"בעיה" ביומן חלומות..

Avior1

New member
"בעיה" ביומן חלומות..

היי שלום לכולם.. מעולם לא חוויתי חצלול של ממש.. רק כמה חצלולים ללא שליטה וללא צלילות.. משום מה תמיד נשברתי באמצע.. לשאלתי.. התחלתי לעשות יומן חלומות ולזכור את החלומות שלי וכתבתי אותם בבוקר.. עכשיו לאחר איזה שבוע שאני רושם.. הגעתי למצב שאני זוכר 5-6 חלומות ללילה.. והיו לילות של אפילו 8 חלומות..!!! ות'אמת זה כיף לזכור הכל אבל זה סיוטטט לרשום את זה.. חצי שעה לרשום נון סטופ.. חשבתי לעצמי שאולי אני ארשום כל בוקר רק שתיים, שלוש אבל אז זה יגביל את הזיכרון שלי גם לשתיים, שלוש חלומות ללילה.. בקיצור יש למישו איזה עצה נחמדה בשבילי?!

SubSonicMadness

New member
צק צק צק...

הבעייה שתופסת את רובם זה מחסום העצלנות. תכתוב גם אם זה יקח שלוש שעות. לזכור יותר זה להיות יותר מוכן חחח אין שיטות ודרכי קיצור בחלומות צלולים ויומן חלומות. תן 110% ממה שיש לך בלי להתעצל אחרת לא תגיע לכלום עצלנו היא גם מה שתופס חלק בבדיקות מציאות. של אני יעשה עוד מעט לא עכשיו וזה כולה שלוש שניות...

Avior1

New member
אך..

אז זהו אחי.. שאתה קם בבוקר.. אין לך זמן לחצי שעה הזאת.. או לשלוש שעות האלו..זה בוקר.. צריך לקום לבית ספר.. עכשיו בחופש לעבודה.. אפשרי לעשות דבר כזה: לרשום נק' ואז אחריי העבודה / בית ספר לבוא ולרשום הכל.. אבל אז אתה מסתכן בלשכוח הרבה פרטים [אפילו הקטנים שבהם] מהחלומות שלך..

silverhawk

New member
יש כמה קיצורי דרך שאתה יכול לנסות

אם אין לך זמן בבוקר לכתוב את כל החלומות, רק תתמקד ברבע השעה של השיחזור, תוודא שאתה זוכר טוב את כל הפרטים, ואת הכתיבה עצמה תעשה בהמשך היום, בזמנך הפנוי. יכול להיות שלא תזכור הכל, אבל זו מעין דרך ביניים.

Avior1

New member
כן..

גם אני חשבתי ככה.. פשוט לחזור על זה בראש.. ואחר כך לכתוב.. אני חייב חצלול ראשון חיייבבבבבבבב..!!! למה אני נשבר כוס אמק.. כל פעם שאני חוזר.. אני נופל..!!

לא להתייאש! לא מוכרחים לכתוב יומן חלומות!

מספיק לעבור על כל הפרטים בראש, ואני יכול להעיד שהשיטה הזו עובדת מ-ע-ו-ל-ה
(בדוק את הקישור)

silverhawk

New member
למען האמת אני לא חסיד גדול של השיטה הזו

היא בהחלט אפשרית ויהיו אנשים שהיא תעבוד להם לא רע, אבל אם יש זמן, קשה להשוות אותה ליומן חלומות אמיתי.

ממש לא נכון, השיטה עובדת בדיוק כמו יומן חלומו

במשך כמה חודשים כתבתי יומן חלומות מאד מפורט ולאחד הפסקה מסויימת התחלתי שוב עם הנושא אבל רק עם השיטה הזו, ואני יכול להעיד שהיא יעילה בדיוק כמו כתיבת יומן חלומות, היתרון שלה הוא שאין צורך להעלות על הכתב דברים שיכולים להיות אישיים ושלא היית רוצה שמישהו במשפחה בטעות יקרא אותם, זה חוסך גם את זמן הכתיבה של החלומות בבוקר, החלומות שלי הם כל כך מפורטים שאני צריך לפחות שעה כדי להעלות אותם על הכתב. והיד ממש כואבת בסיום מרוב הכתיבה. החיסרון היחיד הוא שבאמת אחרי כמה ימים אני כבר לא זוכר את החלומות שהיו לי לפני שבוע או לפני שבועיים, וקצת יותר קשה לחפש עוגנים אבל גם ככה אני לא משתמש בשיטת העוגנים ככה שזה ממש לא מפריע לי.

sarit66

New member
אפשר להקליט...

