בעיה בין חברות

תילטן

New member
בעיה בין חברות

נכון זה לא נשמע כמו בעיה לפורום הנ"ל אבל הוא כן כי זה קצת שונה מחברות אחרות ,אז אשמח לקבל תגובות . שנינו נמצאות במודעות עצמית {גובהה} מדברות על רוח , נשמה , גוף וגם על הכאן ועכשיו ילדים בית משפחה זוגיות עוברות סדנאות משותפות וכ"ו בקיצור חברות טובות יותר מהרגיל תמיד מנסות להבין מאיפה מגיעה הבעיה בכל המישורים ובכל התחומים ועכשיו אני מגיעה לבעיה !!! חברתי היא גרושה + 2 בנים מדהימים, נמצאת במערכת יחסים של 4 שנים עם גבר נשוי שבשנה האחרונה בתהליכי גירושין אבל בשנה האחרונה היא קפצה מדרגה מבחינה אישית ורוחנית והגיעה למסכנות בכוחות עצמה והסובבים אותה כי המערכת הזו לא טובה עבורה והוא לא בישבילה מכל מיני סיבות שלדעתי הן מאוד מאוד משמעותיות {לא אפרט כי זה ימים שלמים } ואז נכנס החג אחרי חודש ללא דיבורים איתו מצידה .כל האישורים שהיא קיבלה מהיקום ומחברים טובים ובאמת בעבודה עצמית מאוד קשה וכואבת שהוא לא לה .הגיע להחלטות הבינה וכתבה ושינתה דפוסים, ואז הוא מופיע,,,,,, עם זר פרחים ומתנה לחג כמובן שהוא שלח את הפרחים לעבודתה {בכדי לא לקבל דחיה לדעתי }הוא פתאום לבד בחג וצריך חברה וכאן הכל מתחיל היא מרחמת ,,,,,, ועוד ועוד.אני יושבת ימים ושעות במשך חודשים ומקשיבים לסיפורים מקשיבה לכל מכל הלב !אבל הבקר קמתי בתחושה שאין לי יותר את האנרגיות להקשיב לאותם סיפורים לאותם דברים ולא ממש רציתי לפטפט איתה פחדתי לפגוע להיות לא נחמדה כי היא לא מבינה ???? אז בחרתי בשתיקה עד לשעה האחרונה ישבתי והקשבתי שעה ואז שאלתי אותה מה את מרגישה ? למה את ממשיכה ?? את רוצה אותו ??? תגידי כן ואני איתך ! תגידי לא ואני איתך!!! והיא כל דבר לא יודעת ? לא יודעת ? לא יודעת ? ואז היא שאלה אותי האם אני מאוכזבת ממנה ואמרתי שלא זה החיים שלה בלבד ואני לא חייה עבורה אבללללללללללל האם יש לאנשים סבלנות לשמוע עוד פעם את הנפילות שלה ???? בזה אני לא בטוחה ? יש בי התחושה שהיא מאוד נפגעה ואחרי ממש רגעים ספורים ניתקה את השיחה ואני עכשיו קצת מרגישה נורא בגלל שאמרתי את זה !וקצת עצוב לי כי לא רציתי לפגוע או להעליב אני יודעת שאנחנו חברות טובות אני יודעת שהחברות לא תסתיים בגלל זה אבל ?????אני יודעת שנדבר בבקר על זה ואני יודעת שיכולתי פשוט לומר לה כי לא בא לי לשמוע סיפורים {כי מקוממת אותי ההתנהגות המניפולטיבית שלו } ובזה הייתי מסיימת ענין אבל היה קשה לי כי היא היתה בתחושות אילייות בגללו אז לא רציתי להרוס לה . שבת מבורכת וחג שמח לכולכם .

