בעיה בהתקנת לינוקס

• פותח הנושא tcl
  • פורסם בתאריך

tcl

New member
בעיה בהתקנת לינוקס

אני יודע שזה קצת לא בנושא אבל אני יודע שיש פה הרבה מומחים אז חשבתי שמישהו יוכל לעזור לי: ניסיתי להתקין לינוקס SLACKWARE 7.1 ותהליך ההתקנה אמר שהכל בסדר ושצריך להדליק מחדש את המחשב כדי להריץ את מה שהתקנתי אבל שאני מדליק מחדש אני מקבל: stage 1 והמחשב לא זז התקנתי מחדש מספר פעמים ואו שאני מקבל אותו דבר או שאני מקבל מסך מלא 1g ללא הפסקה שממלא לי את המסך האם זה בגלל שהיה לי מנדרייק 7.2 לפני זה? מה לעשות כדי לפתור את הבעיה? בתודה מראש TCL

nebbuchadnezzar

New member
לינוקס

לא נתקלתי בבעיה כי לא התקנתי slackware אבל זה נשמע כמו בעיה בקבצי איתחול. האם השתמשת בRDISK ואם כן האם מחקת את הPARTITION הקודם?? מה בנוגע ל MBR??

S-G-T

New member
...

היי - אתה קופץ יותר מידי קדימה - עזוב לבינתיים את slackware תתקין דברים יותר קלים כמו redhat ו mandrake ...

tcl

New member
לא אני לא

היה לי מנדרייק וזה פשוט מעצבן! רוב הדברים שהתרגלתי להריץ ב shell accounts פשוט לא נמצאים שם וגם אני מעדיף משהו שיעבוד יותר על טרמינלים ולא רק GUI עדיין לא עניתם לי את השאלה כי אני עשיתי פורמט למחיצות הקודמות TCL

tcl

New member
לא משנה...

לא צריך אל תענו הבעיה נפתרה התקנתי את LILO על ה MBR כדי שה-LILO הקודם לא יציק לי TCL

nebbuchadnezzar

New member
מה לא משנה??

זו התשובה שעניתי לך מקודם RDISK מתייחס לFILE SYSTEM ולMBR ולא קשור לפירמוט המחיצות תקרא את התשובות ביותר תשומת לב

tcl

New member
זה עדיין לא עזר לי לגמרי

בניסיון הראשון שלא מחקתי את המחיצות הקודמות ה- LILO הקודם עדיין עשה לי בעיות ורק אחרי שעשיתי מחיצות חדשות עם cfdisk וגן התקנתי את LILO ל- MBR רק אז זה עבד. למרות שזה נראה גם לי מוזר, שני אלה נדרשו ולא רק אחד מהם TCL

tcl

New member
תקרא...

מנדרייק ממש לא יציבה לעומת סלאקוואר שלא לדבר על זה שהם מצפים שאתה תעשה הכל דרך X שזה בכלל לא מה שאני רוצה לעשות. אני שהתרגלתי שמתי שמתקינים לינוקס אפשר בכיף ללחוץ על התקן הכל ולקבל את כל התוכנות שהטרמינל שלי צריך אבל גיליתי שהם ביזבזו לי מאות מגה בייט על מישחקים ותוכנות לX שלא עובדות ב-prompt! מה אני צריך בכלל להשתמש בX? בשביל GUI יש לי את חלונות! אני מקווה שהבנת מה אני לא אוהב במנדרייק ולמרות שאת הדברים האלה אפשר לפתור בקלות אני עדיין מעדיף הפצה שמצפה שהמשתמש ידע שבכלל יש prompt TCL

S-G-T

New member
צומת דרכים

אני ניצב בצומת דרכים : 1)האם לרדת אליך בגלל הבורות שלך - תבין בהמשך 2) להסביר לך (או לנסות) למה ומה טוב - אני (ואתה) בוחר ב 1 - לא סתם ....2 : אף אחד לא מכריח אותך לאנסטל את איקס - אתה יכול להשתמש ב ``פרומפט`` (shell) גם בלי לגעת באיקס - הנקודה החשובה היא ש סלאקוור יותר קשה ! נקודה - ואם יש לך בעיות בהתקנה שאתה לא יכול להתמודד איתן לבד - ואאי אז בכלל חבל אל הזמן - אני אישית אוהב את freebsd פחות את slackware עוד פחות את turbo וכל השאר זה איכסא - אבל בתור התחלה - אל תקפוץ ל אוורסט - ותאמין לי היא מספיק יציבה - בשבילך ...

tcl

New member
...

S-G-T לא נראה לי שקראת את מה שכתבתי אני אמרתי שאני לא רוצה להשתמש בהפצה שחושבת שאתה הולך להשתמש רק בX זה כמו להשתמש בחלונות כדי לפתוח שם את חלון הדוס - אף פעם לא תהיה לזה תמיכה כמו שיש לGUI וזה בדיוק מה שאני לא רוצה אם יש לך בעיה עם ההעדפות שלי לך שחק עם הBSD שלך ותהנה מי אמר שכל מה שאתה מחליט הכי טוב? אני יודע שאתה מבין בחומר אבל אני יותר בטוח שאתה לא מבין הכי טוב בחומר TCL

s-g-t from wark

New member
:)

אף פעם לא אמרתי שאני יודע הכי טוב את החומר(אפילו לא מתקרב) הראתי לך מה אני אוהב כדי שתבין בערך את רמות הקושי - mandrake redhat suse לדעתי ממש חרא - אבל הם הכי טובים להתחלה - אגב - מה הקטע של זה שאתה חושב שהם רוצים שתעשה הכל דרך איקס ?

tcl

New member
.....

אני מקווה שראית ש80% מהתוכנות שבאות אם זה הן לאיקס אם אני לא טועה גם הגדרות המחדל הן איקס אבל בslackware לדוגמא הם ממש לא מתייחסים לאיקס וזה מה שאני מחפש שאני התחלתי לבדוק איזו תוכנות באו לי עם דיסק ההתקנה ודיסק התוכנות ראיתי שיש תוכנות שאמורות לעשות דברים מגניבים אבל שניסיתי להריץ אותן הן אמרו לי שהן לאיקס, ולמרות שאני יודע שלחלקן יש גם התאמות למצב ה``טקסט`` ההתאמות לא נמצאות שם מקווה שהבנת את נקודת הראיה שלי TCL

tcl

New member
וגם..

אני ממש שמח לראות מה אתה עושה בעבודה :) TCL

S-G-T

New member
:)

די מגניב - הרשת שם היא frame relay - כמו שכתב ה sec guru שלנו בפורום:) והמבין יבין ... תשמע אנ יכותב כאשר אני מוריד ב turbolinux סרט פורנ* ממש פצצה - ארררר אופס :) - סתם !!! אני מוריד כול מיני source קודים ובנתיים אין לי מה לעשות עז ... ועוד משהו : תעשה כמוני - אפשרי בכל לינוקס : תתקין לינוקס ממש כימעט בלי כלום - אם אקס או בלי - וכל מה שאתה מעוניין בו תוריד את ה source code תעשה קומפילצייה ו - וואלה !

למעלה