בעולם המשוכלל של היום, לא חשבתם אולי שמקום לכתוב אפשר להקליט!!! רשמקול קטן היה פותר אותכם מכל בעיית הכתיבה ועדיין היה שומר לכם על כל הזיכרון. בהצלחה ... שרית

וואלה גאוני, איך לא חשבנו על זה

חשבת אולי איזה סיוט זה אחר כך לחפש משהו על עשרות הקלטות האלו? או לעבור על עשרות ומאות חלומות מוקלטים ולחפש שם עוגנים? זה יכול לקחת שעות! אבל אם יש לך יומן חלומות אז אפשר לדפדף במהירות בין הדפים ולמצוא דיי מהר את מה שרוצים, ואם כותבים את היומן במחשב בכלל אפשר להשתמש באופציות של חיפוש כדי להגיע מיד לקטעים שרוצים. ועדיין בשיטת הרשמקול נשארת בעיית הפרטיות, לא כל אחד מוכן ורוצה לתעד את החלומות שלו במקום שאנשים יכולים להגיע אליו, תמיד מישהו חטטן במשפחה עלול בטעות להגיע לזה, שלא לדבר על כך שאם מקליטים את החלום בקול רם אז אנשים עלולים לשמוע. דבר נוסף נגיד והקלטת את החלום ופתאום (כמו שבדרך כלל קורה) נזכרת בפרטים נוספים בחלקים שכבר הקלטת, מה תעשי? תמחקי ותקליטי שוב? ביומן זה הרבה יותר קל כי תמיד אפשר לדחוף הערות בין השורות או להשאיר עמוד אחד בצד שמאל עבור הערות נוספות שיבואו בהמשך. בקיצור השיטה של חזרה על פרטי החלום בראש מיד כשמתעוררים היא השיטה המוצלחת ביותר לדעתי מכל הבחינות.

ניסיתי את החזרה בראש-

לא עובד. כאילו, לא קראתי פה, פשוט ניסיתי לעשות את זה בלי שום קשר וזה חרא (סליחה). ובקטע של הרשמקול- את אמורה לעשות את זה ברגע שאת קמה מהמיטה, ואין דבר יותר מגעיל מלדבר ולבלוע רוק לפני צחצוח שיניים...

silverhawk

New member
אין על מה להגיד 'לא נכון'

זה עניין של העדפה אישית. יש לשיטה הזו בהחלט יתרונות, וכמו שאמרתי, יש אנשים שהיא תעבוד להם, אולם רבים אחרים יגיעו לתוצאות טובות יותר בעזרת יומן חלומות.

אבל הוא צודק,

זה חתיכת סיוט... גם אם זה רק חלום אחד, אני למשל זוכרת אותם והם ארוכיייייייייים!!!! ועוד משהו שקורה לי: אני כבר זוכרת כל כך טוב את החלומות שלי שאני נזכרת שעשיתי משהו או שקרה משהו, ולפעמים אני לא זוכרת אם זה היה חלום או מציאות. זה קריפי. קרה לכם? (היי איימ בק)

וולפהרט

New member
אתה קם בבוקר

כותב כל מה שאתה זוכר, אבל בנקודות בהמשך היום אתה מוצא זמן לכתוב באירוך ולפרטי פרטים (אבל אל תדחה ליום אחרי!) אני אישית מוצאת שהכי טוב זה לכתוב ברכבת בדרך לעבודה:)

SubSonicMadness

New member
ומה יהיה בצבא?!

ארבע בבוקר עושים לו הקפצה 30 שניות רשמתם חלומות והסתדרתם בשלשות! מה אז?! מה הוא יגיד למפקד? אמרו לי בנקודות?!

silverhawk

New member
מה פתאום

הוא יגיד למפקד שלו שהוא העוגן שלו, יילך אליו, יתפוס אותו וינסה לעוף. מקסימום יעוף לקלבוש.

למעלה