spivak12

New member
השלמות שלך עם עצמך היא החשובה

אחת האמונות החזקות ביותר בחיי היא כי ניתן לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו. נדמה לי שחברתך נמצאת בשלב בו היא בעצם כועסת מאד על עצמה ועל חוסר היכולת שלה לקבל החלטות. ובדיוק בנקודה הזאת את נכנסת כאובייקט שניתן להשליך עליו את הכעסים במקום להתבונן פנימה. עצתי לך היא לא לקחת לך את הכעס שלה אלייך. ברגע שאת שלמה עם עצמך כי עשית הכל מהמקום הטהור ביותר השארי שם. ייתכן שיום אחד היא תודה לך על כי שמת את המראה בפניה וייתכן שלא, אין זה משנה כלל ועיקר. מה שבטוח, לדעתי, עלייך לחדול מלהביע דעה בעניין הגבר בחייה היות וכל דעה שתביעי לא תתפרש נכונה. לכן עמדי לצידה בשתיקה ובשיקוף או הרפי. שתהיה לך שבת נעימה ומבורכת

חני ברוך בואך ותודה עבור התשובה|חיב

תילטן היקרה- כמה טיפוסי אנשים את מכ

מכירה? אז ראשית ברוך בואך
אני מכירה כמה טיפוסים: אחד אלו שמתנגדים לכל דבר ונכנסים כל הזמן עם הראש בקיר, אלו שנלחמים בגלים ושוחים נגד הזרם. מה הרווח שלהם? הם מרגישים תחושה של שטלתנות ושליטה או אובדן שליטה כשהם נסחפים בגלים. שניים: אלו שמקטרים כל הזמן ולא עושים כלום. מה הרווח שלהם? שאנשים מאזינים להם ונותנים להם את תשומת הלב הכל כך חסרה להם. לרוב נשבר בסופו של ענין לאנשים האחרים לשמוע קיטורים ללא עשיה. אלו האנשים שכל הזמן מקטרים על גובה הגלים ובכלל לא גלשו על הגלים מימי חייהם. שלוש: אלו האנשים ששוחים עם הזרם, לא מתנגדים לא נלחמים פשוט מוותרים. אלו חיים את החיים בזרימה, מה שיהיה יהיה... סוג זה של אנשים יגיעו תמיד אל החוף כי הגלים יקחו אותם לחוף מבטחים. ומכאן נובע ש... לדעתי האישית חברתך נמנית עם ציבור המקטרים... היא נטענת אנרגטית מעצם התשומת לב שאת נותנת לה באופן קבוע. דבר אחד את שוכחת והיא לא... את נשאבת אנרגטית. את כאילו מיעצת ותומכת וברגע שהענין במערכת היחסים בן חברתך לבן זוגה עולה על שרטון את פשוט נשאבת אנרגטית לתוך התיקון שלא שלך... חדלי מזה מיד. את בסדר גמור ומה שעשית היית חיבת לעשות על מנת לשמור על עצמך ועל נשמתך. אין יותר מצב של נעים ולא נעים. לעולם לא נוכל לעזור לזולת אם ניתן לו לשאוב אותנו. ואם חברתך תנתק את הקשר איתך זה יוכיח לך שהיא היתה משאבה אנרגטית בלבד ואת סיפקת את הסחורה. שמרי על עצמך בפרט מעצם העובדה שאת מתקדמת בעולם הרוח. השאירי שורשים חזק חזק נטועים בקרקע. אל תתני לאף אחד לנצל אותך נפשית ורוחנית. בהצלחה

תילטן

New member
תודה ושוב תודה

תודה אהבתי מאוד את התגובות והתחברתי לשלושתן! היה חשוב לי מאוד בכדי לדעת שאני לא מגזימה קצת , נכון נשאבתי אנרגתית , נכון היא יודעת שעדין לא סגרה מעגל ,אתמול שוחחנו בטלפון וכן גם על מה שאמרתי לה והסברתי לה מאיזה מקום זה בא לי והברתי לה שאני איתה בטוב וברע אבל ...... היא לא יכולה לבקש ממני יותר להיות שותפה לתחושות שלה יום למעלה יום למטה , תודה חיזקתן אותי וכן היא חברה מספיק טובה בכדי שנדבר על הכול . יום של אור ואהבה

למעלה