בעיה באופנוע KLE

idsoa85

New member
בעיה באופנוע KLE

שלום רב,
השבוע הכנתי את האופנוע שלי קווסאקי KLE שנת 2005 למוסך לטיפול גדול בטיפול החליפו פילטר שמן, פילטר אויר ופלגים, ולאחר שסיימו לעבוד על האופנוע יצאתי איתו לנסיעה

ופתאום לאחר נסיעה של 100 - 150 מטר כאשר אני בטורים גבוהים המנוע נחנק ולא מניע, במסוך בדקו את הפילטרים בדקו את הקרבורטור ולא מצאו שום דבר מיוחד לאחר מספר בדיקות הקרבורטור התחיל להציף בדלק....

השאלה שלי היא מהיכן הבעיה?

אשמח לעזרה

a chain

New member
דלק ,לרוקן את כל המיכל .+ ניקוי קרבורטור

היה לי סיפור דומה פירקנו מיכל ובמיכל היה גיפה . התערבב אחרי הטיפול המנוע .נחנק נתקע היה מחויב לנקות את הקרבורטור .

creth11

New member
בנוסף לניקוי שהוצע לך כבר כדאי לבדוק

1- ברז דלק במיכל מופעל וואקום - האם צינורית הוואקום תקינה ? מחוברת ? האם הברז עצמו תקין ? הוא מופעל דיאפרגמה האם היא תקינה ?
2- קרבורטורים - ניקוז כוסית מצוף, בורג אלן קטן בתחתית כ"א לפתוח ולנקות.
3- לבדוק מחט מצוף ומצוף יתכן שיש כבר מדרגה בראש המחט והיא ליפעמים ניתפסת וליפעמים לא סוגרת, מצוף תקין ?
4- ברז דלק במיכל - מחובר ב 2 ברגים - כדאי להוציא אותו בזהירות לניקוי ראה סעיף 2 וכן לברז מחוברים 2 פילטרים רשת קטנים הנימצאים בתוך המיכל, ייתכן שהם סתומים?
5- בחיבור צינור הדלק המזין את הקרבורטורים יש עוד פילטר רשת קטן, כדאי לנקות
6- אני הוספתי פילטר דלק סיגנון סובארו על הקו בין המיכל דלק לבין הקרבורטורים ויש להחליפו כל טיפול כי הוא מתמלא ליכלוך
לצערי לרוב התקלה העיקרית היא המוסך עצמו
מנסיוני KLE שלא רואה מוסך כבר כ 70,000 ק"מ לא ניתקע ולא עושה שום בעיה עובד ומנגן כמו חדש.

iec

New member
אופנוע מטפלים במוסך ולא בסנדלריה..מאחר ובארץ

מוסך טוב=הנוסע השמיני=מד"ב...כדאי לך בפעם הבאה ללמוד בקלות את כל מה שהם עשו ולבצע את הטיפול תוך שעה ובפחות מחצי מחיר במידה ותקנה את החלקים מחו"ל.

eldad-g

New member
אם הייתה הצפה של דלק תבדוק גם את מצב השמן

כי הוא עלול להיות מדולל ע"י עודפי הדלק.
בהצלחה
אלדד

idsoa85

New member
הכל נבדק

הכל בוצע רק נשאר להחליף מחטים בקרבורטורים......

כל הצינורות תקינים והברז דלק תקין......

וזה עדיין קורה והוא מטופל במוסך מעולה

ממה עוד זה יכול לקרות?

right turn

New member
לא ברור לי - הוא נכבה אחרי נסיעה בסלד גבוה

ואז לא מניע?
זה קורה רק בנסיעה? מה קורה בסלד גבוה שהאופנוע עומד?
תוציא את פילטר האוויר ותראה אם זה משתחזר

סיכוי קלוש אבל אם ניסית הכל-

תנסה להחליף את הכבלים מהקויל לפלאגים,אם יש בהם סדק,אפילו זעיר, יש מצב שבאמפרז' גבוה (סל"ד גבוה)הזרם פורק על הגוף ולא נותן ניצוץ

zzzny

New member
עוד בדיקה לברז דלק...

נתק את צינורית הדלק מהברז דלק שהוא במצב ON,
תראה שאכן לא יוצא דלק, יש שם גומייה המכונה "סמיילי" שאם היא שחוקה הדלק יזרום או יטפטף גם במצב הנ"ל מה שעלול לגרום לתופעה (בשילוב של עוד כמה דברים נלווים).

בדוק מתי התקלה מופיעה כלומר: באיזה סל"ד, לאחר כמה זמן רכיבה בסל"ד זה, אם היא חוזרת על עצמה שברז הדלק במצב PRI?

שזה קורה, הכלי מגמגם ואז כבה? אם כן, ההתנעה אחר כך קלה יותר שהמצערת פתוחה עד הסוף?

וחוץ מזה קבל

שחר לוי

New member
צהריים נפלאים לכולם! כמה הערות, ברשותכם...

1. הנסיונות לעזרה שלכם מאוד מעוררים הערכה. אבל... במספר תגובות הצעתם לבחור לפרק ולהרכיב כמעט את כל האופנוע. זה לא נכון. לא הגיוני. ולא מקצועי.
2. האופנוע נכנס למוסך בנסיעה, ומיד לאחר מכן נתקע. הבעיה נגרמה במהלך הטיפול. חד משמעית! ואין לך כל סיבה לפרק את כל האופנוע, ולהחליף מחצית מחלקיו...
3. אם לטענתך המוסך כ"כ רציני ומקצועי - מדוע אתה מחפש תשובות כאן בפורום? איפה המוסך בכל הסיפור הזה???

אני באמת מנסה למנוע ממך פרוקים והרכבות נוספים, כי בקצב הזה שאתה מפרק ומחליף - הבעיה לא תסתיים אף פעם. וגם אם כן - לעולם לא תדע מה היה הגורם להיווצרה....

באהבה גדולה!

שחר לוי

right turn

New member
צודק לגמרי. +אין ספק שאם הבחור היה טורח לחזור

ולעדכן היה יותר מועיל לכולם.
וכל זה בלי להזכיר דרך ארץ.
לצערי כל פעם מחדש אני מבין שלעזור לכותבים לא מוכרים זה משהו בסגנון שלח לחמך

וגם ההודעה הזו בעצם מיותרת......

למעלה