בעיה בהילוכים

• פותח הנושא yocmm
  • פורסם בתאריך

yocmm

New member
בעיה בהילוכים

שלום, יש לי 2 בעיות בהילוכים. בעיה ראשונה, ההילוכים מקדימה לא עוברים בקלות בין הילוך שני לשלישי (הכי קשה), או בין שלישי חזרה לשני.אים אני משחרר את המגביל, אז השרשרת נוגעת במעביר, כך שאני לא חושב שזו הבעיה. מכיוון שזה לשני הכיוונים, אני גם לא חושב שזו בעיה בכיוון. בעיה שניה, שיכול להיות שהיא קשורה, כאשר אני בהילוך שלישי מקדימה, עד הילוך רביעי, אין בעיה. כאשר אני מוריד הילוך מאחורה (להילוך קל יותר) השרשרת משתפשפת בכלוב של המוביל שרשרת. אין את הבעיה הזו בפלטה השניה, בכול הקסטה. ההילוכים הם של שמנו(דאור) הקסטה האחורית, והפלטות הקטנה והבינונית כמעט חדשות. הפלטה הגדולה משופשפת יותר (האמת, דיי הרבה יותר). יכול להיות שזו הסיבה לשתי הבעיות? אני לא מבין איך זה יכול לגרום לבעיות האלו, אך אני לא מוצא שום רעיון אחר.

rubber duck

New member
יכול להיות שתי בעיות שונות ויכול להיות אותה

הבעיה נתחיל מהבעיה השניה כשאתה נמצא בפלטה הגדולה מלפנים ומנסה לעבור לפלטה מהגדולות מאחור אתה במה שנקרא הצלבה אסורה כמו שזה נראה לי זה גם קשור לבעיה הראשונה שהצגת אם כי יכול להיות שהבעיה הראשונה קשורה דווקא לכיוון הילוכים קרא את הכתבה המקושרת בגרופי שרון

yocmm

New member
טוב, אז ככה

את בעיית ההעברה, נראה לי שהלצחתי לפתור ע"י קירוב המעביר לפלטה. עוד לא הספקתי *ממש* לבדוק את זה, אבל נראה שזה עזר. לא החשבתי את השילוב של פלטה גדולה מלפנים, וכל החצי ה"גדול" יותר של הקסטה כשילוב אסור. לא נורא. עים זה אני יכול לחיות. שאלה נוספת. מה ההבדל בין גריז אדום "רגיל" שאני יכול לקנות בכמה שקלים בודדים, לגריז למייסבים שעולה פי כמה וכמה. האים ניתן להשתמש הגריז אדום, לדוגמה, כדי לגרז את הנאבות?

למעלה