בעיה בדוד

R o n i G

New member
בעיה בדוד

שלום, יש לנו דוד שמש, שלאחרונה הוחלף בו הפלאנג' וגוף החימום על ידי טכנאי. מהדוד עצמו, מאחד החורים שאמורים לשמש לברגים של הכובע שמגן על כל החשמל יש טפטוף מים (לא מהברגים של הגוף חימום) והוא אמר שאין לו מה לעשות עם זה כי זה לא מהגוף חימום. הוא גם חיבר את ההארקה שמשום מה הייתה מנותקת. בנוסף חסר הכובע עצמו שמגן על כל החשמל (אנחנו לא יודעים למה). לאחר התיקון הכל עבד נפלא, אבל אחרי כמה ימים הפעלת הדוד הקפיצה (פעמיים) את כל החשמל בבית (ולא מיד עם ההדלקה אלא כמה דקות אחרי שמדליקים את המתג). הטכנאי חזר, ואמר שיכול להיות שהנזילה מהחור מקצרת, ולכן החשמל קפץ. הוא הגיע ושינה כמה חיבורים בטיימר, ובין היתר ניתק את ההארקה (בעצם החזיר למצב הקודם), ועכשיו הכל עובד בסדר. הטכנאי אמר שניתוק ההארקה לא יכול לגרום להתחשמלות, ומה שחשוב זה להוריד את השאלטר של הדוד רק כשמגיע מישהו לתקן אותו. 1. האם העובדה שלא מחוברת ההארקה עלולה חלילה לגרום בדרך כלשהי להתחשמלות של מי שבא במגע עם המים בזמן שהדוד דולק או מכובה? 2. אילו השלכות מסוכנות נוספות עלולות להיות לניתוק ההארקה? 3. האם ניתן לבצע סתימה של הנזילה בדוד או שחייבים להחליף את כל המערכת? תודה וחג שמח!

ניתוק הארקה

כמה שאני יודעת, אין שום בעיה עם ניתוק ההארקה. אף אחת לא יתחשמל מזה... אבל תמיד עדיף שתהיה הארקה מסיבות אחרות. וניתן לסתום נזילה בדוד, למה להחליף הכל?

cbr1100

New member
משהו השתגע כאן ??

לנתק הארקה מדוד חשמל ????? חס וחלילה ! אסור להתרחץ ולהשתמש במים החמים ב-כ-ל-ל !! צריך לקרוא דחוף לחשמלאי שיסדר את הדוד הזה. לא סתם יש הארקה, ובמיוחד בכל הנוגע לחשמל ומים. אם מישהו רוצה לסיים את חייו במקלחת - זו הדרך הבטוחה.

goanin

New member
מה?? לא מנתקים הארקה

אני לא יודע אם מתחשמלים בגלל זה או לא (נדמה לי שלא), אבל היא חשובה מאד.

לא יודעת מי הטכנאי שלך ,אבל כשאצלינו הדוד

קיצר ,הדבר הראשון שהטכנאי אמר היה לסגור את ברז המים החמים הראשי ,עד שהוא מגיע . אסור להשתמש בדוד ללא הארקה .זה מסוכן !!!!

R o n i G

New member
הסבר ושאלה...

כרגע ליתר ביטחון אנחנו מתרחצים כשהפפק (של הדוד) בלוח החשמל מורד בגלל שההארקה לא מחוברת. השאלה היא איך באמת אנחנו יכולים לדעת מתי צריך להחליף דוד? יש בדוד את המקום שאליו מתברג הפלאנג', ויש כובע שמכסה אותו שגם לו יש חורים שמבריגים. העניין הוא שאין את הכובע הזה ומאחד החורים של הברגים שלו יש טפטוף. כנראה שאת הכובע הסירו בגלל שהיה את הטפטוף הזה גם כשהיו ברגים שם (זו השערה, אנחנו קיבלנו את הדוד בלי כובע). אז איך אפשר לדעת? (לפני שמביאים איש מקצוע שיגיד "צריך להחליף את הכל וזה עולה..." אני מעדיפה לנסות להבין קצת...) תודה!

R o n i G

New member
שכחתי שורה

פשוט כי הטפטוף הוא ככל הנראה על ענייני החשמל וזה גורם לקצר... (ובגלל זה אנחנו מורידים את הפקק כדי שלא יהיה זרם בזמן שאנחנו מתקלחים).

העצה היחידה שאני יכולה להעביר לך -היא למצוא

מישהו אמין (לא מבינה בנושא חשמל בכלל) .יודעת רק שאצלינו תיקנו דוד ישן בן 10 ש' ,והטכנאי קבע מיד שאין צורך להחליף את הדוד אלא רק לתקן . תבררי אצל שכנים /קרובי משפחה על מישהו שסומכים עליו .

למעלה