בעיה בגב.

עומרי ר

New member
בעיה בגב.

שלום! אני בן 18 לפני גיוס לצבא. (בעזרת השם קרבי)! בשנה האחרונה הייתי במסגרת הכנה לצה"ל "כושר קרבי" שם לעיתים הרמנו דברים כבדים כגון: שקי חול , אלונקות וכדומה. בחצי השנה האחרונה החל לכאוב לי הגב, ולפני כ-4 חודשים עשיתי מיפויי עצמות שם לא נראה בעיה בעמוד השדרה. הכאבים המשיכו לפני כמה ימים עשיתי צילום רנטגן שם נראה חשד ל-ליזיס MIT L5; דבר שהתברר לי כחוליה שחוקה או חסרה. הרופא המליץ לי לעשות בדיקת ct שאני יודע שבבדיקה זו יש עוצמה רבה של קרינה שנכנסת לגופי (גם לפני 4 חודשים נכנס לי קרינה לגוף במיפויי עצמות), השאלה שלי אם אין דרך לדעת בלי בדיקה זו? ואם במידה ויש לי שחיקה או חסרה לי חוליה זה מוריד פרופיל, כי החלום שלי זה לשרת את המדינה כלוחם, זה חשוב לי נורא!!! תודה מראש.
 
חוליה בגב

עומרי שלום, הממצא בצילום עשוי להיות ממצא מקרי בלבד ללא משמעות קלינית. אם הרופא שלח אותך לביצוע CT עמ"ש כנראה שחשב שנדרת הבירור הנ"ל על מנת להגיע לאבחנה. הוא שקל את כל הגורמים, כולל מנת הקרינה הכרוכה בבדיקה. במיפוי משתמשים בחומר רדיואקטיבי, ב CT מדובר בקרינת רנטגן. אלו סוגים שונים של קרינה. עצתי לך היא לסיים את הבירור ולהתגייס בראש שקט.\ בברכה,
 
תשובתי לעמרי

עמרי שלום שאלתך היא בהחלט במקום ... גם אני בגילך נאלצתי לעבור בדיקת CT בתקופת הצבא בשל כאבים בעקבות תאונה . תפקידי בשירות הצבאי החמיר לאין ערוך את המצב ולכן עשיתי את הבדיקה . ממליץ לך בחום במיוחד בגלל שאתה מתעתד לשרת קרבי לבדוק את העניין ביסודיות עלמנת לא לגרום להחמרת המצב . כמובן שבמידת הצורך הפרופיל שלך ירד ...אבל אם מדובר בבריאות שלך אז מן הסתם אין ויכוח שזה הכרחי . נושא הקרינה הוא אכן בעייתי אם כי אל תשכח שאנחנו חיים בעידן שבו אין מנוס מלהחשף למידה כז ואו אחרת של קרינה ושאר אלמנטים מזיקים . מאחל לך רפואה שלמה ובהצלחה בשירותך הצבאי "טיל"
 

עומרי ר

New member
תודה רבה לכם!

תודה, מקווה שיהיה טוב, עוד שבועים הבדיקה אני מתפלל כל יום, אני רוצה להיות בקרבי!!!!
 
למעלה