לא זה לא יעבוד (בברירת המחדל)
לא ניתן לשחזר מסד נתונים של גרסה מלאה ל EXPRESS אבל יש דרכים לעקוף את הבעיה כמו תמיד (ראה בהמשך*)
בכל מקרה, אם אתה נותן שירותים חיצוניים לחברה שמחזיקה שרת מסויים אתה חייב להחזיק אותה גרסה או יותר טוב. מי שנותן שירות חיצוני צריך להיות יותר ולא פחות ממי שנותנים לו שירות
בדרך כלל בדיוק כאן נכנס כל נושא ה MSDN. בסכום סימלי של כ 17K דולר ניתן לרכוש לשנה רשיון הכולל כל תוכנה שיש למייקרוסופט בעקרון (MSDN ULTIMATE). אני הורדתי כבר כ 500 גיגה של תוכנות עד עכשיו (כמובן כל תוכנה חדשה שמעניינת אותי אני מייד מוריד ומתקין).
טוב זה היה חצי בצחוק כי זה נכון לרמה היותר גבוהה בשוק ובדרך כלל לעסקים ולא אנשים פרטיים.
נחזור לנושא שלנו: הנסיון הראשון שעובד
לפעמים זה לבצע ATTACH לקובץ של גרסה מלאה (ללא קובץ הלוג). אם אין שימוש במאפיינים שלא קיימים ב EXPRESS אז מניסיון לפעמים זה עובד (אני לא זוכר אם בדקתי ב 2012).
אפשרות יותר רשמית זה אצל הלקוח לייצר רפליקציה של מסד הנתונים בקביעות או באופן חד פעמי למסד נתונים של EXPRESS.
אפשרות נוספת זה אצל הלקוח לאפשר גישה מרחוק (לא מומלץ!) ואז אצלך בשרת לגשת לשרת הרחוק ולהעתיק את האלמנטים והנתונים ישירות (אצלך אפשר להגדיר linked server קבוע)
אפשרות נוספת זה אצל הלקוח לבצע שימוש ב SSIS ויצוא מסד הנתונים למסד EXPRESS
אפשרות נוספת אצל הלקוח לבצע ייצוא של מסד הנתונים לשאילתות אותן תוכל להריץ אצלך בשרת המקומי (אולי יהיה צורך בהתאמות קטנות בשל הרסה השונה)
.
.
.
אני אעצור כאן... יש עוד כמה דרכים בעקרון שאפשר למצוא. אבל זה אמור לתת לך את הכיוון.
אם בחרת דרך ונתקלת בבעיה אנא ספר לנו היכן בדיוק אתה תקוע (תבחר את הדרך שהכי מתאימה לידע/נסיון והצרכים שלך... למשל אצלך לא חשוב התאמה מלאה של הנתונים אלא רק מבנה הנתונים כניראה).