בעיה באלת המסטיק...?

yaronfg

New member
בעיה באלת המסטיק...?

אולי למישהו יש עצה בקשר לבעיה הבאה בעץ אלת המסטיק שברשותי: לאלת המסטיק יש עלה המורכב מעלעלים היושבים על ציר מרכזי. בשבועות האחרונים כל העלעלים קיבלו צורה גלית מאד והתכופפו פנימה לכיוון הציר המרכזי. התופעה מתרחשת גם בעלים המבוגרים יותר וגם באלו שצמחו לאחרונה- ממש על פני כל העץ. היו על העץ לפני כשבוע קצת כנימות, אבל לאחר ריסוס בתכשיר נגד כנימות, לא נראה שיש כעת שום גורם חי על העלים. האם יתכן ומדובר בבעיית שורשים?

gastronomy

New member
אלת המסטיק

קשה להבין מהתיאור שנתת את התופעה, האם העלעלים (6-8) של כל עלה מורכב מתיבשים או שינו צבע? האם יש המשך צימוח של ניצנים אחרי הריסוס?

yaronfg

New member
פרטים נוספים

העלעלים לא שינו צבע. חלק קטן מהם אולי קצת מתייבש אבל לא כתופעה דומיננטית בכל העץ. העיוות שתיארתי לעומת זאת קורה בכל העלים גם בצימוח הצעיר. בשבועות האחרונים ממש לא היה צימוח חדש בכלל. בימים האחרונים אני שם לב לניצנים חדשים מועטים אבל נדמה לי שגם הם מתפתחים מעוותים (כל עלעל מקבל גליות והעלעלים מתקפלים כלפי הציר המרכזי)

סן תאי

New member
לא נשמע טוב.

אלת המסטיק רגישה לטפילים פיטריתיים שחודרים למערכת ההזנה דרך המצע ולכן אינם נראים ע"ג העלים וגם אינם מגיבים לריסוס בחומרים נוגדי כנימות. אם באמת 'כל' העלים מעוותים כפי שאתה מתאר. הייתי ממליץ לנסות טיפול דרסטי, הכולל גיזום מסיבי של נוף העץ, ושתילה במצע חדש לאחר שטיפה יסודית של השורשים מהמצע הנוכחי. לאחר הטיפול למקם את העץ במקום מוצל ולעקוב אחריו. לא לשכוח להיפטר מהמצע הישן.

yaronfg

New member
טיפול שורש בקיץ?

האם אין בעיה עם טיפול שורש עכשיו? לא כדאי להמתין לסתיו? למרות העיוות בעלים העלווה נראית ירוקה ורעננה ברובה הגדול

סן תאי

New member
טיפול שורש בקיץ

נכון, זה לא הזמן לטיפול שורש ואם אפשר להימנע, עדיף להמתין. אבל במצבים קיצוניים לעיתים יש לנקוט אמצעים קיצוניים. תיארת מצב בו כל העלווה מעוותת, זה מעיד על מצוקה קשה של העץ ואולי אם תמתין עד הסתיו כבר לא יהיה עץ לטפל בו. אם רק מקצת העלווה נגועה, קטום את החלקים הנגועים והמתן לסתיו.

yaronfg

New member
טפיל פטרייתי?

סן-תאי תודה רבה על הייעוץ. אתה יכול להרחיב בנושא הרגישות למה שקראת טפיל פטרייתי? מה הגורמים, סימפטומים, דרכי מניעה, טיפול וכו?

סן תאי

New member
טפילים

אינני מומחה בתחום ולא אתיימר להרחיב את היריעה מעבר למעט הידע שרכשתי מקריאה פה ושם. יש מגוון רחב של מזיקים,כנימות ופטריות שעלולים לפגוע בעצים בדרגות חומרה שונות. הפיטריה המדוברת מתמקמת בקרקע, חודרת למערכות העץ דרך השורשים וגורמת לניוון הדרגתי ביכולתו של העץ לספוח חומרי מזון ונוזלים מהקרקע. סימפטומים אפשריים הם: עלים מתייבשים, עלים מסולסלים או מעוותים, הדלדלות של העלווה, התקרחויות , התייבשות של ענפים שלמים. לא ידוע לי על אמצעי מניעה, והטיפול הטוב ביותר אני חושב הוא לזהות מוקדם, להחליף את המצע, לגזום את העלווה הפגועה ולהחזיק אצבעות. אם מישהו מכיר שיטות טיפול יעילות יותר אשמח לשמוע.

למעלה