בעד VS נגד האפילוג

בעד VS נגד האפילוג

הוא לא היה גרוע או משהו, אבל אתם חייבים להודות ש"והיו לו מספיק צרות לכל החיים." הוא סוף פשוט מושלם.

נגד

יחסית לסטנדרט של רולינג הוא גרוע
נכון שהארי אמור היה לצאת שרוט מהקרב הזה אבל בחייך לקרוא לילד שלו אלבוס סוורוס? אפילו הוא לא כזה אידיוט.
שלא לדבר על אי איזכור של אף אחד שבאמת מעניין (ג'ורג')

OKDeSign

New member
נגד

הוא כן היה גרוע. כאילו, אולי לא גרוע, אבל לא טוב.
אישית, למרות שזה ספר ילדים (ונוער) כן רציתי שהארי ימות. שהוא ינצח, אל תבינו אותי לא נכון, שוולדמורט יובס והכל יחזור להיות טוב
אבל הקרבה הייתה מבגרת אתהספר קצת יותר.
לא הייתי מוכנה שהרמיוני ורון לא יהיו ביחד, אבל הארי, הייתי מוכנה לוותר עליו.

אבל אם נדון רק באפילוג עצמו, הוא פשוט היה מתוק מידי, כולם מאושרים יותר מידי לילדים של כולם קוראים על שמות אנשים קרובים וכאילו, די, אני אוהבת את הארי פוטר ורולניג מאוד אבל לא ככה צריך להיגמר הסיפור הזה.

אני אוהבת לחיות בעולם שבו מתעלמים מקיומו של האפילוג :)

hollypop girl

New member
מסכימה לגבי הארי,

בנוסף להכל, זה פשוט היה יכול להישמע מציאותי יותר אם הוא היה מת...אדם אחד לא שורד כלכך הרבה קרבות/נסיונות להרוג
אותו...
חוץ מזה, אני פשוט לא מבינה איך הוא היה יכול להמשיך לחיות כאילו כלום אחרי כל מה שקרה...משהו בו היה חייב להידפק
ברצינות אחרי ילדות כזאת...ואם רולינג לא הייתה רוצה להראות את זה...עדיף לו כבר שהיה מת...

N o R i K o

New member
אני אהיה חריגה ואגיד שאני בעד

כי בגדול, מבחינת התמונה הכללית? אני חושבת שהוא אומר המון. הסיפור נגמר בקינגס קרוס, בדיוק הנקודה שבה הוא התחיל. הדמויות עברו המון, הארי וג'יני נשואים, רון והרמיוני נשואים... ברור שהם התקדמו המון אבל מצד שני רון עדיין אומר לילד שלו להתרחק ממאלפוי אז עדיין יש לנו אנקדוטות קטנות של השנים שעברו. ומעל הכל... זה ההפי אנד האולטימטיבי.
מה שאני שונאת זה שרולינג הפכה את זה לכזה קיטש יבבני, עם השמות המחרידים האלה של הילדים ועם השקר המוחלט הזה שהארי מספר לבן שלו שזה לגמרי בסדר שהוא יהיה בסלית'רין, אהבה ושלום.

אם היא בסך הכל הייתה מתארת את הארי על הרציף מנופף לשלום לילדים שלו וחושב על זה שהצלקת לא כאבה 19 שנה, זה היה טוב בהרבה.

נוי- את לא לבד, בעד!

אבללל! הייתי שמחה אם היה לזה פחות אווירה מתקתקה ומעצבנת כל כך אבל עדיין, אם הספר היה נגמר בפרק שלפני האפילוג הייתי רוצה להרוג את רולינג וסופית אז טוב שהיא עשתה את זה אפילו שזה כתוב בצורה שגורמת לך לרצות להקיא מרוב סוכר.

Ayelet 363

New member
בעד

אני מכורה לסופים טובים. אני מסכימה עם הביקורת על מה שהארי אמר שזה לגמרי בסדר אם הוא יהיה בסלית'רין, אבל אני לא חושבת שהאפילוג מאוד קיטשי. זה שאני אומרת את זה אולי לא אומר הרבה, כי אני מכורה לקיטש, אבל לא חשבתי שזה קיטשי.

timetraveler900

New member
מסכימה איתך, אבל.

