בעיה אם עוגן חשמלי

cobi1

New member
בעיה אם עוגן חשמלי

מדובר ביאכטה בנטו אוקיאניס 333, העוגן החשמלי מוגבל להפעלה רק כאשר המנוע של היאכטה פועל, בשלב מסוים העוגן החשמלי הפסיק לתפקד, התברר שהמימסרים שמעבירים את הפקודה למנוע העוגן לא מופעלים, התברר שהם לא מקבלים "מינוס" וכאשר מחברים מעקף ל"מינוס" הכל בסדר אבל אז העוגן יכול לפעול גם כאשר המנוע של היאכטה אינו פועל וזה אולי לא רצוי, אני מניח שיש היכן שהוא מימסר שאליו מתחבר קו המינוס ...האם מישהו מכיר את שורש הבעיה?

עוגן חשמלי מתוכנן לפעול רק כאשר>>>>

המנוע של היאכטה פועל ומטעין את המצברים ( כך ברוב היאכטות ) היות והצריכה של העוגן החשמלי גבוהה מאד וגם כי השמוש בעוגן חשמלי מתבצע לרוב בזמן עגינה ואז המנוע פועל כמובן. אורי

sailor1

New member
לא מכיר את הסידור בבנטו אבל

במדה ויש שני מצברים אחד צרכנים ואחד להתנעה רצוי שהמדלה החשמלי יהיה מחובר למצבר הצרכנים ולא למצבר ההתנעה (בתנאי שהוא מסוגל להוציא את זרם ההפעלה של המדלה). במקרה כזה אין חשיבות לפעולת מנוע הספינה שכן בכל מקרה זרם המדלה גבוה מזרם הטעינה של האלטרנטור. וגם עם מצבר הצרכנים יחלש עדיין ניתן להתניע את המנוע ממצבר ההטענה. יוני

tombk

New member
כננת חשמלית

ידידי קובי יתכן מאד שיש לכם קצר גוף בכננת החשמלית 2-יתכן שהרילאי לא תקין והתשובה לזה שאתה נותן מינוס בצורה עקיפה -3 כננת עוגן צריכה לעבוד גם ללא מנוע עובד מבחינת תיקני בטיחות .הכננת עוגן צריכה לעבוד על סט השרות של הסירה ולהטען ע"י המנוע בו זמנית תדבר אם רפי החשמלאי בקישון הוא בעל מיקצוע טוב בחשמל

qazrfv

New member
תמיד טוב שיש את האופציה...

מנסיון, כשמנוע הולך, תמיד טוב שכננת עוגן עובדת. למצברים תדאג אח"כ. דמיין את המצב הבא: אתה מגלה באמצע הפלגה שאין מנוע. אתה רוצה לזרוק עוגן במפרץ הקרוב כדי לתפעל את התקלה, מבצע כניסה מושלמת עם מפרשים, זורק עוגן והעוגן לא תופס. עכשיו לך תתחיל להרים עוגן בלי כננת כשעוד רגע אתה על הסלעים. תשאיר את המצב כמות שהוא, ותוודא שאתה לא מרים עוגן בלי מנוע אלא אם אין ברירה.

srus1234

New member
באיזה מהירות הכננת שלך מרימה עוגן

אם עוד רגע אתה על הסלעים הכננת לא תעזור לך בשל מהירות ההרמה האיטית. במצב כזה עדיף להעיף את העוגן למעלה בידיים. בכל מקרה לא כדאי להטיל עוגן קרוב לסלעים כאשר כוון הרוח הוא בכוון הסלעים. חוץ מזה אם התקלה ברת תפעול, עדיף לתפעל אותה בים ללא סיכונים מיותרים (החפה). יום שמח

זה קיים בכמה ספינות אבל לא נפוץ לפי ההסבר ומנסיון קודם ישנו ממסר מיוחד שסוגר "מינוס" של כפתורי פיקוד העוגן, רק כאשר המנוע פועל ורק אז אפשר להפעיל את העוגן. זה כאמור לא ממש נפוץ. ברוב הספינות העוגן מחובר למצברי הצרכנים, ללא תנאי, כמובן דרך ממ"ט. המהדרים (ויש מעט כאלו) מתקינים מצבר ייעודי לכננת עוגן עם עדיפות נפרדת במערכת הטעינה. רצוי או לא רצוי זה לשיקולך. פרקטיקה נכונה היא תפעול כננת עוגן ובכלל תפעול עוגן, עם מנוע פועל ולאו דווקא מסיבות חשמליות. כננת עוגן מושכת 40-85A (תלוי ביצרן) כך שהאלטרנטור במנוע עובד, בסל"ד בינוני, יפצה על כך (עם כל הכבוד למי שתרם כאן תשובה אחרת).

