בעיה בטייפון

yonatana1

New member
בעיה בטייפון

שלום אשמח לעצות\פתרונות. שמי יונתן היום התחדשתי בטייפון 2004 בדקתי אותה פעמיים לפני הקניה והכל היה טוב אך היום כשלקחתי אותה הביתה היא כבתה פעמיים תוך כדי נסיעה ובפעם ה3 לא יכולתי להניע מחדש.(רגלית הקיק תקועה ולא זזה אין מצבר כך שלא נסיתי סטרטר)
אני והבעל הקודם עקפנו את המערבל שמן ושמים תערובת ישירות במיכל דלק.
לפי הבעל הקודם הוא תדלק את הכלי בתערובת עשירה מאוד מעל10% להבנתי ב3 בחודשים האחרונים והיום אני נסעתי עם תערובת של כ 5 אחוז שהבנתי בדיעבד שצריך 2.5.
המנוע נכבה כאשר הכלי נסע בשיפועים של ירידה ועלייה מכובדים אך כשבדקתי את הפילטר דלק לאחר הפעם ה3 שהוא נכבה היה בוא דלק.
אני מקווה שהמנוע כבה כי: הקרבורטור סתום משמן או שהאגזוז סתום מפיח עקב שריפת תערובת עשירה.
אני לא יודע מה הביא לתקיעת הרגלית ההנעה
פתחתי את המכסה של הווראטור ו2 הגלגלות שעלהן הרצועה נעות בחופשיות יש שבר קל במניפה ויש סימנים במכסה של שריטות חדשות כנראה משיברי המניפה אני לא יודע.
במהלך הנסיעה לא הגעתי ל80 נסעתי לרב 70
אני לא יודע מה יכולה להיות הבעיה, אם המנוע תפוס שאני לא יודע איך כי אין ספק שהוא משומן היטב וזה קרה בנסיעה של פחות מ8 קילומטר אלא אם המנוע נפתח והורכב באופן לא תקין.
מה אתם אומרים?

guardmen

New member
תחליף את הפלג הכל יסתדר...

כשהתערובת של דלק ושמן לא נכונה קרי גבוהה מידי, אתה פשוט שורף את הפלג.

אגב- התערובת הנכונה לשמן היא 2% ולא 2.5% כפי שציינת.
על כל ליטר דלק 2% שמן שהם 20cc במזרק או בכוסית מדידה.

אגב 2 - הפלג שמתאים לטייפון זה N.G.K B9ES או צ'מפיון N2C.

בהצלחה ותחזור לעדכן.

yonatana1

New member
טייפון

המוסכניק אמר שהוא פתח את מכסה הווראטור ולא מצע שום בעיה הרכיב חזרה 2 קיקים הניע הוא טען כי עשו עליה סיבוב ושהכל בסדר.
אני מקבל את העובדה שהקיק נתקע זה לא מסביר את הכיבוי באמצע נסיעה של הטייפון אתה אומר שזה פלאג אני אנסה אני כבר יוצא לאסוף אותה אני אתדלק עוד 3 ליטר כך שהתוצאה הסופית תהיה כ4.5 ליטר עם 2 עד 2.5 אחוז שמן אני מקווה לטוב

kobi946

New member
עם 2% שמן בדלק הרינגים לא יאריכו לחיות

בעיקר במאמץ ועם פול גז,וגם הבוכנה תתעייף מהר.
תערובת של 4% שמן בדלק אומנם תעלה יותר עשן ותצבור פיח על ראש הבוכנה ובמעברי הצילינדר ובמיוחד באגזוז אבל יותר פשוט לנקות
את הפיח מאשר להחליף בוכנה ורינגים מהר מדי,אני מניח שהוא לא מתכנן מירוצים עם הקטנוע אז להיזהר מ 2% תערובת.

yonatana1

New member
טייפון חזר

לקחתי את הטייפון מהמוסך נסעתי מעט כשהוא מגמגם(מנוע קר,תערובת לא נכונה אז נגיד שמוצדק) לתחנת דלק קרובה שם הוספתי עוד 3.4 ליטר ל1.8 שקיימים והתקבלה בסוף תערובת של בערך2.4%.
נסעתי הרבה לאחר מכן, ותוך כדי נסיעה תגובות המנוע השתפרו.
תחילה כשהוא היה קר ירדתי ירידה קיצונית והכל היה בסדר אך בעליה הוא פשוט לא היה מסוגל להגיע לטורים הגבוהים.(בפול גז)
אחרי זמן מה של נהיגה התופעה הזו השתפרה.
כרגע עם אני מתחיל נסיעה בפול גז אני מקבל בק פיירים ואני מרגיש שלא הכל חלק.(גם עם מנוע חם)
אני מתכוון להחליף את פלאג ושקל לנקות קרובוטור מה אתם אומרים?
תודה לתגובות

yonatana1

New member
האגזוז

האגזוז הותקן לפני כ4 חודשים של מאלוסי ולא מאז הוא לא עבר ניקוי

yonatana1

New member
החלפתי פלאג

הכלי עובד מעולה עכשיו. יש רשרוש קל מהווראטור האם זה תקין?
הוחלפו משקולות לפני 3 ימים הבעל הקודם אמר שזה בגלל זה ושזה יעבור לבד הגיוני?

למעלה