בעיה באישיות

איתי1576

New member
בעיה באישיות

שלום אני בן 16 ואני מסתובב עם כמה חברה בגילי. אני מרגיש שהאישיות שלי חלשה וזה פוגע בי. אני פחות דומיננטי, ולכן אני למטה ברמת הקשרים בין כל החברים. אני רוצה לפתח אישיות חזקה, דומיננטית וכך אני אוכל להפוך למשפיע, ולשמח יותר. איך אני מפתח אישיות? האם לדבר מול המראה עוזר? איזה עוד דברים אינדיבידואלים אפשר לעשות?

כל הכבוד לכך שאתה בוחן את עצמך ומודע לאישיותך

כבר כיום ! מה שיכל לחזק את ביטחונך העצמי ולתת לך תנופה אישית הן פעילויות בתחומים בהם אתה יכל להצליח ואולי גם להצטיין בהם.לדוגמה - ללכת לחוג קראטה או גו'דו,או סוג לחימה אחר.שם מעבר לכושר ולמיומנויות הספורטיביות,מקבלים חיזוק ליכולות האישיות(מהירות,גמישות,כח,חוכמה ועוד) ובמשך הזמן,תפנים יכולות אלה שגם יפתחו אצלך את היכולת להאמין יותר בעצמך ובכישוריך.אם תתקדם במסלול,תקבל דרגות ,תעודות,ורמתך המקצועית תגדל.גם הישגים ספורטיביים שתשיג יחזקו אותך וגם יתנו לך מקום של כבוד בחבורת חבריך שמערכים תמיד הצלחות והישגים,כך גם קולך ישמע והדומיננטיות שלך תגבר,ויתכן שגם האסרטיביות - להעיז,לא לפחד,לקבוע עמדה וכד'. מעבר לכך,גם תחומים אחרים בהם תוכל להשתלב ולהתקדם,יתנו לך חיזוקים ויכולות חדשות. מעבר לכך,צור קשר גם עם היועצת החינוכית בבית הספר שלך והצג בפניה את תחושותיך ושאיפותיך.יש בידה את הכלים המקצועיים לסייע לך.בהצלחה.

sharpantie

New member
עוד רעיון

חוג לדרמה ותיאטרון. גם אם אתה לא בדיוק מוכשר במשחק על במה, השתתפות בחוג לתיאטרון וביצוע תרגילי משחק עם פרטנרים יכול בהחלט לתרום לבטחון העצמי ולהרגשה טובה יותר שלך עם עצמך.

omrie89

New member
איתי שלום

אתה מצוי בגיל ההתבגרות בו האישיות שלך מתפתחת... לכן אין זה נכון מצידך לומר "בעיה באישיות". הכישורים שאתה מדבר עיהם נרכשים עם הזמן ואין הם מובנים מאליהם. גם אני רוצה להיות "סופרמן" .... בגילך נראה שהימצאות התכונות הללו מעידות על עצמך - והן לא! עומרי

למעלה