בעיה במוט אוכף

• פותח הנושא laris
  • פורסם בתאריך

laris

New member
בעיה במוט אוכף

מוט האוכף אינו תפוס חזק מספיק ויורד לי במהלך הנסיעה לפני שבועיים נקרע הבורג של החיבור המהיר של האוכף כנראה מרוב שסגרתי חזק גם החדש שקניתי אינו מהדק מספיק חזק ואני ממש סוגר אותו בכוח רב (מדי) המוט אוכף תקין, שלם, ישר וללא בעיות אין סדקים בשילדה באזור החיבור המהיר מדובר בבנשי שירוקו עם מוט אוכף 26.8 מ"מ וחבק של 31.8 מ"מ אנא עוצו עצה תודה

yuvalbike

New member
אולי..

לדעתי או שיש יותר מידי גריז או שמן מה שאומר שצריך לנקות ולשים שכבה דקה מאוד של גריז רק לקטע... או שהמוט אוכף קטן ב מ" או שניים יש מידות מאוד דומות.. תבדוקר קודם את ענין הגריז... יובל

רמי לשם

New member
טיפול בשלבים

נסה לגרז בגירוז דק את מוט האוכף, כדי להגביר את החיכוח. אתה יכול גם לנסות לחרוץ קלות את מוט האוכף על מנת להשיג את אותה תוצאה. בסופו של דבר, סביר להניח שהחלפת מוט האוכף תפתור את העיה - אצלי זה עבד.

Cobe Anan

New member
לא הבנתי משהו..

החלפת חבק, או רק את הבורג של השחרור המהיר? ייתכן והחבק תפוס עם יותר מדי חיכוך, ובאופן שהבורג לא נמצא מול החריץ? (כן, אני יודע שזה מקביל לשאלה "לחשמל חיברת אותו?"... חייבים לפסול אפשרויות..) שאלה שניה: הבעיה חדשה, או שהיא קיימת מאז רכישת האופניים? אם היא חדשה- יכול להיות שמדובר במים? נסה לייבש את המוט ואת פנים השלדה. שאלה שלישית: באיזה מוט אוכף מדובר? לפי דגם האופניים, אני מרשה לעצמי להניח שאתה מעלה ומוריד את האוכף לא מעט. אם מדובר במוט לא איכותי במיוחד ו/או סובל מקורוזיה, ייתכן כי לאט לאט קילפת אותו. (זו אפשרות שמתייחסת למוטות ממש ישנים, גרועים, או מוזנחים.) שאלה אחרונה: האם זה מוט אוכף שהגיע יחד עם האופניים, או שבנית את האופניים לבד/החלפת מוט אוכף? האם וידאת התאמת מידות מול נתוני יצרן? בהצלחה במציאת פיתרון!

laris

New member
להלן הסברים

המוט אוכף הוא אורגינל שבא עם הבנשי החבק כנ"ל החבק נשאר שלם ורק הבורג נקרע מההברגה קניתי חבק חדש, ניקיתי את האזור , שימנתי ופינקתי את השילדה ומוט האוכף ראיתי שירד קצת מהצבע מהשלדה באזור של החבק ולכן ניקיתי, ושימנתי קצת המצב השתפר אך עדיין לא להיט

Saito

New member
אני מבולבל או?

לפי מה שהבנתי, מוט הכיסא מחליק בזמן הרכיבה, נכון? שימנת?...??? מוט הכיסא אמור "לשבת" במקומו בעזרת האוייב מספר אחד שלנו הרוכבים, חיכוך... אגב הוא גם חברינו הטוב ביותר... הכל תלוי היכן... בצירים - רע! צמיג והקרקע - טוב!! בלמים - טוב... בולם - רע... מוט כיסא - טוב! !ולכן שימון - רע... ועכשיו ברצינות (יתירה... שכן גם שנכתב לעיל, נכתב ברצינות) הסיבה שאתה רואה סימני שחיקה היא החיכוך, יותר נכון כאשר החיכוך הופך מסטטי לדינמי, כלומר מתחילה תנועה יחסית - החלקה.... לרוב עם הצטברות שמן ולכלוך בנקודת החיכוך. על מנת לפתור בעיותיך הוצא את מוט הכיסא מהשילדה ורחץ אותו במים חמים וסבון (עם סקוטש ישן ומשומש) עשה כנ"ל לשילדה מבפנים. יבש, הרכב ורכב....

ronenal10

New member
גירוז מוט כיסא

מוט הכיסא מחליק עקב מגע לא מלא בין הצינור העוטף את מוט הכיסא ואותו אנו לוחצים בעזרת השחרור המהיר לבין מוט הכסא. הוספת גקיז מגדילה את שטח הפנים ומשום כך את החיכוך. זה לא פריט הנמצא בתנועה(דינמיות) ששם גריז הוא חומר המקטין חיכוך. תקח שתי חתיכות ברזל שטוחות ותעביר אחת על גבי השניה תוך לחץ האם מחליק? מן הסתם התשובה היא כן. עכשיו תוסיף גריז למשטח התחתון ותנסה להחליק חתיכה אחת על גבי השניה. עכשיו לא תוכל לבצע את ההחלקה. זה מה שעושה תוספת הגריז במוט הכסא.

Saito

New member
גריז מגדיל את שטח המגע

ומשום כך את החיכוך???? מוזר, מאוד מוזר... לא ניכנס כאן לויכוח אבל: גירוז מקטין חיכוך ומשום כך מגרזים מיסבים ושאר משטחים להקטנת חיכוך (גם מיסבי החלקה בגריז מתאים...) ולכן לא מגרזים צמיגים למרות הגדלת שטח המגע... (זה כן ישמור על הצמיג ויאריך חייו לשחיקה) דבר נוסף, את הפיסיקה לא המצאתי, אני רק משתמש בה יום יום... חיכוך \כוח החיכוך אינו ואני חוזר א י נ ו מושפע משטח המגע... כוח חיכוך = מקדם חיכוך (מספר טהור!! המחושב מטנגנס זיות ההחלקה בין זוג משטחים) מוכפל בנורמאל (משקל Nהפועל בניצב למשטח) על גבי משטח ישר המשמעות : כוח החיכוך = למשקל X מקדם החיכוך מכאן שאין חשיבות לשטח המגע... בנוגע לשטחים רכים כדוגמת בוץ אדמה וצמיג החישובים שונים, אך לא כך בין משטחי מתכת שבהם עסקינן. אני לא מתכוון לציניות וכו! ולא נעשה כאן נסיון לפגוע!!! פשוט להעמיד דברים על דיוקם.

למעלה