בעיה במזגן חלון

hemang0

New member
בעיה במזגן חלון

קניתי מזגן חלון משומש של אלקטרה הוא מדגם שנקרא 'ג'וניור', 3/4 כוח סוס 6000 BTU בקירור. המזגן עובד מצויין, מוציא אוויר קר מאוד וגם שקט הלילה כשישנתי איתו לקראת 9 בבוקר התעוררתי מחום וראיתי שהוא הקפיא את עצמו (כל הסוללה היתה אטומה מקרח) אחר כך הפשרתי אותו והפעלתי שוב והוא עובד מצויין כבר שעתיים. מה יכולה להיות הסיבה לקרח ? האם מדובר בחוסר של גז ? (כי הקור שהוא מוציא בסדר לדעתי) ועוד משהו שרציתי לשאול פתחתי היום את כל המארז שלו כדי להסתכל בפנים ולנקות את כולו מבפנים ושמתי לב שיש צינורות גז שיוצאים מהמדחס שלו, ובאחד הצינורות יוצא עוד צינור ועליו ברז קטן ומוזר כזה אני מניח שזה סוג של ווסת מה הוא בדיוק עושה ?

hemang0

New member
אה... שכחתי להוסיף משהו

שמתי לב שבניגוד למזגנים המפוצלים בביתי המזגן חלון הזה לא מפסיק לעבוד הכוונה שהמדחס לא יוצא מפעולה בכלל, אני כל הזמן שומע אותו עובד האם זה יכול להיות בגלל שהוא לא מצליח להגיע לטמפרטורה נמוכה מספיק כדי לקרר את החדר שלי (חדר של בערך 10 מטר)

shoulhadida

New member
תשובות לשאלות.

בעיית הקרח נובעת ממהירות פיזור האוויר בחדר. כאשר מפעלים מזגן שכזה במהירות נמוכה הוא לא מסוגל גם לקרר את החדר וגם להוציא את האוויר החם דרך הסולל החיצונית. שורש הבעיה במזגני חלון זה מנוע מאוורר הנמצא על ציר משותף. הפיקוד של הטרמוסטט הוא מכני ולא רגיש לשינויים כמו הפיקוד הדגטלי. ביימים חמים גם מזגנים גדולים לא מגיעים לטמפרטורה המכוונת ולכן לא מפסיקים. מזגני החלון לא נפוצים כבעבר וקשה לקבל שירות עבורם. יתרה מזו מחיר רכישה ופתיחת חלון יקר יותר מרכישת עילי חדש ועלויו תקבל גם אחריות. הברזון שתיארת הוא אבזר רוכב למילוי גז. בעבר הרכיבו לא רוכב על מנת לבדוק ולהוסיף גז. מקווה שעזרתי. שאול מזגנים באזור אשדוד 0505759995

hemang0

New member
עוד שאלה

לגבי הברזון הזה הוא אמור להיות סגור לגמרי ? כי הוא מסתובב לי עם היד ימינה או שמאלה בלי בעיה אני לא מרגיש שהוא נעול בכלל חשבתי שהוא אמור לווסת את כמות הגז או משהו כזה אז כנראה שטעיתי יש בכלל איזה ווסת בתוך המזגן חלון ללחץ הגז ? ומה לגבי התרמוסטט? יכול להיות שהוא דפוק ובגלל זה המזגן לא מפסיק לעבוד ומקפיא את עצמו ?

למעלה