בעיה בזיקפה מלאה

jeans74

New member
בעיה בזיקפה מלאה

שלום רב, אני גבר בן 26 הנהנה מחיי מין פעילים. בחודשיים האחרונים התחילה אצלי תופעה של זיקפה חלקית בזמן קיום יחסי מין. לעיתים הזיקפה חלשה, לעיתים בינונית. בזמן אוננות לא קיימת הבעיה כלל. אשמח לשמוע את דעתך.

jeans74

New member
לא...

מגע רגיל... לא יותר משמעותי מסקס רגיל. שמתי לב שאין לי תמיד זיקפות בוקר אבל זיקפות במהלך היום קורות מדי פעם... סבלתי בעבר לא פעם מחרדת ביצוע כלשהיא. בתחילת מערכת יחסים היה לוקח לי 2-3 פגישות לתפקד אבל אחריהם הכל עבד מצוין... הפעם זה עבר כבר את ה5 פגישות..

../images/Emo24.gifפגישה 5...

התרבות בה אנו גדלים ומתחנכים, דוחפת לתחרותיות והישגיות. כל אלו נוגעים לתחושת הביטחון העצמי, הערך והדימוי העצמי של הגבר. מצב זה שם משקל רב גם על התפקוד המיני בזקפה בשפיכה ובחשק. מן הידועות שרוב הגברים (לא רוצה לכתוב ....כל ...שלא יכנסו בי) יחוו בשלב כזה או אחר בחייהם קושי בתפקוד המיני. קושי שכזה, גורר אחריו את התופעה העיקרית המחבלת בתפקוד המיני בעיקר בגיל צעיר. תופעה הנקראת: "חרדת ביצוע"! החרדה מופיעה בעיקר בתחילת הקשר המיני, כאשר הגבר מרגיש שבת הזוג מצפה ממנו לנווט את העניינים, ובחוויה שלו הוא מצופה להציג ביצועים של שחקן פורנו וותיק ומיומן. החרדה יכולה לנבוע גם מעצם העובדה שהוא ממש ממש נמשך אליה ומפחד "לא לתפקד טוב". כיונקים, אנו בנויים בראש ובראשונה לשרידה ורק אחרי זה לרבייה. הגוף מתוכנת להגיב לחרדה כאל מצב של איום פיזי. בזמן זה מתח השרירים עולה, קצב פעילות הלב גוברת ומשתחררים בגוף הורמונים. הורמונים אלו אמורים לעזור לנו לברוח ולהימנע מפני האיום, אך פוגעים בתפקוד המיני וגורמים, בין היתר, לירידה בזקפה. במצב שכזה הרבה גברים עלולים להיכנס ל"מערבולת" של חרדות ולחשוש עוד לפני שהם נכנסים לכל התהליך המיני. חשש זה יוצר נבואה שמגשימה את עצמה.....חוסר זקפה! הפיתרון הפשוט הוא, להיכנס למיטה ולא לנסות לקיים יחסי מין מלאים, גם אם יש זקפה טובה. להתמזמז, להרגיש לחוות אחד את השנייה ורק אחרי מספר פעמים, כאשר הבחור מרגיש מספיק נוח עם עצמו והחרדה שלו ירדה, אפשר להמשיך ולנסות לקיים יחסי מין מלאים. במידה והחרדה גדולה כל-כך שהעניינים לא מסתדרים מעצמם, יש אפשרות לפנות לייעוץ מקצועי. בטיפול מיניי ניתן לטפל ביעילות רבה בהפחתת החרדה שמעיבה על הזקפה. בד"כ התהליך קצר ואפקטיבי. קיימים מקרים שחרדת הביצוע היא חלק מאישיות חרדתית של הבחור ואז יש מקום לתהליך ממושך יותר. בשני המקרים התפקוד המיני חוזר לתיקנו למרות הדאגה שהוא כנראה עורר אצל הגבר ובת הזוג . עידן מיליצ'ר

למעלה