בעיה אתית

בעיה אתית

היה דיון בנושא, אני יודעת, אבל זה טיפה שונה... שאלה, שבואו נגיד שהיא תאורטית - נניח שאדם, שיקרא לצורך העניין ד' הוא תלמיד י"ב שעושה ש"ש בשנה הבאה. מה דינו של קשר בינו ובין מישהי צעירה ממנו? (בהנחה שהקשר לא מובנה וברור עדיין במיוחד). ונניח שקיים עוד אדם בשם ח', שהוא גם תלמיד י"ב שעושה ש"ש בשנה הבאה, ויש לו חברה צעירה ממנו (בקצת הרבה) - מה דין הקשר הזה? (בהנחה שהם יחד כבר הרבה זמן) בשנת שירות הספציפית הזו הם (ד', וח') הם לא ממש מדריכים כמו בתנועה, אבל זה קרוב).

ליזי

מהו הקשר שלהם בתוך אותו ארגון שהם עושים בו ש"ש, האם הבנות חלק מאותו ארגון, ואם כן, מהי חלוקת התפקידים בארגון, לדוגמא, ח, אחראי על התפקוד של החברה שלו

הממממ

מדובר ב"יבניקים שנשארים לעשות שנת שירות בביצפר שבו הם למדו. הבנות הן חלק חלק מביצפר, ותפקידם בכוח הוא - תלמידות מן המניין. כל הש"שינים באותו מעמד, ויש מעליהם את הרכזת, שהיא לא ש"שינית(והיא תהרוג את מי שיקרא לה מורה), והיא לא ממש קשורה לעניין (היא לא שמעה את הוייכוח שניהלתי עם ח' עם כל הסיפור...)

שנת שירות בביתספר:) איזה רעיון אדיר

כמה שאלות שלא קשורות, רק מתוך עניין, איזה בית ספר זה, ומה הם עושים בשנת שירות הזאתי. ובקשר לשאלה שלך, זה נורא תלוי במה שהש"שינים עושים, כי אם זה מעורב בלהיות אחראים על התלמידות זה בעייתי. אבל... מה לעשות אלא החיים, אם הקשר התחיל קודם אני לא חושב שיש מה לעשות בנושא... חוץ מלשוחח אם אותם הש"שינים ולהסביר להם את הבעייתיות, אי אפשר לבקש מהם להפרד. רק להזכיר לש"ש שהחברה שלו שווה לכולם בקטעים האלה, ולסמוך על שניהם (הבן והבת) שישימו לב למה שקורה.

../images/Emo61.gifכי זה מזכיר את הנוגעים בדבר

מה שהם עושים, זה בעצם מרכזים את הפעילות החברתית, ואת המינוח המעצבן "חינוך בלתי פורמלי". הם שם כדי לעזור, לשמש חולייה מקשרת בין התלמידים ובין מי שאחראית על הפעילויות (לא שרובנו ציריכם חולייה מקשרת אליהף אבל חפיף), וכן, גם להיות שם בשבילנו. ככה אני לפחות תופשת את זה. זה עניין מחודש, וקצת לא ברור, אז בונים את תוך כדי תהליך, וכגרע, לדעתי, זה עניין ממש מוצלח. חוצמזה - שני דברים 1. לא הבנתי את הקטע שצריך "להזכיר לש"ששהחברה שלו שווה לכולם בקטעים האלה" 2. ואם הקשר ביניהם לא ממש בנויי, עדיין?

ככה

דבר ראשון בקשר לבית ספר, אולי תשלחי לי במסר, כי אני מתעסק בחינוך בלתי פורמלי כבר הרבה זמן, ודברים כאלה מאוד מעניינים אותי ויכולים לעזור לי מאוד. בכל מקרה להזכיר שהחברה שלו שווה, זאת אומרת שבמקרה של דרישה משני אנשים שונים לשני דברים שונים, ואחת מהן היא החברה שלו, לא לתמוך בה בגלל זה, זה אומנם טריוויאלי אבל זה חשוב. ו2. עדיין אותו דבר, אי אפשר להגיד למישהו לא לאהוב, רק להגיד לו לשים יותר לב

למעלה