיין יגידו שצריך להחליף משהו. לדעתי אין תקנות ברורות ואין כנראה פיקוח על המכונים האלה.
אם אתה מגיע מוכן למה שימצאו משהו?
מצא מכון נורמלי ולא של שרלטנים והכל יהיה טוב.

חן 1111

Active member
זה ממש לא נכון. בשנים האחרונות הרבה פעמים עברתי טסט חלק. וכשנכשלתי, זה כמעט תמיד מוצדק או גבולי (אני לא טורח להכין את הרכב מראש).
פעם באמת היו הרבה קומבינות. היום דווקא יש הרבה מאוד פיקוח על המכונים, אבל זה יותר במגמה למנוע קומבינות הפוכות - כלומר העברת טסט לרכב לא תקין.
ואין דבר כזה מכון של המדינה. כל המכונים פרטיים.

חן 1111

Active member
אסור להם לחייב אותך לתקן אצלם תקלות
נכון, ובכל מכון זה כתוב על שלט גדול. אבל בדרך כלל יותר כדאי לתקן אצלם ולגמור עם זה. אחרת אתה צריך לתקן במקום אחר ואז לחזור אליהם לבדיקה חוזרת.

למעלה