בעיה בזוגיות שלנו

neutral1

New member
בעיה בזוגיות שלנו

ראשית, לא ידענו בדיוק איפה לכתוב את זה, אז אם תמצאו את ההודעה הזאת בעוד פורום, סליחתכם. אנחנו זוג בסוף שנות העשרים, ביחד כמעט שנה, גרים יחד, צמודים כל השנה הזאת ומאד אוהבים. אנחנו מתכננים לנסוע יחד למסע של חודש וחצי בצפון תאילנד ובלאוס. העניין הוא כזה. הוא אוהב ללמוד שפות, ורוצה לנסוע לפני הטיול הגדול לשהייה של שבועיים בבנגקוק, כדי ללמוד בבית ספר מוסמך את השפה המקומית, ולעשות עוד כמה קורסי הסמכה שתמיד עניינו אותו. הוא מתכוון לחזור כשבוע לפני הטיול הגדול, כדי שנוכל להתארגן ולנסוע אליו יחד. היא מתלבטת: היא רוצה לאפשר לו להשיג את המטרות שהוא רוצה להשיג, אבל מרגישה רע עם זה שהוא נוסע בלעדיה לפני הטיול, מרגישה שהנושא פוגע בחוויה הזוגית של הטיול המשותף שלהם, ופגועה מעצם הנסיעה שלו בלעדיה. שוב ושוב ניסינו לדבר על העניין, אך נראה שאנחנו מדברים במישורים שונים, העניין קרוב לליבו של כל אחד מאיתנו, אבל אנחנו לא מצליחים למצוא דרך להתחבר בעניין, מה שיוצר אצלנו מתחים בשבוע וחצי האחרון, שלא היה להם תקדים אצלנו. אנחנו לא ממש מחפשים שתגידו לנו מי צודק, אבל בכל זאת אנחנו במצב בו נוכל להיעזר בקצת תמיכה ועצה טובה.

זה בכלל לא עניין של מי צודק

שניכם צודקים. העניין הוא כזה, לאישה יש קושי עם נסיעתו המוקדמת של בן זוגה בלעדיה. השאלה היא "למה?". אני לא קונה את מה שנכתב כאן ביחס לכך שזה פוגע בחוויה הזוגית של הטיול המשותף אך מאוד מתחבר לחלק השני שנכתב שהיא פגועה מעצם הנסיעה שלו בלעדיה. השאלה למה הפגיעה? האם זו קנאות? פחד מנטישה? משהו אחר?. בלי קשר לנסיעה הספציפית שווה לאישה לבדוק היטב את מחשבותיה ורגשותיה ביחס לעניין כי הם משמעותיים וחשובים להמשך הזוגיות. לגביי עצות, מה בדבר נסיעה משותפת גם לחלק הראשון של לימוד השפה? אך העצה הכי גדולה עבורכם זה שתשתמשו בארוע כדי ללמוד על הזוגיות שלכם ולחזק אותה יותר, זו הזדמנות לבחון את דעותיכם, ציפיותיכם ומחשבותיכם על זוגיות בכלל ועל הקשר בינכם בפרט שיהיה לכם כייף שלומלום

neutral1

New member
זה באמת לא עניין של מי צודק.

קודם כל, תודה על ההתייחסות. בנוגע לעיצה, לימוד השפה אינו מושך אותה, ובכל מקרה, בגלל אילוצי עבודה שלה, אין לה אפשרות לצאת לטיול מוקדם יותר. בנוגע לשאלה למה הפגיעה, קצת קשה לה לשים על זה את האצבע, ואם יכלה לנסח בצורה בהירה את מה שהיא מרגישה, היתה יכולה לנסות להסביר לו באופן שיגרום לו להבין... ובכל זאת, אם לנסות להבין את הסיבות, יכול להיות קצת מכל הסיבות שציינת, ואולי קצת השפעות של מערכות יחסים קודמות. ואולי , קשה לה לוותר על הפנטזיה שלה, על מערכת יחסים כזו שבה חולקים הכל, ועושים הכל יחד.

