בעיה ביצירת mySQL

Mr Boggy Man

New member
בעיה ביצירת mySQL

טוב בקיצר כתבתי את הקוד הזה:
<html> <head> <title>PHP Test</title> </head> <body> <? CREATE TABLE mytable (first_name VARCHAR(30), second_name VARCHAR(30), age INT); ?> </body> </html>​
וזה כותב לי שגיאה: Parse error: parse error in /var/www/html/geek/test.php on line 7 מה לעשות???

אמיר ט

New member
אההה.....זה מעניין

אני חייב לציין לפני שאני עונה שבכזה דבר עוד לא ראיתי...
אז ככה, אתה צריך להפריד בין 2 שפות שאתה משתמש בהם בזמן התכנות והם PHP ו SQL PHP, אני מניח שאתה יודע קצת איך להתעסק, אתה שם את הקוד בין <? ?> (בקיצור נמרץ) SQL, זאת השפה שבה אתה משתמש כדי לעבוד עם MySQL ואותה אתה כותב בתור פרמטר לפונקציית mysql_query במקרה של PHP... לדוגמא:
$con = mysql_connect("","",""); mysql_select_db("test"); $qry = mysql_query( "CREATE TABLE mytable (first_name VARCHAR(30), second_name VARCHAR(30), age INT)" );​
אם אני מבין נכון אתה מתרגל מספר, ולכן אני חושב שהכוונה היא שתכנס ל mysql ובו אתה תכניס את השורות SQL - כפי שהם בספר !

Megapuzik

New member
תראה, תשמע...

לפני כמה חודשים הייתי עסוק בבניה של מערכת ממש גדולה (הרבה שורות של קוד מול העיניים) הייתי חייב לבצע שאילתה, וכבר היה מאוחר בלילה.. ביצעתי הכל כמו שצריך, רק שכתבתי
$query = "SELECT bla,bla2......";​
מה שמצחיק הוא שלקח לי כמעט חצי שעה לעלות על הטעות אחרי זה ישר עשיתי SAVE להכל והלכתי לישון... *נכתב משעמום...
"

Mr Boggy Man

New member
בעעע חזרתי ולא הבנתי.....

לא הבנתי איך אני יוצר טבלה חדשה אני משתמש ברד האט. אני כותב את זה בקונסול? או במסמך פי.אץ´.פי? או מה?

אמיר ט

New member
מה שאתה עושה

זה לכתוב בקונסול mysql ואז שם אתה מכניס את משפטי ה SQL שאתה רוצה נגיד כדי ליצור טבלה חדשה.

Raful

New member
ספריית ה-data שבספריית ה-MySQL

אצלי זה ב:
C:\mysql\data​
כל תיקייה זה בסיס נתונים, ושם יש את כל המידע.

למעלה