בעיה במטבח חדש

משה9

New member
בעיה במטבח חדש

שלום, אנו רוכשים דירה חדשה מקבלן וסוף סוף היא מוכנה. גילינו שבארון המטבח יש בעיה ב-ר', כלומר בנקודת המפגש של הארונות - אמור להיות רצף בין הדלתות, אך בנקודת המפגש הזו יש סתם עץ שאינו דלת ארון, המפריד בין שתי דלתות הארון. האם אנו יכולים לעשות משהו לגבי זה? זה ממש לא מוצא חן בעינינו. אנו בחרנו מטבח מספק משנה, ובדוגמה שהייתה אצלו, המטבח לא היה כך כמובן.טרם שוחחנו עם הקבלן על זה, ראינו זאת רק אתמול. נאמר לו, אך אנו מתלבטים אם יש טעם להתווכח.לגבי תקנים ותקנות של מטבחים, יש דבר כזה? תודה

זה לא עניין של תקן זה עניין של תיכנון שמסכמים עליו מראש. להבנתי, לא ירדתם לפרטים/ או סיכמתם בכתב את המפרט שאותו תקבלו. אני מקווה שהקבלן לא יטען שמה שראיתם אצל ספק המשנה זה "דוגמא הגשה...." והוא לא התחייב שתקבלו משהוא דומה. ובמפרט שלו כתוב מטבח 4 מטר .... מבלי לפרט.

בינא

Member
זו לא בעיה...זה "חיסכון" של החברה..

בזמן האחרון, נוכחתי שחברות המטבחים מתחמקות מבצוע של הארון הפינתי בארון המטבח למרות שגובות עליו כסף "כאילו" הוא מיוצר. במידה וסוכם בכתב ויש תוכנית של ארון פינתי עם דלת בצורת ר או 2 דלתות שנסגרות אחת אל השניה, אשר בפתיחתן יש ארון פינתי, עליכם לדרוש זאת בתוקף ורצוי בכתב, כי אם יש התחיבות לספק זאת זו הפרת הסכם מצד הקבלן... קשה לי להאמין שסופק לכם ארון מטבח בלי שחתמתם על תוכנית כלשהי, לכן מומלץ שתבדקו קודם על מה חתמתם...

משה9

New member
בעצם איך אפשר להגיע לרמה זו בסיכום?

לדעתי זה בעליל לא תקין משום שברור שדלתות של ארונות המטבח צריכים להיות מחוברים ללא מקטעים עצמאיים.

לא היתה סקיצה למטבח

של איך ואיפה יהיה כל ארון? איפה יהיו מגירות איפה יהיה בילטאין וכו? אם הקבלן עובד עם ארונות במידות קבועות מראש, אז אכן יכולה להווצר בעיה כזו בסקיצה כזו אגב, זה היה ברור שבדיוק באותה הנקודה לא יהיה ארון או שקיים ארון ואז יש על מה להתווכח ואם לא היתה סקיצה חתומה לא נראה לי שיש מה לעשות בנידון

למעלה