בעיה בהארקה בדוד

R o n i G

New member
בעיה בהארקה בדוד

שלום, יש לנו דוד שמש, שלאחרונה הוחלף בו הפלאנג' וגוף החימום על ידי טכנאי. מהדוד עצמו, מאחד החורים שאמורים לשמש לברגים של הכובע שמגן על כל החשמל יש טפטוף מים (לא מהברגים של הגוף חימום) והוא אמר שאין לו מה לעשות עם זה כי זה לא מהגוף חימום. הוא גם חיבר את ההארקה שמשום מה הייתה מנותקת. בנוסף חסר הכובע עצמו שמגן על כל החשמל (אנחנו לא יודעים למה). לאחר התיקון הכל עבד נפלא, אבל אחרי כמה ימים הפעלת הדוד הקפיצה (פעמיים) את כל החשמל בבית (ולא מיד עם ההדלקה אלא כמה דקות אחרי שמדליקים את המתג). הטכנאי חזר, ואמר שיכול להיות שהנזילה מהחור מקצרת, ולכן החשמל קפץ. הוא הגיע ושינה כמה חיבורים בטיימר, ובין היתר ניתק את ההארקה (בעצם החזיר למצב הקודם), ועכשיו הכל עובד בסדר. הטכנאי אמר שניתוק ההארקה לא יכול לגרום להתחשמלות, ומה שחשוב זה להוריד את השאלטר של הדוד רק כשמגיע מישהו לתקן אותו. 1. האם העובדה שלא מחוברת ההארקה עלולה חלילה לגרום בדרך כלשהי להתחשמלות של מי שבא במגע עם המים בזמן שהדוד דולק או מכובה? 2. אילו השלכות מסוכנות נוספות עלולות להיות לניתוק ההארקה? 3. האם ניתן לבצע סתימה של הנזילה בדוד או שחייבים להחליף את כל המערכת? תודה וחג שמח!

avi5199

New member
כדאי להחליף את הדוד

אם הנזילה לא מהאטם של הפלנץ', זה אומר שיש חור בגוף של הדוד. במקרה כזה מחליפים את כל הדוד.

R o n i G

New member
הסבר ושאלה...

זה לא בדיוק חור בגוף הדוד שנוצר, זה חור קיים, רק שבד"כ יש שם ברגים של הכובע שמכסה את החשמל. אבל אין כובע, אז מאחד החורים יש טפטוף. השאלה היא באיזה מצבים מחליפים לגמרי דוד? איך אני אדע שאם טכנאי אומר לי "חייבים להחליף את הכל וזה עולה..." שזה באמת ולא סתם? (חוץ מלסמוך עליו לגמרי, הייתי רוצה לנסות לדעת קצת קודם...) כרגע ליתר ביטחון אנחנו מתרחצים כשהפקק בלוח החשמל מורד ליתר ביטחון כי אין הארקה. מה עושים?

avi5199

New member
זה מסוכן ביותר מה שאתה עושה.

כשהדוד דולק אתם יכולים להתחשמל ממגע עם הברזים בבית גם כאשר המים החמים סגורים. הברגים האלה הם ברגי פח שמחזיקים את המכסה בלבד, הם לא חודרים את גוף הדוד, אלא את הפח של הבידוד, כך שכאשר בורג כזה לא במקומו לא צריך להיות שם נזילה. הטיפטוף שיוצא מהחור הוא מהבידוד של הדוד, כי כנראה שכל המעטפת שלו מלאה במים והנזילה היא במקום אחר., בדרך כלל סדק בריתוך שבחלק העליון של הדוד משם מתחילות הצרות, המים ממלאים את המעטפת ויורדים למטה בין גוף הדוד למעטפת הבידוד שלו שעשויה מפח.

R o n i G

New member
ואז-

זה אומר שאי אפשר לתקן וצריך להחליף? ואם מחליפים, זה אומר שאת הכל או שאפשר להעביר את גוף החימום והפלאנג' החדשים? תודה!

avi5199

New member
הדוד שלך נוזל מהגוף ולא מהפלנג'

כבר כתבו לך את זה גם בפורום השני, אתה צריך להחליף את הדוד, אין ברירה. אסור בשום אופן לנתק הארקה. הארקה זה מה שמגן עליךועל המשפחה שלך מהתחשמלות וממות. ראיתי שמישהו כתב לך שמקבלים מכת חשמל כואבת אבל לא מתים מזה, זה שטויות !!!. לכל אדם יש סף רגישות אחרת, אחד יכול להרגיש הרגשה לא נעימה, ואחר יכול למות מדום לב מאותה מכת חשמל. תאמין לי שלא כדאי לך לחסוך אגורה בנושא בטיחות בחשמל.

למעלה