בעיה בהצגה של דפי ASP

ד ו ב י ר

New member
בעיה בהצגה של דפי ASP

ב"ה שלום אני מצמיד לכאן קובץ קטן של קוד ASP שהעתקתי מאיזה ספר. אני ניגש אליו מהדפדפן, והוא מציג לי רק את הדברים ששייכים ל html ולא מה שמייצר מנוע ה ASP. אם מישהו יכול להסביר לי איך לגרום לקוד להתבצע, אני אודה לכם מאוד. תודה רבה מראש הערה: שיניתי כאן את הסיומת של הקובץ ל txt כי לא ניתן להצמיד קבצים אם סיום aspx, אבל אצלי זה כמובן עם סיומת aspx.

ד ו ב י ר

New member
הערה נוספת

למעשה הדפדפן כותב בשורת מצב: "בוצע אך יש שגיאות קוד בדף"

Zeliran

New member
תנסה..

מותקן אצלך asp.net? אם אתה משתמש ב vs.net תבדוק באפשרויות הפרויקט אם אתה נותן לו לקמפל גם asp.net

ד ו ב י ר

New member
עדיין בבעיה. יש לי

Visual Studio .NET וניסיתי לפתוח פרוייקט web application (אחד מהפרוייקטים של VB), והמחשב אומר לי שאני לא יכול לפתוח כזה פרוייקט כי אין לי את ASP.NET. (אני חושב שזה קצת מוזר כי אני התקנתי את כל ה Visual Studio. האם יש משהו נוסף שצריך להתקין? הערה: אחרי שסיימתי להתקין את ה VS לא המשכתי להתקין את העידכונים האחרונים, אבל לא נראה שזאת הבעיה. תודה רבה מראש

ד ו ב י ר

New member
תיקון קטן...

ניסיתי עכשיו לפתוח עוד פעם את הפרוייקט, והשגיאה המודייקת היא:
THe specified server isn't running asp.net 1.1​
ועוד כמה מילים. מישהו יכול להסביר לי איך לפתור את הבעיה? (אני לא יכול לעשות את מה שהצעת, כי אני לא יכול לפתוח פרוייקט בכלל. תודה רבה מראש

Zeliran

New member
....

הפרויקט שניסת לפתוח כנראה נבנה עם framework 1.1 בעוד שלך כנראה עדיין יש את גרסאה 1.0 תנסה לעדכן אותה..

ד ו ב י ר

New member
אוקיי. פתרתי את הבעיה שלי ואני

מעלה את הפתרון לטובת הכלל. מה שקורה הוא שכשמתקינים את VS לא תמיד מותקן ASP.NET 1.1 כמו שצריך, ולכן צריך לרשום אותו. מה שעושים הוא, נכנסים ל command prompt של VS (תחת התפריט תכניות->Microsoft Visual Stuio .NET-> Tools) ושם רושמים aspnet_regiis -i, וכך זה נרשם במחשב. עשיתי את זה אצלי ועכשיו הדפים עובדים ואפשר לפתוח פרוייקטים. לפרטים נוספים אני מוסיף קישור לכתובת שנתנה לי את הפתרון. בכל אופן תודה רבה על העזרה

ד ו ב י ר

New member
מה שבכל זאת לא ברור לגמרי הוא

מה היה קורה אם לא היה לי את Visual Studio .NET. אני לומד את הנושא הזה עכשיו עם הספר 'ASP.NET סדנת לימוד' של הוד עמי, ולפי מה שכתוב שם, לא חייבים את ה VS. אם יש לכם מה להוסיף בנושא, אני אשמח לשמוע.

Zeliran

New member
....

באמת לא חייבים את ה vs.net כדי לקמפל קוד... כל מה שצריך בעיקרון זה את ה SDK ועורך טקסט (גם הכתבן יספיק
) כדי לבצע את מה שעשית לא חייבים להכנס אל ה vs.net commmand prompt, יכלת גם להכנס לתיקייה שבה נמצא הקומפיילר (קובץ ה csc.exe) ומשם להריץ את הפקודה, ובצורה הזאת היא היתה עובדת גם עם command prompt רגיל..

למעלה