בעיה בהתקנת Win98

Professional

New member
בעיה בהתקנת Win98

האם ניתן להתקין חלונות 98 על לוח אם עם צ'יפסט Nforce 4 וsocket 939 של מעבד אתלון 64. לוח האם הזה עובד עם כרטיס מסך Pciexpress gforce 6600 128MB. משום מה ההתקנה נתקעת בהתחלה מיד לאחר סריקת הדיסקים. מישהו התקין פעם והצליח ?

syntax

New member
יש לך לוח טוב..

למה להתקין 98 ? ? ? הוא לא ידע לנצל את המשאבים של המערכת .... לפי מיטב ידיעתי ( תקנו אותי אם אני טועה ) WIND0WS 98 לא יודע לנהל את הזיכרון כמו שצריך...ובטח לא יודע לנצל את כל משאבי המעבד (HT) וכו... תתקין XP ומקסימום תתקין עליו VM עם 98... בהצלחה...

Professional

New member
הבעיה היא שצריך להריץ חשבשבת

והחשבשבת היא גירסת דוס. כך שיש שני דיסקים נשלפים אחד מותקן עליו XP ועל השני אני רוצה להתקין 98. וכל פעם לעבוד עם אחד מהם לפי הצורך. מכיוון שהדיסק השני מיועד בעיקר לעבודה עם החשבשבת, לא איכפת אם הוא לא מנצל את כל היכולת של המחשב. VM היא תוכנה מאוד יקרה. יש אולי תוכנה דומה חינמית ???

ערן-S

New member
שאלה

ניסית להריץ ב: Compatibility Mode ? יש מוצר שאמור לתמוך בדיוק בצורך הזה על גבי XP/200 ושות' Tao HebrewXP -> http://www.taocomputers.com/downloads.asp לא חינמית אבל שווה לברר

syntax

New member
לפי מיטב...

ידיעתי לחשבשבת יש פיתרון חדש ומעולה לXP עם דוס... גם לי היתה את אותה בעיה אבל חשבשבת נותנים פתרון לזה... כדאי לברר...לא בטוח אם זה חינמי או לא אבל כדאי לבדוק . בכל מקרה זה עובד נהדר, זה פלג הגנה כזה ( אני חושב USB) שנותן לXP כל מיני פונטים עבריים או משהו כזה.. ככה תוכל להתקין WIN XP ולעבוד איתו גם על החשבשבת...את הדיסק הנוסף תוכל לשמור כגיבוי
בהצלחה.

Professional

New member
מכיוון שהלקוח כבר הפסיק את התמיכה

השנתית (שעלה לו כמה אלפי שקלים כל שנה) אז לפי חשבשבת הוא אמור לשדרג לגירסת דוס יותר מתקדמת ולקבל פלאג מיוחד שיאפשר עבודה תחת XP. הבעיה היחידה זה המחיר (חצי ננמיר של תמיכה שנתית בתוספת כ 75 דולר) שמגיע לכמה אלפי שקלים. אני מחפש בשבילו פיתרון חינמי או יותר זול. מכיוון שיש לו כבר 98 אין הגיון לשלם על תוספת לXP חצי ממחיר של מחשב פשוט יחסית (שעדיין מאוד חזק). עדיף כבר לקנות מחשב כזה להתקין עליו את ה98 ולעבוד עליו רק עם חשבשבת.

פוֹלי

New member
תכלס...

זה ביזבוז משווע של מכונה חדשה וחזקה אם השימוש העיקרי שלה הוא חשבשבת... אני זרקתי מכונה פשוטה (P3 128 זיכרון), כזאת שאני לא אשים ליוזר לעבודה רגילה שעליה דחפתי את כל התוכנות דוס שצריכים בהנהלת חשבונות, חשבשבת, זמן אמת ועוד כהנא וכהנא...

Professional

New member
זה לא עובד טוב גם לאחר שהצלחתי

לגרום לו להציג גופני דוס בעברית. והתוכנה של טאו עולה כ - 600 ש"ח שזה בערך חצי ממחיר של מחשב פשוט חדש ומחיר כזה לא כדאי. תודה על התשובה בכל אופן.

zarn

New member
נסה את DosBox

הבעיה החמורה ביותר שתתקל בה תהיה מן הסתם הדפסה, שכן DosBox מיועדת לגיימרים.

Professional

New member
האם היא יודעת לאפשר גישה לשרת ?

ההדפסה מאוד חשובה כי זה נועד לתוכנה של ניהול חשבונות. מה גם שסביר שתהיה בעיה עם העברית. (אבל את זה אפשר אולי לעקוף)

Zarnivop

New member
למה אתה מתכוון ב"גישה לשרת"?

אם כוונתך לשרת קבצים - לכל כונן ממופה גם DosBox יודעת לגשת, פשוט צריך להגדיר לך ב DosBox.conf. זה מוסבר שם בקובץ ה ReadMe

למעלה