בעיה בהנקה

elin34

New member
בעיה בהנקה

יש לי תינוק בן חודשיים עד עכשיו ינק טוב משני הצדדים, בשבוע האחרון הוא לא רוצה לינוק מהצד השמאלי, כשאני נותנת לו את השד הזה הוא מתחיל לבכות ולהתנגד ואילו מהצד השני אוכל בצורה טובה ובתאבון רב. מה לעשות לפני שיגמר לי החלב בצד הזה??

בעיה בהנקה

נסי לחשוב האם השתנה משהו בשבוע האחרון- האם היתה דלקת בצד שמאל? או האם פרץ חלב גרם לתינוק להשתנק בזמן ההנקה? או האם הוא מסרב בכל שעות היום או רק בשעות מסויימות? האם, לא בזמן הנקה, בנך מסובב את ראשו לצד שמאל או שהוא נמנע מכך? בינתיים את יכולה: 1. לנסות לחבר אותו אל צד שמאל בתנוחת-צד ("פוטבול"). כלומר, שהוא שוכב מתחת לבית השחי השמאלי שלך, רגליו מאחורי גבך, כך שהוא בעצם שוכב באותה תנוחה כאילו הוא יונק מצד ימין. 2. נסי להניק אותו מצד שמאל כשהוא ישן (לילה/צהרים) או כאשר הוא רק מתעורר משינה. פעמים רבות תינוקות בזמנים כאלה פחות שמים לב. 3. אם שום פטנט לא עובד- לפחות שאבי מצד זה עד שתתברר הסיבה ויימצא פתרון.

elin34

New member
תודה על התשובה

אין לי דלקת או כאבים, ההבדל שאני יכולה לחשוב עליו זה שבשד השני יש יותר חלב כל הזמן ובזה פחות.אני באמת נותנת לו את הצד השמאלי כשהוא קם מהשינה ועוד לא מפוקס לגמרי והוא לוקח אבל במצבים אחרים צרחות אדירות. יכול להיות שזה קשור לכמות החלב בשד? והאם יש דרך לשפר את זה?? תודה!

בבקשה

קודם כל- יופי שאין דלקת או כאבים. לגבי תנובת החלב- אף אחת מאיתנו אינה סימטרית לגמרי, ונשים רבות מבחינות בהבדל בתנובת החלב בין 2 הצדדים. הבעיה היא, כאשר מנציחים ומחמירים את המצב על ידי האכלת התינוק מהצד השופע יותר.במצב כזה מתחיל תהליך שבו אנחנו מאכילות יותר מהצד השופע, פחות מהצד הפחות-שופע, הצד הפחות-שופע מייצר פחות, התינוק מתעצבן כשיונק ממנו, אנחנו מעבירות אותו לצד השופע, וכולי וכולי. על מנת לאזן- 1. הניקי מצד שמאל (הפחות שופע) כמה שיותר, בכל זמן שבנך מסכים. 2. נסי להניק בתנוחת הצד, שתיארתי בתשובה הקודמת. אולי תצליחי "לעבוד" עליו בחלק מהפעמים. 3. אחרי הנקות, ובעיקר אם לא ינק מצד זה- שאבי עד שמפסיק לצאת חלב והמשיכי לשאוב "על ריק" עוד מספר דקות. כך תאותתי לגוף כי יש צורך להגביר את הייצור בצד זה. בהצלחה

elin34

New member
שאלה נוספת - פליטות רבות רבות...

קטנטון שלי פולט הרבה מאוד אחרי האוכל, הוא ממש עושהשלולית על הריצפה בחלק מהמקרים , הוא עולה טוב במשקל אבל בכל זאת הוא נראה סובל מהפליטות, הייתי אצל רופא שאמר שכל עוד אני מניקה והוא עולה במשקל זה בסדר . אני לא מצליחה להגיע למצב שהוא עושה גרעפס כי הוא פולט לפני כן, למרות שאני מחזיקה אותו עלי ומזיזה כמה שפחות. לפעמים נראה שהוא פלט כל מה שהוא אכל, לא נראה לי שמדובר בעודפים כי זו כמות גדולה. איך אפשר להקל על הפליטות ??

הבהרות

תינוקות רבים פולטים, ולמרות שעל הרצפה והבגדים זו נראית כמות גדולה- בעצם הם פולטים מעט מאוד. נסי לקחת כף חלב (רגיל, כמובן- לא נבזבז חלב אם על ניסוי) ושפכי על הרצפה (כדאי בדיוק לפני שמגיעה העוזרת). תתפלאי לגלות איזה שטח כף חלב מלכלכת. מדוע את חושבת שהוא סובל? האם ניסית לעצור אותו ולאפשר לו לעשות גרעפס בשלב מוקדם יותר? לרוב- אם הפליטות הן רק "בעיית כביסה", התינוק עולה במשקל, מספק די חיטולים רטובים ויציאות, רגוע בין הנקות ולא צורח בכל פליטה- אין זו נחשבת בעיה, והתופעה חולפת עם הזמן.

elin34

New member
פליטות...