אין דבר כזה "עושים הכל יחד"

ואין דבר כזה "חולקים הכל" זה סתם בולשיט נפוץ. כשאתה הולך לעבודה או ללימודים אז זה משהו שאתם לא עושים יחד ולכל אחד יש את המחשבות שלו שהוא שומר לעצמו. מציע לכם שוב את מה שכתבתי בסוף תשובתי ממקודם השתמשו בארוע כדי ללמוד על הזוגיות שלכם ולחזק אותה יותר, זו הזדמנות לבחון את דעותיכם, ציפיותיכם ומחשבותיכם על זוגיות בכלל ועל הקשר בינכם בפרט. הקושי של חברתך להגדיר מה בדיוק מפריע לה שווה התייחסות מעמיקה שלומלום

neutral1

New member
בחינת העניין

למעשה את המכתבים האלה אנחנו כותבים ביחד, על הקושי בהגדרת העניין כתבה בעצמה. זה אכן דורש התייחסות מעמיקה, ולכן אנחנו מנסים לדון בזה ולהיעזר בכם. אנחנו עדיין לא יודעים איך להשתמש בעניין כדי לבחון את הזוגיות שלנו, כי אנחנו עדיין לא יודעים מה נעשה בעניין עצמו. אנחנו מנסים לשמוע את דעתם של אנשים אחרים כדי לשכלל את יכולת הדיון שלנו בנושא הזה, כי אנחנו איפשהו במבוי סתום כשאנחנו מנסים לעשות את זה בעצמנו...

זה לא קשור לדעתם של אחרים

אתם מצפים שאחרים יתנו את התשובות עבורכם וזה בלתי אפשרי. שתשב בת הזוג עם עצמה ותעלה את כל הקשיים שעולים לה בראש, שתדמיין אותך בחו"ל ומה זה אומר עבורה, שתכתוב כל מה שעולה לה בראש. אני מקווה שכך תיווצר אצלה יותר בהירות על העניין. שלומלום

qt1

New member
שלומי זה יפה שהם שואלים וזה בסדר

לנסות לקרוא מה אחרים חושבים או עשו במצבים כאלה. נו הייתי במצב כזה , אני באמת מבינה את הבחורה ואת הבחור , צריך להתגבר על המהמורה ואפשר. כשאני הייתי במצבכם , לא היו מיילים ,נו, כשאני הייתי צעירה... היה היה... וכו' טוב אז ככה , היה לי חבר כמעט שנה שהיה חייב לטוס לחו"ל ולא היתה לי ברירה! הייתי חייבת להישאר כאן בידיעה ברורה שהוא נוסע ואני מצטרפת אליו אח"כ , הוא שלח אגרות אוויר ארוכות ועצובות ,אני שלחתי בחזרה, פעם בשבוע בערך שוחחנו בטלפון ציבורי ואח"כ נפגשנו בהית'רו. אילוצים! חלק מזוגיות זה גם אילוצים כנראה , עכשיו אתם בעידן אחר
לכם יש מיילים , פלאפונים , אתם מתארים מצב שאם היה לי אותו אז, נו, אתם יודעים , היה לי קל יותר. עזרתי? אני מאוד מנסה ד.אגב...
יהיה ב'סדר , תאמינו לי.

זה באמת יפה שהם שואלים

וזה בסדר גמור שישמעו מה אחרים כותבים להם, עובדה שאני עניתי להם כך שאינני חושב אחרת. עדיין את התשובה ממה נובע הקושי של הבחורה רק היא יכולה לתת ויש שם משהו שהיא צריכה לאתר לעצמה ביחס לעצמה ולקושי אותו היא חווה שהוא נורמאלי וטיבעי לחלוטין. שלומלום

qt1

New member
neutral1 יופי שאתם שואלים../images/Emo24.gif

ראשית אין צורך להתנצל על שאתם כותבים בעוד פורומים
עם יד על הלב , גם אני הייתי מרגישה רע אם החבר שלי כמעט שנה ביחד אתם כותבים... היה רוצה לנסוע בלעדי לשבועיים כדי ללמוד את השפה ועוד קורסים שמעניינים אותו ואני בגלל העבודה לא הייתי יכולה להצטרף אליו! מה זה רע? זוועה! הלב היה נשבר לי רק מעצם המחשבה , אתם הרבה פחות דרמטיים ממני ,המשיכו כך
כך שאני לא רואה כאן שום דבר חריג, אבל זו אני
לך הבחור , אני יכולה לכתוב שאני מבינה את הבחורה ולך הבחורה אני יכולה לכתוב שאני מבינה את הבחור. עכשיו כששניכם מבינים שאני מבינה את שניכם , אולי זה לא עוזר אבל בואו תנסו ביחד להבין מה קורה בזוגיות שלכם , לאחת עצוב כי השני בעצם הכריז לאחר שנה של ביחד אינטנסיבי על מעין פסק זמן, גם אם המילים לא נאמרו , כך אני לפחות רואה אותן , וזה מפחיד את הבחורה , אתם כתבתם פוגע, אני משתמשת במילה מפחיד... על-מנת להבין מה קורה ביניכם , כדאי אולי שתחליטו מה יקרה במהלך השבועיים בהם אתה בחורצ'יק תהיה בתאילנד, כמה מיילים תשלח לאהובתך בארץ? באיזה שעות תתקשר? ואת יקירתי הבחורה , אני חושבת שיש לך כאן אהבה אמיתית , אני מבינה שהבאת איתך כמו כולנו , אל הקשר חוויות די דרעאקיות מקשרים אחרים , אבל אם לא היתה לו אהבה הוא לא היה משתף פעולה בעניין השארת הודעה אפילו לא בפורום וגם לא באנונימיות. אתה צריך לשכנע את החברה שלך שאתה אוהב אותה , היא לא בטוחה באהבה שלך לדעתי... איך? עזרתי?

