בעיה בהגשת דוחות שנתיים

קרן210

New member
בעיה בהגשת דוחות שנתיים

שלום רב, יש לי בעיה כדלקמן: בשנת 2001 פתחתי תיק במס הכנסה כשוכרת חנויות הרוח' שטיפל בי וכל החומר היה מוכן אצלו להגשה נפטר כתוצאה עברתי לרוח' שונה שהתקשה לשחזר את כל החומר שלא נמצא לאחר מותו של רואה החשבון הקודם כתוצאה מכל זאת הרואה חשבון הגיש את הדוחות של 2001 2002 2003 רק לפני 3 חודשים אני בחו"ל כבר שנה ולא מקבלת דואר מהארץ בקשתי מהרואה חשבון הנוכחי שיבקש לבטל קנסות ויבקש שישלחו הדואר שלי אליו התברר לי כעת שהוא לא עשה זאת כתוצאה איני יודעת מה התשלום שעלי לשלם ואני בטוחה שהוטלו עלי הרבה קנסות הרואה חשבון מתנער מאחריות מכיוון שאני בחו"ל ולא עונה למיילים ולטלפונים שלי מה אתם מייעצים לי לעשות במקרה זה אני אובדת עצות...

קרן210

New member
נ.ב. שלחתי גם מייל באתר של מס הכנסה

לפני 3 שבועות ולא נענתי עדיין

isaacf

New member
פניה למס הכנסה

קודם כל את צריכה להמתין לתשובה של מס הכנסה מאחר ששלחת לפני 3 שבועות כנארה היא צריכה להגיע כל יום. במידה שלא ביטלו לך את הקנסות היתי פונה אישית לנציב מס הכנסה שהוא הסמכות לביטול הקנסות לפי פקודות מס הכנסה. ( במידה שאת המכתב שלך מס הכנסה באיזור מגורך לאהעביר לנציב או ממלא מקומו). כותב בפירוט כל מה שכתבת בפורום ולערכתי הנציב יאשר את בקשתך. במידה שמינית רו"ח והוא לא ממלא אחרי הוראותך במידה שלא מנוגדות לחוקים ולתקנות היתי שוקל החלפת רו"ח. יתכן מאוד שהרו"ח קודם כל ממתין לשומות ורק לאחר קבלת השומה הוא מעונין לפנות לנציב לביטול הקנסות שזאת דרך לגיטימית לעבודה.

קרן210

New member
הוא יקבל את השומות אליו למרות שלא

עדכן אותם לשלוח את דרישות התשלום אליו? כשדברתי איתו הוא אמר שיעדכן אותם ועכשיו ששאלתי אותו אם דרישות התשלום הגיעו הוא אמר שהם צריכים להגיע אלי ולא אליו, כאילו לא דברתי איתו בכלל... איך הם יגיעו אלי אם אני בחו"ל... או קיי אני אחכה באמת למייל ממס הכנסה תודה על העזרה

mstern

New member
לגבי עדכון הכתובת

אם הוא עדכן אותם, סביר שהדואר יגע אליו. אם יש לך כתובת בארץ על שמך, עדיף שתמסרי אותה לרשויות. בכל מקרה, אם את מתעסקת בכל זה, כנראה שבאמת יש פה איזשהו קצר בתקשורת בינך ובין הרו"ח שלך. רו"ח זה לא גרביים, לא מחליפים מיד, תדברי איתו ותנסי ללבן את הסוגיות. אגב, רו"ח שנפטר זו סיבה מספיק טובה לביטול קנסות.

אחד אחד

יש לך כתובת אמינה בארץ לקבלת מסמכים? למשל ההורים? הייתי פונה למס הכנסה במכתב (ולא רק באימייל) ומבקש מצב חשבון מפורט שיישלח לכתובת שלי (ביחד עם הודעה על שינוי כתובת) אחרי קבלת מצב חשבון יהיה מקום להמשיך ולחשוב מה הלאה אגב- ייתכן שגם בביטוח הלאומי (ואולי במע"מ) יש לך חובות, תבדוק גם את זה.

קרן210

New member
תודה לכולם

אני אנסה באמת לפתור הבעיות עם הרוח' ואם זה לא יפתר אני אנסה לפנות ישירות למס ההכנסה תודה שוב!

למעלה