בעיה במדיטציה

Siddhartha1

New member
בעיה במדיטציה

כמעט כל יום עולה בראשי הדילמה: :האם לעשות כעת (או היום בכלל) מדיצטיה או לא?" אני מרגיש שאני צריך לשבת ולמדוט אבל פשוט לא בא לי, בעייתי היא שאני מסתכל על זה כאל משהו שאני צריך לעשות אבל לא רוצה לעשותו, וכך יוצא שאינני מתרגל הרבה ואז אני מאוכזב מעצמי.. אני באמת מאד רוצה לתרגל, אבל אני לא מצליח כל כך להתגבר על עצמי, איך אני יוצא מהמצב הזה וגורם למדיטציה להיות משהו שאני רוצה לעשות? כל עצה תבורך

נתי108

New member
עצה

*** קודם כל תשאל את עצמך, כמה חשוב לך לתרגל. דרושה דרגה מסויימת של נכונות בשביל להתמיד עם העניין לאורך זמן. עקביות והתמדה הם עקרונות מרכזיים בתרגול. ***הפוך את הישיבה לחלק מהשגרה היומית שלך. בבוקר, בצהריים, בערב, לא משנה, העיקר שתדע שבשעה מסויימת אתה יושב. ***תקבע פרק זמן קבוע לישיבה, כזה שנראה לך סביר, ושלא יהפוך את הישיבה לסיוט יומי. גם 5 דקות זה יופי. תראה שלאורך זמן תרצה להאריך את זמן הישיבה. ***ברגע שאתה מתחייב למסגרת, זה כבר לא משנה אם מתחשק לך או לא, כמו לצחצח שיניים כשאתה קם בבוקר, זה הופך לחלק מהיום שלך. ***הכי הכי חשוב, לנסות, לנסות ולנסות.

אינקה

New member
קח את זה באיזי

כמו שנאמר, המיינד הוא כמו כלבלב. אם תהיה קשה איתו הוא לא ירצה להיות לידך. אם תכעס עליו הוא יהיה "ברוגז" ולא יאהב את התירגול בכלל. כנראה שעכשיו הוא כבר לא אוהב את התרגול הזה ואין לך דרך לחייב אותו. נגמרו הממתקים, ולא נשאר במה לאיים. בצע פעולות שמחזקות את המוטיבציה שלך, כמו קריאה בנושא והשתתפות במפגשים. תתחיל מזמן ישיבה מועט. כמה שאתה יכול, אבל תשב. שב בנינוחות, בתנוחה נוחה. אל תחייב את עצמך ליותר ממה שאתה יכול. בהדרגה פרק הזמן שתרצה לשבת יגדל. שב אפילו דקה, אבל באופן קבוע. זה כבר יסתדר.

Siddhartha1

New member
תודה על העצות ../images/Emo24.gif

אני מניח שחלק מן העצות האלו כבר ידעתי, אבל הייתי צריך לשמוע אותם (או לקרוא
) ממשהו אחר. אז תודה, וזהו, ממחר אני נכנס לתרגול יומי...

hikok

New member
מדיציה זה לא משהו שעושים

מדיטציה זה משהו שקורה באהבה סיגל

drall

New member
תשובה מאוד פשוטה

אתה צריך לעשות טכניקה שתהנה ממנה ואז תתמכר

למעלה