בעיה במזגן עילי

singera

New member
בעיה במזגן עילי

שלום יש לי 2 מזגנים עיליים בבית שמחוברים לארגז חיצוני משותף במזגן אחד הבעיה היא שהמפוח מסתובב מאוד לאט יחסית למזגן השני (שניהם על אותה מהירות) בעיה במזגן השני שהוא לא מוציא אויר מכל הפתחים רק מצדדים החיצוניים (למזגן יש 2 סטים של קלפות ועוד 2 פילטרים שהיום ניקיתי. ובנוסף הוא גם נוזל. המזגן הוא תוצ' תדיראן לפני 13 שנים (פסח 92) עם שלט רחוק 7 לחצנים והתצוגה של הטרמוסטט היא ע"י ייחוס לדים כנ"ל כל הקרה של המזגן

lekner

New member
לא בדיוק מובן מה אתה מבקש אך

כנראה במזגן הראשון אתה צריך לבדוק את הצירים או המנוע יתכן והמנוע נבלם מסיבה כלשהיא לכן הוא מסתובב לאט המזגן השני כנראה סתום מקרח (תבדוק את הסוללה) ולכן יוצא אויר מהצדדים מכיוון שהקרח חוסם את האויר

singera

New member
הפעלתי את המזגן על חימום למשך 5

דק' ירדו הרבה מים אך עדיין נותרה הבעייה לתדיראן כבר אין חלפים למזגן הזה שמתי לב כי המפוח מחולק ל4 מקטעים בכל צד כלומר מפוח של 8 מקטעים שכאשר בין כל קטע לקטע יש הפרש של 50% בכנפיים כלומר כנף שזרקה את האויר זו שלידה זורקת אותו כעת, והתקלה מתחילה בדיוק בהפרדות הללו כלומר מקטע 1 זורק אויר 2,3,4,5 מקולקלים ומקטע 6,7,8 תקינים

shoulhadida

New member
קרח על סוללה פנימיית.

כאשר מופיע קרח על הסוללה הפנימית בקירור בדרך כלל הדבר מעיד על חוסר בגז. כל טכנאי מזגנים יפתור בעייה זאת ואין צורך בחלקים. פשוט אין תנועת גז קירור בתוך סוללת המאייד ואת זה אתה מרגיש לפי תיאורך במקטעי מפוח. שאול מזגנים באזור אשדוד 0505759995

shoulhadida

New member
החימום לא יעזור.

החימום לא יעזור. בהפעלה מחודשת של הקירור יופיע שוב הקרח וימלא את הסוללה עד כדי מניעת הרגשת הקירור בחלל החדר. הדבר מעיד על חוסר רציני בגז. פנה לטכנאי מזגנים לטיפול בבעיה. הדבר יבוא על מקומו ללא כל צורך בחלקים. יש צורך למלא גז. שאול מזגנים באזור אשדוד 0505759995

singera

New member
תוך כדי שהוא מקרר הסתכלתי לתוך

המזגן עם פנס ראיתי שאין קרח אלא יש טונה של טינופת (עשיתי את הבדיקה אחרי שפירקתי את הפילטרים)

shoulhadida

New member
ניקוי ועוד ניקוי.

הסתכלתה ראיתה מה עשיתה ? נקה את הסוללה ואת המפוח טוב טוב או פנה לטכנאי שיבצע פירוק וניקוי יסודי ויבדוק תיפקוד כל יחידה ויתן ימלא ויתקן את הדרוש תיקון.

singera

New member
אני רק מבקש להבהיר שהמזגן עובד

תמיד עם פילטרים!! כל ראשון לחודש אבא שלי מחליף פילטר בבריטה ואני שוטף את הפילטרים של המזגנים. אני רק פירקתי את הפילטרים ל 2 דק' כדי להסתכל. פעם אחרונה המזגן עבר ניקוי לפני 4 שנים בערך

shoulhadida

New member
חלקיקי אבק מיקרונים.

בפועל ישנם חלקיקי אבק מקרונים העוברים דרך הפילטרים של המזגן וברבות הימים המזגן ניסתם ויש לנקותו על ידי בעל מיקצוע. שאול מזגנים באזור אשדוד 0505759995

singera

New member
וכמה אמור לעלות ניקוי

אגב לי יש מזגן אני חושב או TCL או TSL יש לו רק לדים ולי אף תצוגת ספרות ויש לו מצב טורבו ו2 מהירויות speed.

למעלה