זה באמת סוף מושלם. אבל לסיפור כזה ארוך שליווינו כל כך הרבה זמן והפך להיות משהו כל כך גדול - מגיע סוף אמיתי. כלומר סוף שבו נדע מה קורה עם הדמויות.
אם זה היה מסתיים ב - "היו לי מספיק צרות לכל החיים" זה היה יכול להיות סוף אפי. והייתי רוצה לומר שהייתי מרוצה עם סוף כזה כי זה סוף שמשאיר אותך עם תחושת הרהור, חיוך, ושבאמת מעריכים אותך כקורא. אבל לרובנו קשה עם זה. אנחנו רוצים לדעת מה קרה הלאה וקשה לנו לסיים 10 שנים בשניה אחרי שוולדמורט מת - כי זה כבר הפך להרבה יותר מזה.
השאלה היא איך האפילוג הזה כתוב. כשאני הפכתי דף וגיליתי שיש אפילוג הייתי בעננים. כי לא רציתי שזה ייגמר. במיוחד לא עם הלשון בחוץ. אבל מה שנכון נכון והאפילוג הזה לא כתוב טוב (לטעמי לפחות, כן?). רולינג נפלה בפח דווקא דקה לפני הסוף. לפח של סוף מתוק וטוב - הם חיו באושר עד עצם היום הזה. טוב שהיא לא כתבה את זה באמת.. כמו שאמרו, זו טעות גדולה לקרוא לילדים של הארי בשמות האלו... את לילי עוד אני יכולה להבין אבל כל השאר זה נראה כאילו לא נעים לו אז הוא ניסה לדחוף את כולם... ג'יימס, סיריוס, דמבלדור, סנייפ... הסיבה היחידה הנראית לעין שהוא לא הכניס גם את לופין היא כי טדי כבר נושא את השם שלו.
האזכור של נוויל מאולץ, אף על פי שנחמד לשמוע עליו. פשוט אפשר לעשות את זה יותר מעודן. רעיון טוב לשים לב למאלפוי - סגירת מעגל יפה. הקטע שהבת של ביל ופלר מתנשקת עם טדי נוראי. למה? כי משתמשים בכל ה"יורשים" לדמויות שאנחנו מכירים ואוהבים ומדביקים אותם יחד כאילו זו ברירת מחדל...
מה שאני באמת אהבתי באפילוג זה שהארי מנופף לשלום לילדים שלו כשהם על הרכבת שמתרחקת. אולי קצת דביק אבל פה לא אכפת לי. אני אוהבת את זה. ודבר שני זה העובדה שיש לו ילדים - שזה לא מובן מאליו בכלל. הוא עבר כל כך הרבה ועצם זה שיש לו ילדים מראה שהוא התגבר על הרבה דברים.

קיצור, האפילוג הוא רעיון טוב - הביצוע לא משהו.

hollypop girl

New member

"זה נראה כאילו לא נעים לו אז הוא ניסה לדחוף את כולם... "
" כי משתמשים בכל ה"יורשים" לדמויות שאנחנו מכירים ואוהבים ומדביקים אותם יחד כאילו זו ברירת מחדל... "
בדיוק מה שעבר לי בראש.

meli99

New member
יש לי טיעונים בעד ונגד

ומאוד קשה לי להחליט....

מצד אחד, אני חושבת שהאפילוג היה חשוב כדי לסיים את הספר באווירה של חזרה לנורמליות. נראה לי שזה היה יכול להיות קשה ביותר לסיים את הספר שניה אחרי הקרב (בדומה לסרטי אימה שאחרי הלילה בו כולם נרצחים ורק הגיבור/ה שורד/ת, כמעט תמיד יש סצנה קצרה בסוף שבה רואים את הגיבור/ה בשמש והסרט נגמר באווירה של סוף האימה).
אני אוהבת את העובדה שהילדים נושאים את השמות של האנשים שהארי חב להם כל כך הרבה. תחשבו שניה כמה פחות מרגש זה היה אם לילדים שלו היו שמות "רגילים"...

