בעיה בבחירת סנדק

פקפקנית

New member
בעיה בבחירת סנדק

מה סדר החשיבות לבחירת סנדק לברית של בן ראשון במשפחה? כיבוד אב / גיל הסבים / תלמיד חכם / מנהג? התכנון המקורי היה לתת לאבי האם שהוא מבוגר יותר, אך שמענו שנהוג לתת בבן ראשון לאבי האב יש לציין שאבי האב במקרה הזה רחוק מאוד מלהתאים להגדרה "תלמיד חכם" (למעשה ההיפך הוא הקרוב יותר למציאות) מה עושים? ולאור העובדות הנ"ל מה עושים כשהמנהג המסורתי במשפחת האם (הסנדק הוא המבוגר יותר) והמנהג המסורתי במשפחת האב (אבי האב הוא הסנדק) שונים? (אם כי שניהם אשכנזים) אודה מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי

D BOOK

New member
מנהג אשכנזים

הוא דווקא לתת לאבי האם, כמ"ש "אִשָּׁה כִּי תַזְרִיעַ, וְיָלְדָה זָכָר", דהיינו הזכר הוא בזכות הזרעת האישה. עוד אפשרות, שאבי הבן יישב סנדק ותמנע המחלוקת.

פקפקנית

New member
תודה

זהו שהעניין במחלוקת, הבנתי שרק אצל חלק מהאשכנזים זה כך ואצל אחרים המסורת היא שאבי האב הראשון(למרות שאין לי שום פסוק לצטט בהתאם) ולגבי האפשרות השניה האב המדובר לא יכול לעמוד בכך, אבל תודה רבה בכל מקרה! (מסתמן שבלית ברירה הסנדקות תינתן לאבי האב - אלא אם כן מישהו ימצא פיתרון גאוני ...) תודה

אפשר

להביא רב בתור סנדק שהיה מקובל על שניכם, או אם יש תלמיד חכם ,ואז הכי קל אין ריבים, או לתת לאחד האחים, יש הרקבה אפשרויות תלוי בכם אני היתי או מביאה רב מפורסם שהורים מכירים, או נותת לתלמיד חכם בכול אופן שהיה בשעה טובה ולידה קלה

למעלה