בעיה בברכים בזמן ספינינג

רינת24

New member
בעיה בברכים בזמן ספינינג

שאני הולכת לשועורי ספינינג אחרי כמה זמן מתחילים לי כאבים בברכים העירק בזמן מאמץ בגלל זה אני לא עושה הרבה ספינינג יש איזה פיתרון שלא יהיו כאבים כדי שאני יוכל להמשיך להתאמן

דרייה

New member
רינת שלום...ברכים ,ברכים

בעיה ידועה ונפוצה לרוכבי האופנים,מכוון שאני מכורה לספינג כבר כמה שנים וברכי יודעות כאב מהו ...מיעצת לך להוריד עומסים בשעת הרכיבה ואף לשים לב טוב לגובה הכיסא וצורת הפידול,לפעמים לא שמים לב לכך וכל עומס משקל הגוף נופל לברכים בעקבות לחץ ופידול שגוי... אישית אני מווסתת בין שעורים קשים..קרי עומס כבד לבין שעורים קלים ..קרי סיבולת לב ריאה... פידול קל..

רינת24

New member
יש לך טיפים לגבי גובה הכיסא

כי שאלתי מריכים וכל אחד היתה תשובה שונה אולי לך עם נסיון של בעיות ברכיים תהיה תשובה יותר מוצלחת לגבי העומסים זה באמת מה שאני עושה לא עולה לעומסים גבוהים מה שדי מתסכל כי אז אין הרבה תועלת בשיעור

רינת שלום וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

כיוון כיסא בספינינג נעשה ע"י ישיבה על הכיסא וישור רגל אחת כך שלא תתרוממי מהכיסא ושהמפרק ברגל לא יהיה נעול. כמו כן חשוב מאוד שהכיסא יהיה מאחורי ציר הסיבוב של הפדלים !! וכן שהכידון יהיה בגובה של המושב ולא רחוק מידי (תלוי בנוחות הרוכב). לגבי הכאבים בברכים, אני ממליץ שתקפידי לסובב את הפדלים עם ברכים פנימה, הכוונה שהברכים יפנו אחת לשניה ולא יברחו החוצה (בעיה נפוצה אצל אנשים בספינינג) וכמובן איך לא - מומלץ ורצוי לחזק את שריר הארבע ראשי שמחזק את הפיקה לברך ע"י תרגילים מתאימים בחדר כושר. בהצלחה !

דרייה

New member
יש לך טעות רינת....

גם ללא עומס כבד יש תועלת לשיעור,נדמה לאנשים כי עומס חזק ,עושה את השיעור אך,לפעמים יש נזק ולא תועלת ,תלוי מה הלך רוח השיעור ,תלוי במדריכים,וגם בנו הרוכבים...רינת,תנסי שעור ללא עומס כבד ותראי שזה עובד....לפעמים לא הקלוריות קובעות ,יש עוד פרמטרים לשיעור ובמיוחד לרכיבה. לגבי גובה הכיסא,עימדי ליד האופנים ומדדי עם ידך האם הכיסא מגיע לגובה המותן,באם כן אז,זה הגובה,לגבי מרחק הכיסא ,אני אישית אוהבת קצת מרחק ואז גם הידים מקבלות חוזק ועבודה... שיעור נעים...

drst

New member
רמי צודק

רינת, ההנחיות שרמי רשם לך לגבי התאמת הכסא וכל האינסטרומנטים האחרים באופני הספינינג- הן מדוייקות. בהתחלה מדדתי גם אני לפי גובה המותניים ויצאתי סחוטה מהשיעור ועם כאבי תופת בכל הגוף, אח"כ למדו אותי את השיטה של רמי ונהייתי מאז פ נ ת ר ה !

למעלה