בעיה בלי פתרון

תלתלים 2

New member
בעיה בלי פתרון

שלום לכולם, אני לקראת סיום קריאת הספר אפלטון במקום פרוזק. נהנתי לקרוא ושמחתי לגלות תחום חדש ומעניין. אני מתמודדת כרגע עם בעיה אישית וניסיתי להעזר בספר על מנת למצוא תשובות. יש לי הרושם שהשיטה כפי שמוצגת בספר טובה לפתרון בעיות קונקרטיות ומאוד ספציפיות ופחות לבעיות רחבות יותר שנוגעות ביותר מתחום אחד. מה שכן, הספר קצת עשה לי "סדר" במחשבות ונתן לי כיוון. האם יכול להיות שלבעיה שלי אין תשובה והפתרון הוא להשלים ולהגיע להבנה שזה המצב! ופשוט ללמוד לחיות עם זה בשלווה?

sleeper22

New member
לא בהכרח...

השאלה היא...אם חקרת את עצמך מספיק טוב. אם נתת למישהו להקשיב לך וניסית לשמוע נקודת מבט אחרת ספר אחד, זו נקודת מבט אחת אולי תקראי ספר אחר של פסיכולוגיה ולא של פילוסופיה שייתן לך נקודת מבט אחרת השאלה היא לא מה הפתרון...השאלה היא יותר אם את יודעת מה את רוצה ? בהתאם תחפשי את הפיתרון שיכול להיות לפילוסוף, ספר או משהו אחר או שתמצאי את הפתרון בעצמך

sleeper22

New member
לא בהכרח...

השאלה היא...אם חקרת את עצמך מספיק טוב. אם נתת למישהו להקשיב לך וניסית לשמוע נקודת מבט אחרת ספר אחד, זו נקודת מבט אחת אולי תקראי ספר אחר של פסיכולוגיה ולא של פילוסופיה שייתן לך נקודת מבט אחרת השאלה היא לא מה הפתרון...השאלה היא יותר אם את יודעת מה את רוצה ? בהתאם תחפשי את הפיתרון שיכול להיות לפילוסוף, ספר או משהו אחר או שתמצאי את הפתרון בעצמך

hilabarak

New member
לדעתי לא צריך לקבל שאין פתרון,

צריך לקבל את הבעייה עצמה (לא לנסות לשכנע עצמך שאין בעייה) ואז להבין שהפתרון עלול להיות בכלל במקום אחר. נניח אדם תקוע עם רכב באמצע דיונה ולוחץ על גז ומתחפר ומתחפר. יש בעייה שהאוטו תקוע - זה ברור. ללחוץ על הגז כנראה לא יועיל. הפתרון יכול להיות בכלל לצאת מהאוטו ולחפש מקל שאפשר להניח מתחת לגלגל. אם נעבור למציאות ניקח למשל אדם נכה על כיסא גלגלים שממש מיואש מהחיים בגלל חוסר יכולתו ללכת. הבעייה קיימת ואין ספק שחוסר יכולתו ללכת מתסכל. אבל אם אותו אדם נניח יילך ויתנדב עם ילדים במצוקה ובגלל שיש לו הכנסה נניח מהמדינה יקדיש את זמנו למפעל חיים שיציל ילדים מחיי פשע וסמים. אז הנכות תהפוך למשנית, הוא יהיה עסוק במשהו יותר גדול ממנו. זאת אומרת שהעובדה שאין פתרון פיסי לנכות, לא אומר שאין פתרון לבעייה. כי הבעייה איננה הנכות, אלא העובדה שהוא מרגיש רע בגללה. ולהרגשה הרעה יש פתרון, רק שהוא במקום אחר. אין טעם "ללחוץ על הגז שוב ושוב ושוב". הנכה צריך לחפש את ההרגשה הטובה במקום אחר. אבל בשביל זה צריך להגדיר נכון את הבעייה (להעביר אותה מנושא הנכות להרגשה הרעה) ואת הבגרות להיות מוכן לבנות משהו חדש.

MoonMadness

New member
מסכים עם קודמיי ומוסיף

ייעוץ/טיפול נפשי או ייעוץ פילוסופי מאדם מקצועי יכולים לתת לך עשרות נקודות מבט שונות (לעומת ספר שנותן רק אחת בדרך כלל). יש לך עוד המון מה לנסות לפני שתרימי ידיים.

barak001

New member
היי

גם ללמוד להשלים ולקבל זה סוג של פתרון. כמו שההפרדה והשיפוט נעשים בתודעה שלך (אלה שיצרו את הבעיה), גם ההשלמה יכולה להיעשות בתודעה שלך. לפעמים דוקא הקבלה היא טיפול טוב ומיומנות טובה לחיים. אבל אני לא יודע אל איזה בעיה ספציפית את מדברת. אני אשמח אם תוכלי לפרט.

תלתלים 2

New member
על זה אני מדברת

לקבל את הבעיה וללמוד לחיות איתה, לעבוד על עצמי לקבל את המצב וללמוד לחיות איתו בשלום (יחסית) מתוך ידיעה שאי אפשר לשנות אנשים אחרים אלא רק את היחס שלי אליהם ואל טענותיהם. לנסות להשליך את הבעיה חזרה למקום ממנה צצה תוך הבנה כי ההשפעה קיימת אבל שאותה השפעה תהייה פחות ופחות אמוציונאלית(עם הזמן).

barak001

New member
כן

אגב, הדברים יכולים להיעשות במקביל. מצד אחד, לחפש פתרונות לבעייה. מצד שני, כל עוד אי אפשר ליישם כרגע את הפתרון, או במידה ובכלל לא נראה פתרון הולם, ללמוד לקבל ולהשלים. בכל מקרה לא לבחור באומללות, או במחשבות שליליות. לא ליצור התנגדות לבעייה, כי זה יפגע רק בך.

למעלה