בעיה בלוגיקה

ronen1981

New member
הנחה לוגית שגויה.

1)נחמד שאתה יודע בשביל מצנע ,שבעצמו לא החליט עדיין באיזה תנאים יכנס לממשלת אחדות ואם יכנס. (אם אתה שואל אותי רוב הסיכויים שעבודה תכנס לממשלת אחדות וזאת משום הכתבות בדבר אפשרות הדחה מהירה של מצנע אם לא יביא די מנדטים ומחנה פואד שילחץ לממשלת אחדות,גם הרשימה של העבודה תפורה על ממשלת אחדות.) 2)שינוי לא פוסלת קואליציה אם מפד"ל. כעת קואליציות אפשריות לפי לא מעט סקרים שראיתי. 1)שינוי+עבודה+ליכוד. 2)שינוי +ליכוד +מפד"ל+ישראל בעליה+עם אחת (אם אין בלעדיו מעל 61). 3)שינוי+ליכוד +ישראל בעליה +איחוד הלאומי. האופציה המועדפת ששינוי תלחץ עליה היא 1,אם זה לא יצא לפועל ושינוי תיהיה גדולה שינוי תפעל למען 2 (שעדיפה עשרות מונים יל האופציה שהיא ליכוד+אחיוד לאומי+שס +אגודה+מפד"ל.) ובה שינוי תמשוך לכיון מרכז מדיני ותשפיע לא מעט בנושאי הפנים. האופציה השלישית לא תקרה לדעתי כיוון שאני מאמין שאו 2 או 1 יקרו ,אבל שוב בזו האופציה כיוון שהעבודה לא אחראית שינוי אחראית תכנס לממשלה ותמתן אותה מדינית (כשוטפה בחירה לליכוד) ותקדם ותשפיע רבות בנושא הפנים.

JosefLavon

New member
בעיה בלוגיקה 3

רונן כותב: "נחמד שאתה יודע בשביל מצנע ,שבעצמו לא החליט עדיין באיזה תנאים יכנס לממשלת אחדות ואם יכנס": לא מדוייק. היום הוא הכריז שלא יכנס, למעט אם הוא יהיה ראש ממשלה. אולי לא ידעת זאת כאשר כתבת. "אפשרות הדחה מהירה של מצנע": יתכן, אבל לא ודאי, ומסכים במיוחד עם דבריך "אם לא יביא די מנדטים". "שינוי לא פוסלת קואליציה אם מפד"ל": לא טענתי כי שינוי פוסלת מפד"ל, אלא ש"ס ויהדות התורה. מספר המנדטים הצפוי של שתי אלו במשוער כפול, אולי פי 3 מאשר מפד"ל ולכן חשיבותן לקואליציה פי 3 מהמפד"ל, בדיוק כיחס המנדטים. קואליציות אפשריות: 1)שינוי+עבודה+ליכוד: רק בראשות מצנע, אולם לליכוד צפוי מספר מנדטים יותר גדול. 2)שינוי+ליכוד +מפד"ל+ישראל בעליה+עם אחת (אם אין בלעדיו מעל 61): אפשרי עם 61 מנדטים, בתור ממשלת מיעוט נסחטת ע"י כל שותף. 3)שינוי+ליכוד +ישראל בעליה +איחוד הלאומי: אותו הדבר. זה עונה על מרבית התנאים בשאלתי אבל שולל קביעת שרון כי ישאף לממשלה רחבה. אופציות נוספות קיימות, כמובן, אולם עדיין אין תשובה לשאלה ששאלתי: בשביל מי להצביע?

ronen1981

New member
שינוי.

וידידי אני לא יסביר לך עכשיו על פוליטיקה מעשית ועל מצנע שאומר א ל א וב ל ב. מצנע מזגז ועובדה מצליח לעבוד עליך ולערער תמיכה שלך בשינוי כדי שתתמוך בו בעוד שהדבר הנכון הוא לא לתמוך בעבודה וכן לתמוך בשינוי כדי שהעבודה תכנס לאחדות. הצבעה לעבודה היא דוכא שמחלישה את הסיכוי לאחדות ומגדילה את הסיכוי לממשלת ימין+חרדים.(ואתה בעצמך הסכמת איתי בנקודה זו כשאמרתה שעבודה חלשה תכנס לאחדות.) ושוב אני חוזר ואומר מצנע יודע שמפסיד הוא פועל כרגע על עיקרון היסרדות פוליטית כדי שלא יפסיד באופן מוחץ ויודח מתפקידו של יו"ר העבודה.

JosefLavon

New member
בעיה בלוגיקה 9

מסכים כי מצנע מזגזג. לפי דבריו הוא לא יכנס לממשלה עם שרון ואין לי ברירה אלא להאמין לו, בדיוק כפי שאתה מצפה ממני להאמין לטומי לפיד. אני לא מסכים כי הוא מערער את התמיכה שלי בשינוי כי מעולם לא אמרתי שאני תומך בשינוי. אני מסכים כי הצבעה לאבודה מקטינה הסיכוי לממשלת אחדות אלא אם כן יקרה נס (נסים לא קורים) ויהיו להם יותר מנדטים מאשר לליכוד. גם אין לי בעיה עם חרדים, הם יהודים, תושבי ישראל כמוך וכמוני. יש לי בעיה עם ניצול כוחם הפוליטי לצרכים סקטוריאליים ואי-פעולה לטובת המדינה. אם לא יהיה להם כח פוליטי (תיתכן ממשלה בלעדיהם) לא ישמעו אותם בכלל. אנחנו מתקרבים לפתרון השאלה: בשביל מי להצביע. תשימו לב כי הרשימה מצטמצמת.

למעלה