בעיה בגלגל קדמי

chomer

New member
בעיה בגלגל קדמי

הגלגל הקדמי כמעט ולא זז, איתרתי את הבעיה באזור הציר, כשאני מחזק אותו ברמה נורמלית (כרגיל) הגלגל איננו זז בחופשיות ניתן לרכב רק שהציר (שיחרור מהיר) משוחרר... אני לא צריך לספר לכם שלא ניתן לרכב כך! מה עושים?? האם ציר חדש יפתור את הבעיה או הבעיה חמורה יותר? או אולי פחות?

אורי-

New member
שתי אפשרויות שעלו לי בראש:

בלם דיסק? אם כן, כנראה שצריך למרכז את הקאליפר בצורה מדוייקת. אפשרות נוספת, אם מדובר בנאבה עם מיסב פתוח, ייתכן שהוא לא מהודק נכון ו/או לא מחוזק, והסגירה של הציר משפיעה על התנועה. "ציר שחרור מהיר", הוא לא ציר שמסתובב במהלך הנסיעה, התנועה מגיעה מהנאבה עצמה והשיחרור מהיר רק מקבע את הנאבה למזלג, כך שקשה לי לחשוב על דרך בה דווקא הציר הוא הבעייתי. אבל אולי אני מפספס משהו.

chomer

New member
בבדיקה...

הדיסק זה מה שחשבתי בהתחלה אבל זו לא הייתה הבעיה. מדובר בנאבה רגילה, ניסיתי להרכיב גלגל אחר והכל עבד פיקס. הגלגל פשוט לא מסתובב כשמחזקים את הציר שיחרור מהיר...

nintense

New member
אם זו נאבה עם מיסבים פתוחים (ע"ע שימנו).

יתכן שהקונוסים מהודקים טיפה יותר מידי.

Yarnin

New member
אם הקונוסים מהודקים יתר על המידה...

אם הקונוסים מהודקים יתר על המידה אז הביעיה היתה תמידים ולא רק כשהוא מהדק את השיחרור המהיר. אם הוא יעלה צילום/ים של הנאבה נוכל לדעת איזו נאבה וזו ולהמשיך משם. בינתיים בשלוף מהשרוול: מיסבים פתוחים - יכול להיות ציר שבור ולכן הבעיה קיימת רק כשסוגרים את השיחרור המהיר... מיסבים סגורים - במיסבים או אחד מהם פגום ובעת הדוק השחרור המהיר נוצר לחץ על המיסב שמונע מהגלגל להסתובב... אבל עדיין זה מהשרוול... שלב הבא לימוד רכיבה בהתכתבות ולימוד שחיה לקבוצות בשיחות וועידה. ירנין

chomer

New member
נפתרה הבעיה!

לאחר שנסעתי ל"פדלים" כדי לברר את הבעיה ובדרך כמעט וקיפחתי את חיי..... סיפור שהיה כך היה... חשבתי שניתן לרכב במצב הנוכחי, עד אמצע הדרך הכל היה נהדר, למעט רעש חשוד מכיוון הגלגל הקידמי, אבל אחיכם היה בגולני אז מה זה קצת רעש... כשלפתע היה לי ממש קשה, הגלגל הקדמי כמעט ולא זז... ופתאום, קול פיצוץ אדיר!! (סתם...) והשחרור המהיר התנפץ לרסיסים! מה שקרה, שאחד האומים על הציר השתחרר והסתובב יחד עם הגלגל, מה שדחק את השחרור מהיר עד לקצה עייפות החומר וזה התפוצץ. למזלי לא נסעתי מהר, אחרת הייתי מוצא את עצמי עם הפרצוף בתוך המדרכה... את שאר הדרך המשכתי ברגל... גיליתי תגלית אדירה: אם הולכים הרבה עם מכנסי רכיבה מתפתחת שפשפת עצומה...!! "פדלים" כרגיל היו אדירים ותיקנו צ'יקצ'ק את מה שהרסתי, אפילו מתחו את הבלמים וסידרו שאר מרעין בישין ללא תמורה. סוף טוב, הכל טוב...!

למעלה