בעיה באסוס PC 900

yuda1980

New member
בעיה באסוס PC 900

קניתי בארה"ב את האסוס 20 ג"ב עם לינוקס כשהגעתי לארץ נתתי אותו לטכנאי שהתקין עליו XP הזיכרון בקשיח מחולק לשתי כוננים אחד 4 ג'יגהשעליו הותקן הXP והשני 16 ג'יDV לאחר שהתקנתי כמה תוכנות הקשיח נסתם והגלישה נעשתה איטית ביותר חבר שלי ניסה להגדיל את הכונן הקטן על חשבון הגדול והדבר בלתי אפשרי בכיון מכיון שמדובר בשתי כוננים נפרדים השאלה היא??? האם ניתן להתקין את הXP מחדש על הD הגדול יותר וא"כ איך תודה

יאיר B

New member
למה לחלק את הכונן לשניים?

תתקין את ה-XP מחדש על כל ה-20GB (אפשר בעיקרון לשחק עם מחיצות עם תוכנות יעודיות כמו פרטישן מג'יק).

bar666xp

New member
אוי ממש לא, זה לא 2 כוננים פיזית...

אפשר ואפילו די בקלות לשנות את הגדלים של ה""כוננים""/מחיצות. בקר באתר/פורום של הפצת הלינוקס שברשותך בגדול בכל ההפצות זה אותו הדבר.... המטרה בלינוקס להקטין את מחיצת הלינוקס כלומר לשחרר מהמחיצה את חלק/כל השטח הפנוי שלא יהיה משוייך לאות/כונן כלשהו... בשלב השני משייכים את השטח הלא מוגדר הזה למחיצה בה מצוי האיכסדוס {ממש לא ברור לי באופן אישי למה איכסדוס תהיה המערכת המרכזית ובמיוחד לגלישה ושות שיש לינוקס מותקן אבל מה שבא לך}.... יש תוכנות כמו פרטישן מג'יק/מניג'ר ושות שיכולות לעשות זאת גם הן... בתנאי שהתוכנה תדע לזהות את כל סוגי המערכות קבצים שקיימות ויודעת לטפל בהן... אאל"ט יש בUBCD ובHERINS BOOT CD את הכלים המתאימים... מאתחלים מהCD ואחרי 2-3-5 קליקים ממתינים כמה שניות/דקות.

יאיר B

New member
ה-ASUS מגיע עם XANDROS שהותאמה ע"י ASUS

למחשב. מאחר ו-XANDROS היא הפצה קניינית, אני לא בטוח שיש להם פורומים כמו לשאר ההפצות. אבל יש עוד כלים לשינוי המחיצות כמו שכתבת.

bar666xp

New member
לא זוכר כרגע איך משנים בלינוקס...

מעדיף את הממשק ה""גרפי"" של הכלים הHERIN'S BOOT CD
ובכל מקרה על מה היא מבוססת LINSPIRE אאל"ט.... או מבוסס פנדורה? אגב לא ממש חפרתי אבל אאל"ט יש אפילו באתר של ההפצה הסברים דיי פשוטים... http://www.xandros.com/products/gettingstarted.html

יאיר B

New member
זנדרוס היא הפצה עצמאית.

היא משתמשת בחבילות מסוג DEB (כלומר יש פה משהו מדביאן). היא קניינית ועולה כסף. וזה לא פנדורה, אלא פדורה (fedora)
פנדורה זאת תחנת רדיו אינטרנטית שכנראה הולכת להיסגר בגלל מלחמות של האלה עם הזכויות יוצרים
לינספייר כנראה גם הולכת להיות היסטוריה. לא ממש הולך להם. (גילוי נאות: אני משתמש בפדורה).

bar666xp

New member
לא עם הגרזן חחח

האמת עד כמה שזכור לי XandrOS יצאה גם בגירסת FREE הממ ניראה לי שהם כבר לא מאפשרים להוריד את הגירסה ההיא... http://www.desktoplinux.com/news/NS6463233722.html אהא וניזכרתי על מה היא מבוססת על Corel Linux שמבוססת Debian ....distribution אגב כבר מזמן אין ממש הפצה שהתחילה מ0... כולן מבוססות על הוותיקות יותר ולפעמים אפילו על הוותיקות פחות
אגב COREL מעניין אם יש קשר לחברת COREL יצרנית COREL DRAW ו.. WordPerfect Office ו.. Paint Shop Pro Photo ועוד... אבל אין לי מושג.... אגב אני לא בטוח אם COREL LINUX עוד קיימת ביכלל. אגב ידעת שLINSPIRE מבוססת על UBUNTU? ו.... אם כבר LINSPIRE איך זה בתור חומר לקריאה? http://www.linspire.com/lindows_news_pressreleases_archives.php?id=242

gili667

Member
עדיף לחבר דיסק חיצוני

החלוקה לשתיים היא טובה - כך במקרה של פירמוט תפרמט רק את המחיצה עם מערכת ההפעלה ללא פגיעה במידע 16 גיגה זה כלום!! ברור שניסתם מהר וע"כ עליך פשוט לעבוד עם דיסק חיצוני. אם אתה מתעקש תמיד תוכל להעביר חומר לכונן עליו מערכת ההפעלה - כל הפתרונות הנ"ל יהיו בלתי יעילים פשוט קנה דיסק חיצוני ועבוד איתו , ורק את החומר ההכרחי שמור -גם! - על הדיסק

למעלה