pony12

New member
אני לא מבין מה הבעיה

טוסי איתו שבועיים מראש תני לו לשבור את השיניים בלימוד שפה חדשה ואת לכי תהני לך בבוקר מתאילנד הקסומה תעשי מסז' תטיילי ותהני עד שהוא יגמור ללמוד אוז תמשיכו הלאה

../images/Emo24.gifנטורל!

מתוך קריאת הכתוב, הייתי אומר שהקושי שאתם נמצאים בו ואף עלולים להגדילו, נמצא בשורה השניה שבפנייתך. "אנחנו ביחד כמעט שנה,צמודיםכל השנה הזאת ומאוד אוהבים. יש בניכם קשר כזה שלפי מה שאת מתארת אין לכל אחד מכם את עצמו. אין את הפנאי,עיסוקים,תחביבים ,חברים וכו' רק של כל אחד מכם ללא השני. אישית הייתי מייעץ לכם לא להתעסק במי צודק או במי לא צודק.אלא יותר בלנסות ליצור את ההפרדה הנונה הדרושה לכל קשר בריא!. ייתכן ובפירגון לנסיעתו זו של חברך לפנייך, יהייה בה צעד ראשון בתחילתה של דרך חדשה ו"בריאה" יותר לזוגיות בכלל ולזוגיות שלכם בפרט! עידן מיליצ'ר

noosi

New member
maybe she fears something else

hi guys, i am going to try and explain myself carfully. can it be possible that the girlfriend is worried about you being in crazy thailand by yourself without her ? maybe it is not realy about having the adventure together from the begibing but about being worried that you will be by yourself in a far east exotic place. what i see here is a question of feeling insecured in a realationship .after being glued to one another for a year .

2lee

New member
איזה שפות הוא אוהב בדיוק??

תשמעי עם כל הכבוד לאהבתו לשפות ולשונות יש לי הרגשה שמדובר במשהו אחר.המון גברים נוסעים לאחרונה לתאילנד .......מעניין למה??חויות עם בחורות תאילנדיות במחיר שווה לכל נפש וגם מאד לגטימי שם. חוויה שקשה לגברים לוותר עליה זאת הסיבה לנסיעתו שפות ולשונות כן אבל בקטע אחר לגמרי

neutral1

New member
שפות טונליות בעיקרון

מרתקות אותי (רק הבחור כותב בשעה הזאת), כלומר הסינו-טיבטיות ודומותיהן, השפות בהן הטון הוא חלק מהמשמעות, דוגמא לשפה כזו היא באמת תאילנדית ולימוד השפה לא מתחיל בנסיעה עצמה לתאילנד אלא לפני. חלק מחומר הלימוד כבר אצלי. התכנון הוא ל-10 שעות לימוד מדי יום, בסה"כ, לא כולל זמני נסיעות וזמן חזרה על החומר בערב, וזאת כדי להוציא את המקסימום מהשהות. זה נשמע לך כמו מאמץ שאני עושה אותו בשביל שאני אנסה להשחיל איזה תאילנדית שם במעט זמן הפנאי שיהיה, כאשר יש לי בבית מישהי שהיא בערך האידאל הנשי שלי מכל בחינה? (בכל זאת יש לי סיבה שאני נמצא בקשר צמוד כמו שכתבנו למעלה, כבר שנה) נעלבתי ממך 2lee, מההנחה הסקסיסטית הגורפת שעשית לגבי.

cholem

New member
אישה קטנה ותלותית

שלא יודעת לתת לבן הזוג שלה את המרווח שהוא זקוק לו כדי לצמוח.

למעלה