קודם כל המון תודה על התשובות המעולות, זה עוזר מאוד מאוד. אני לא מצליחה לגרום לו לעשות גרעפס אני מניחה אותו על הכתף וטופחת על הגב ועדיין הוא לא עושה גרעפס אולי יש דרך בה הוא כן יעשה גרעפס?, הוא פולט אפילו אחרי שעתיים שלוש מהארוחה, אני משתדלת לא להשכיב אותו אחרי האוכל, אם אני משכיבה הוא פולט אחורה על כל הפנים שלו ומכוסה כולו בחלב. אני שמה לב שבימים בהם הוא פולט פחות הוא רגוע יותר משמעותית, ובימים בהם הוא פולט המון הוא בוכה יותר ולא רגוע.

עוד הבהרות

האם הוא בוכה לפני הפליטה, ממש עם הפליטה או בלי קשר? האם הוא פולט או מקיא "בקשת"? אולי כדאי לך לגשת לרופא אחר לקבל עוד חוות דעת?

elin34

New member
תשובות

כשהוא פולט זה לא בקשת, אלא על הריצפה או על הבגדים תלוי בתנוחה בה הוא נמצא, אבל כמות מכובדת. באופן כללי בימי הפליטות הרבות הוא פחות רגוע ונראה די סובל, בזמן הפליטה הוא לא בוכה. הייתי אצל שני רופאים ושניהם אמרו אותו הדבר. אחד מהם אמר שאולי יועצת הנקה תוכל לסייע בנושא. האם זה הגיוני לפלוט כ"כ הרבה זמן אחרי ארוחה - שעתיים ואף יותר?

מינימי2

New member
פליטות

בן כמה התינוק שלך? אצל תינוקות צעירים מאוד הסוגר המקשר בין הושט לקיבה לא מספיק מפותח ולכן קל לתוכן הקיבה לחזור ולעלות בחזרה. זה יכול להיות הגורם לפליטות בשלבים הראשונים ועם הזמן זה עובר. האם ייצור החלב שלך גבוה? האם הזרימה חזקה? אם כן, ייתכן שהתינוק שלך מקבל הרבה חלב במהירות גדולה, מה שגם כן עלול לגרום לפליטות, וכדאי לנסות להאט מעט את הזרם (להישען אחורה, ללחוץ מעט על השד בתנוחת מספריים בדקות הראשונות - אצבע מעל הפיטמה אמה מתחת). ישנן סיבות נוספות הגורמות לתינוקות לפלוט (רגישות לאחד מהמזונות שהאם צורכת, החשודים העיקריים הם מוצרי החלב). אם את אומרת שהוא גם לא רגוע בימים בהם הוא פולט הרבה, אולי כדאי לנסות ולבדוק עם עצמך אם יש קשר בין מזונות שאת צורכת לתגובות האלו של התינוק. אחת הדרכים להתמודד עם פליטות מרובות היא להניק לעיתים קרובות יותר. כאשר התינוק יאכל לעיתים קרובות יותר הוא יאכל כמות קטנה יותר מה שיכול להפחית את הפליטות. נסי גם להניק בתנוחה בה התינוק חצי יושב או כאשר הוא נמצא מעלייך כשאת נשענת אחורה. האם את מציעה את שני הצדדים בכל הנקה? האם הפליטה מתרחשת לפני שסיים את הצד הראשון? אם כן, הייתי מנסה להניק בתנוחה זקופה יותר, במידה ואכן יש זרימת חלב מהירה נסי להניק כשהוא מעלייך או ללחוץ על השד בדקות הראשונות כדי להאט את הזרימה, למנוע בליעת אויר מוגזמת שמגבירה פליטות. רק לאחר שהוא מסיים מיוזמתו את הצד הראשון הרימי לגרפס והציעי צד שני. אם הפליטות ימשיכו להטריד אותך הקשיבי לעצמך ולתינוק שלך וגשי להתייעצות ביועצת מוסמכת או בגסטרולוג ילדים כדי לבדוק מקרוב מה קורה

מינימי2

New member
ועוד הערה

אם תוך כדי הנקה מהצד הראשון נראה לך שהוא לא רגוע, מתפתל או חסר מנוחה נסי להפסיק, להרים אותו לזמן מה כדי לאפשר לו לשחרר אויר אם בלע, והחזירי אותו לאותו הצד.

למעלה