בעיה בהורמונים

reuthi

New member
בעיה בהורמונים

הי,
יש לי בעיה כללית הורמונאלית שמתבטאת בכל מיני תחומים - ממחזור לא סדיר, כאבי בטן, אקנה באזור הסנטר וצסטות/פרונקלים באזורים של האוזניים והצוואר בעיקר) ועד דלקות שבאות והולכות בבלוטת התריס.

בעיקרון הרפואה הקונבנציונאלית מציעה בעיקר גלולות, פתרון שאני פחות נוטה להסכים איתו.
ניסיתי בעבר דיקור סיני אך זה לא עזר.

יש לכם אולי רעיון מה יוכל לפתור את הבעיה?
ואם יש, אז אולי גם המלצה על מטפל באזור ירושלים?

תודה,
רעות.

erez1100

New member
שיח אברהם

שלום,
נשמע לי שהפיתרון לבעייתך טמון בצמח המרפא שיח אברהם או מה שנקרא ויטקס אגנוס קאסטוס.
ויטקס אגנוס קאסטוס / שיח אברהם הוא צמח מרפא יעיל ביותר ונמצא בשימוש נרחב ברפואה הנטורופתית ומקווה במקרים רבים קו בחירה ראשון לבעיות מהסוג שאת מתארת, לפני דיקור או דברים אחרים.
.

0 אור 0

New member
ממליצה מאד על רפלקסולוגיה +

לטעמי,
הרפלקסולוגיה היא השיטה העוצמתית ביותר לטיפול ואיזון בבעיות הורמונלית. לעתים כשמדובר בבעיה מאד מורכבת אני משלבת צמחי מרפא לתקופה מסויימת (אחד מהם יכול להיות שיח אברהם שהוזכר מעלי, אבל צמחי מרפא דורשים התאמה לאחר אבחון + מעקב, ולא לקחת על סמך התויה כללית )
2 הערות חשובות ביותר:
א. הסיבה שרפלקסולוגיה מתאימה מאד לאיזון ההורמונלי היא בגלל שהעבודה יוצרת תהליך איזון טבעי - תהליך זה לוקח זמן, ולעתים במקרים בהם הבעיה מקובעת שנים רבות ההשפעה תיראה אחרי יותר מסדרת טיפולים אחת (במקרה שלי שבעקבותיו הגעתי לרפלקסולוגיה - אחרי הסדרה הראשונה של טיפולים עדיין לא היה שום שינוי מדיד, רק תחושה דקיקה ביותר רמזה לי שמתחיל שינוי בכיוון הנכון, ואז החלטתי לקחת את הסדרה השניה שבעקבותיה חל השינוי שממש הציל את איכות חיי).
ב. מן הראוי לציין שגם לרפואה סינית כלים מצויינים לטפל בבעיות הורמונלית - הסיבה שאני מעדיפה רפלקסולוגיה היא דוקא כי השינוי יותר איטי ולכן לא יוצר מהפכים וסערות בגוף שמחפש את האיזון.
לכן, נראה לי שהנסיון שלא צלח להיעזר בדיקור, לאו דוקא מעיד על אי התאמת השיטה - יתכן שהמטפל לא מספיק מיומן, או יתכן שלא ניתן מספיק זמן לתהלך הטיפול . אפשר לראות דוגמא לכך בטיפולים בקופת חולים בהם את מגיעה ל 4-5 טיפולים אצל "מדקר" שלא קיבל את האפשרות לבצע אבחון מלא, לקבוע את האסטרטגיה הטיפולית, לעקוב אחריה ולשלב בטיפול המלצות נוספות מתחום הרפואה הסינית כמו תזונה או צמחי מרפא או תרגילי צ'י קונג שתמשיכי אתם בבית
לכן, ההמלצה שלי היא שאם את מוצאת מטפל טוב באיזור מגוריך - מטפל כזה חשוב יותר מהשיטה

0 אור 0

New member
ועוד משהו

עד שתקבלי המלצות ספציפיות ממטפל שעובד אתך,
תנסי לשמור על תזונה קרובה כמה שיותר לטבע - הרבה פירות וירקות, במצב טרי ככל האפשר ואם אפשר אורגניים,
אבל יש להוריד את המזונות הגויטרוגנטיים שפוגעים בבלוטת התריס: ברוקולי, כרובית, כרוב, סויה, כרוב סיני, קולרבי, לפת, כרוב ניצנים, חרדל, ויש אומרים גם דוחן וצנוברים - אסור לאכול מזונות אלו טריים !!
פחמימות ריקות להחליף בדגנים מלאים, לשלב קטניות בתפריט,
כמו כן חשוב מאד לוודא שאת צורכת את כל חומצות השומן החיוניות: לאכול שמנים בריאים כמו אגוזים ושקדים, אבוקדו, טחינה גולמית ולהחליף שמנים מזוקקים בשמנים מכבישה קרה.
השינוי התזונתי הזה, חשוב מאד כדי לאפשר לגוף שלך להתגבר על דלקות ולהכיל את השינוי במערכת ההורמונלית ולאפשר אותו

hal767

New member
בעיות הורמונליות

קישור למאמר שלי.

http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=205082

ככלל, מה שאת מתארת בשאלתך הם סימפטומים של הבעיה, כלומר, התוצאה של הבעיה, ומה שמציאים ברפואה המערבית הינו טיפול סימפטומטי מזיק ומחליא.
הנכון, לדעתי, הוא טיפול שורש שיאפשר לגוף להשתמש בכוחות הריפוי הטבעיים שלו כדי לרפא את עצמו, כלומר, לתקן את הליקויים. תני לגוף תנאים נכונים (תזונה טבעית, תחזוקה טובה) והוא יעשה את העבודה.

יעל ND

New member
איזון הורמונאלי

דיקור זה בהחלט אחד הפתרונות.
אם זה לא עזר, נסי הומאופתיה או צמחי מרפא. טוב מאד לשלב עם צבע ו/או קריסטלים. כמובן, להסדיר תזונה בהתאם לבעיה.

למעלה