sailor1

New member
תרגיל קטן בחשבון

הספק מדלה עוגן לפי המידע באתר של אחד היצרנים נע בין 1000W ל 1500W לפי מה שזכור לי משעורי החשמל זרם = הספק / מתח ז"א 1000/12= 83A ו 1500/12=125A מחולל הזרם (אלטרנטור) ממוצע מספק בין 50A ל 80A במקרה הטוב. יוני

החשבון בהחלט נכון אבל רוב הכננות צורכות סביב 50A. ואפילו 80-100A : ב 3-5 דקות נוספות החזרנו את המצבר למצבו הקודם.

הספק כננת עוגן + הבעיה

לסירות באורך 40-45 רגל מתאימה כננת בהספק 800W. כך שמדובר ב-67A ואין כל בעיית דפיציט בטעינה. בהתייחס לשאלה המקורית, יתכן שנשרף ממסר או שהמפסק מקצר.

Alex33

New member
הערה לגבי עוצמת המנוע של כננת עוגן

רוב היצרנים ממליצים את ה 800W לסירות עד 37-38 רגל, ל40-42 רגל מומלץ 1000W .

הספק הכננת

הצדק אתך, בהודעה שלי נשמטה המילה "עד", וזאת בהתייחס לסירות קלות יחסית. בדרך כלל מומלץ 1000W. יש לי טבלא מפורטת לעניין זה שאשמח לשלוח לכל המעוניין במסר.

SKIPER2

New member
מימסר ירוק וקטן

עברתי את אותה הבעיה. חפש בצמוד לאלטרנטור מימסר ירוק קטן מרובע ובגודל של 3/3 ס"מ. ניתן לרכישה בפרוטות במוסכים וכו'. לפי התיאור שלך אין בעיה עם הכננת והמימסר פשוט נשרף. המימסר מחובר כך שלא תוכל להפעיל את הכננת "ולשרוף" את המצברים וזאת עם מנוע מדומם. בהצלחה

cobi1

New member
בינגו

כנראה שזו התשובה לה חיכיתי, ולכן פניתי לפורום כדי ללמוד מניסיון קודם ולחסוך לי את החיפוש אחר הממסר- אני יבדוק ויעדכן באם הבעיה תפתר.

karnione

New member
כננת בניפרד מהמנוע

מהנסיון שלי, יש מיקרים בהם אתה עלול להיות זקוק לכננת והמנוע מסיבה כל שהיא לא תקין, לכן נראה לי הגיוני יותר שהכננת תהיה זמינה בכל מצב (חרום או לא) לגבי בעית צריכת הזרם הגבוהה - הוסף בטריות ( בקרני יש 700 אמפר במצברים וגם זה לא הכי...) ביי יריב

newsail

New member
הרמת עוגן ו/או הטלת עוגן

ההספק הגדול דרוש בהרמת העוגן ולכן צריך שהמנוע יעבוד בכדי לספק ביחד עם המצברים זרם שישפק לצורך העניין. בהטלת העוגן ההספק הדרוש נמוך מאד יחסית ולכן עבודה עם מצבר בלבד תפסק את הזרם הנדרש. לכן - הרמה צריכה להיות מותנית במנוע מותנע והטלה לא. אני מכיר לפחות סירה אחת לא דוקא חדשה כ"כ שבה המנגנון עובד בדרך זו (ללא שלט מרחוק אלא שני לחצני הפעלה המותקנים בכוות העוגן).

karnione

New member
עדיין צריך להתכונן גם למצבים חריגים

ראיתי מקרים בהם הרוח השתנתה וסירןת שעגנו נאלצו לעזוב מייד את המעגן, לדעתי מצב בו המנוע יחליט לא להידלק (לא רצוי אבל...) יכול לקרות, ולכן... כדאי, ביי יריב

newsail

New member
אפשר גם ביד!

במצב של צורך ב"בריחה" מהירה כאשר המנוע לא עובד ניתן להרים את העוגן בידיים ובמקרה קיצוני אפילו לחתוך את החבל המקשר לסירה(לשם כך הוא תמיד ! קיים). רק לשם תזכורת: כננת העוגן הינה לנוחות בלבד ואיננה מותקנת בכל הסירות בעולם.גם הדיון לעיל הינו על נוחות ההפעלה היחסית במצבי לחץ ולא יותר מזה. ההפעלה האולטימטיבית הינה הפעלה ידנית ורצוי שנתרגל אותה מדי פעם.

למעלה