בעיה אם אח שלי

nadavb13

New member
בעיה אם אח שלי

א. לא ידעתי לאיפה זה מתאים אז החלטתי לשים את זה אם אתם חושבים שזה מתאים למקום אחר אז תעבירו את זה רק תודיע לי לאיפפה העברתם את זה ב. עכשיו נתחיל אם הבעיה אך שלי עשה אתמאול בלילה תאונה לא קרה לו כלום אבל הרכב הלך פיפאל אח שלי עכשיו אך אומרים נרגש ולא מוכן לצאת מהבית אך אני עוזר לו לשכוח את זה ולחזור לשיגרה? הוא בן 19 (אח שלי)

ליהיא24

New member
ההתרגשות של אח שלך מובנת

בכל זאת, אתמול הוא עבר תאונה לא קלה וזו חוויה בכלל לא נעימה... אל תהיה מודאג, אלא אם אתה רואה שעברו כמה ימים והוא לא חוזר לעצמו וממשיך להראות סימני טראומה והתרגשות.

גרא.

New member
לך איתו לחדר מיון,כדי שיקבל עזרה

נפשית.על פי דבריך הוא סובל מטראומה עקב התאונה.ואם הוא לא יקבל התייחסות טיפולית , מיידית, הוא עלול לסבול מפוסט טראומה.בדרך כלל במצב כזה, הטיפול המיידי מכוון את הנפגע, לקראת חזרה מהירה ככל האפשר להכנס לרכב ולנסוע בו.כדי למנוע את החרפת התחושות עד כדי מצב של פוסט טראומה.כלומר הפרעות פסיכולוגיות פחות ו יותר מתמידות של עייפות יתר,רגזנות,אפיסת כוחות,תשישות,נסיגה.ויכולה להיות גם בריחה לאלכוהוליזם, אפילו לסמים, כדי להפחית את המתח הרגשי.במקרים כאלה, פסיכוטאפיה (טפול שיחתי), יכול לעזור לו לצאת מהטראומה.

nadavb13

New member
כנראה לא יסברתי את עצמי טוב

כנראה לא יסברתי את עצמי טוב. אנחנו גרים בקיבוץ,(אני מקווה שאתם יודעים את השלחות של זה) ובשלושה חודשים האחרונים היו הרבה תאונות (12 בלי התאונה של אח שלי). ואח שלי כול הזמן אמר: "הם לא יודעים לנהוג" וכל השטויות האלו. וגם בתאונות שלא נגרמו באשמת הנהג מהקיבוץ הוא אמר: "נהג טוב היה צריך לראות את הכביש". ועכשיו הוא עשה תאונה שגנרמה רק באשמתו. ואני חושב שפה הבעיה. אחרי כול מה שהוא אמר הוא עושה תאונה כול כך סתמית וחשוב להדגיש היה איתו עוד אדם אחד ברכב ולשנים לא קרה כלום אפילו לא שריטה קטנה אבל עדין אח שלי לא מסתובב בקיבוץ וכול יזדמנות שיש לו ללכת לחברים הוא הולך, ואז שהורים שלי(ושלו) שאולים אותו לאן אתה הולך הוא אומר להם: "לחברים העיקר לצאת מהקיבוץ הזה". אני מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי יותר טוב ועכשיו היה יותר קל לעזור לי ולאח שלי. ועוד משהו אחרון אח שלי הוא לא מאנשים שמוכנים לקבל עזרה מגורם חיצוני כך שהוא לא יהיה מוכן ללכת לפסיכולוג.

nutmeg

New member
אם אחיך לא מוכן ללכת

לפסיכולוג, קח אותו למיון. אין שם פסיכולוגים. הוא חייב לקבל התייחסות וטיפול ר-פ-ו-א-י לתגובה שלו לטראומה כמו שגרא אמר. אם לא יקבל את העזרה בזמן הוא עלול להתפתח לכוונים שממש יפריעו לו לתפקד בכל מישורי החיים.

nadavb13

New member
לא טוב

כמו שאמרתי הוא לא מוכן לקבל עזרה מאף גורם זר ומיון בשבילו זה גורם זר

nutmeg

New member
לשיקולכם

אי אפשר לגרור מישהו מבוגר לטיפול בכוח. כל מה שנותר לכם לעשות הוא לנסות לשכנע. חשוב שאתם תמשיכו בחייכם כרגיל ולא תכנסו לנישה הטיפולית. אם וכאשר יבקש עזרה שהיא מעבר למה שהנכם יודעים או יכולים לתת - התחילו לנסות לשכנעו שוב.

למעלה