בעיה בבלמי HAYES

alonSW0

New member
בעיה בבלמי HAYES

יש לי בעיה של רוטור שמתחכך ברפידות. לאחר הסתכלות מעמיקה על הברקס הבעייתי, שמתי לב שאחת הרפידות ממש תקועה בחוץ ולא חוזרת למקומה. פירקתי את הרפידות וניסיתי לדחוף את הבוכנה של הברקס בחזרה פנימה אבל ללא הצלחה. מכאן כמה שאלות: 1. יכול להיות שהחלק המדובר (PISTON) תקוע ויש צורך לשמן אותו בכדי שיזוז חלק?[כמובן בלי הרפידות ולנקות אחרי היטב] 2. יכול להיות שיש יותר מידי נוזל ברקס שדוחף את הפיסטון החוצה ולא נותן לו לחזור עד הסוף? המערכת היא hayes 9 XC והוראות ההפעלה נמצאות בכתובת הזו. תודה רבה, אלון

P a p i r

New member
לעיתים יכול להיכנס ליכלוך וכל מיני חלקיקים

באיזור הבוכנות ומפריע לפעולה של הברקס, מומלץ ללכת לחנות הקרובה שיעשו לך טיפול לקליפר. אם אתה מעוניין לעשות זאת בעצמך... אז כן, יש לנקות היטב את המקום לשמן קצת או להשתמש בגריז נוזלי ולנסות להחזיר את הבוכנה לאחור. לפעמים זה דורש קצת מאמץ אבל לא יותר מידי שלא תעקם את הפין שתופס את הרפידה. אחרי הגירוז/שימון תוודא שניקית טוב טוב טוב את החלק של הבוכנה שאתה רואה שלא יעבור שמן או גריז לרפידות ולדיסק. בהצלחה.

alonSW0

New member
קצת בעייתי לקחת את האופניים

אני גר בצפון הרחוק (ליד קרית קמונה) ואין פה יותר מידי חנויות אופניים רציניות. זו המערכת ההידראולית הראשונה שלי (אחרי כמה מכאניות), ולכן אני רוצה לדעת שני דברים: האם יש משהו שחוסם מעבר שמן בין הבוכנה לצינור, או שברגע שאני אוציא את הבוכנה (פיסטון) הנוזל יצא החוצה? ושוב, יכול להיות שעקב מילוי יתר הבוכנה לא יכולה לחזור פנימה יותר (נוזל לא דחיס, וכל השאר...)? תודה, אלון

onnlevy

New member
כן, כן...

אם תוציא את הפיסטון אז ינזל השמן החוצה. ויכול להיות שיש יותר מידי שמן. בעיקרון, למרות שאני לא ממליץ להתעסק עם זה אם אין לך טיפה חוש טכני \ הבנה מה אתה עושה \ שמן DOT ומזרק קרובים.. בידית ברקס יש שסטום קטן, ממש עיגול קטן מפלסטיק שאפשר להוציא, זה מה שמחזיק את השמן בפנים ולא נותן לו לצאת. אם תוציא אותו, ותנסה להרחיק את הרפידות, יצא משם שמן (בהחנה שיש יותר מידי) **אבל** אח"כ אתה תצתרך להוסיף קצת בגלל שיצא יותר מידי.. ואתה לא תצליח לאגור את השמן שיצא בשביל להחזיר אותו.. ואתה צריך לדעת באיזה צורה להחזיר אותו.. אם אתה יכול לרכב בצורה כזאת בינתיים, עדיף.. ובהזדמנות תקפוץ לחנות עם הברקס או האופניים, ויטפלו לך בזה.. בהצלחה!

למעלה