עם זאת, אני חייבת לומר שהאפילוג כתוב רע בעיקר בגלל סיבה אחת - נראה שרולינג רצתה כבר לסיים עם הסיפור הזה והיא רצתה לעשות את זה מהר. בהשוואה לבניית הסיפור הגאונית שלה במהלך כל הספרים, נראה שכאן היא סגרה קצוות מהר וברשלנות וזה נראה קצת כמו אגרטל שבור שמישהו הדביק עם דבק סלוטייפ. חסר עומק וחסרה לי ההתבגרות של הדמויות. התחושה הייתה שהדמויות לא השתנו בכלל במהלך 19 שנים ורק "הדביקו" להם ילדים, משפחות וקריירות .
אם האפילוג היה ארוך יותר, עמוק יותר ובנוי בצורה הדוקה יותר, לא הייתה לי שום בעיה עם התוכן שלו כמו שהוא.

voy por mas

New member
אני אהבתי את האפילוג

עשה קלוז'ר יפה לסדרה וכן יש התייחסות לדברים המעניינים.
אהבתי במיוחד את השיחה של הארי עם בנו על מה יקרה אם ייבחר לסליתרין.
ואת הבדיחות של רון.
אבל באמת השם שהוא נתן לבנו- אלבוס סוורוס. מלא אלבוס, אבל לקרוא לבנו על שם סנייפ.
נכון סנייפ היה טוב ועזר לו, אבל זה רק למען אמא שלו ולא בגללו. לפי דעתי זה ממש פגיעה בזכרון של אביו- ג'יימס- לקרוא לו על שם הסטוקר של אמא שלו.
כאילו מה זה שהוא עזר לו משכיח כמה הוא התעלל בהארי ושנא אותו כל השנים?
חוץ מהקטע הזה האפילוג מושלם!

לא בעד ולא נגד לגמרי

ממש בעד התיאור של הצלקת, טדי וויקטואר וג'יימס שמציץ להם, פרסי החופר.

ממש נגד הקיטש של נקבל אותך גם אם תגיע לסלית'רין ובעיקר העובדה המצערת שהאיר התעלל קשות בילד שלו בבחירת השם המזוויע - אלבוס סוורוס פוטר

אם להיות הוגנים,

זה עדיף על אלבוס פרסיוול וולפריק בריאן דמבלדור. או אפילו על קיפר וויליאם פרדריק דמפסי ג'ורג' רופוס סאת'רלנד (לא המצאתי את זה, זה השם המלא של קיפר סאת'רלנד)

Mor L

New member
כמו לילך - כן צריך להיות אפילוג - לא ככה

מבחינתי היה חייב להיות סוף לספרים ושמחתי שרואים בעתיד שהכל בסדר
אבל הכל היה גרוע באפילוג הזה
הכתיבה ילדותית, הדיאלוגים שטחיים, ההתייחסות לדמויות של נוויל ודור העתיד שיתחתנו אחד עם השני, בצורה גסה ולא מעודנת כמו שנאמר פה
השמות הצפויים ביותר של הילדים
והאמת רק את אלבוס סוורוס התלהבתי מרמת הטירוף שיש להארי/רולינג בראש, על רמת התעוזה מגיע להם אוסקר.
אבל אין שום פיתוח על הרגשות של הארי כלפי המידע החדש שהוא גילה על סנייפ, עכשיו הוא שכח את כל השנאה שהיתה להם אחד כלפי השני ופשוט התאהב בו טוטאלית ומצטער שהוא לא המאהב שלו כיום? תנו לקוראים מידע מה עבר להארי בראש!!!
וגם אין שום פירוט מה הדמויות עושות בעתיד, במה הן עובדות, מה כל אחד עושה בימים אלה, מה קרה בסוף עם הדארסלים (וההורים של הרמיוני שברור שחזר להם הזיכרון אבל בחייאת תראו את זה לנאמנים של הסידרה)
הכל זה רק מויקי-פוטר ובאתר של רולינג, וזו בעיניי בושה כלפי הקוראים הנאמנים של 10 שנים וכמעט 4000 עמודים של 7 הספרים.

למעלה